All

143 vine

Vegan
Frankrig/Rødvin/GWS
Flora & Fauna "Les Cepages du Sud" Rouge - Languedoc
Flora & Fauna "Les Cepages du Sud" Rouge - Languedoc

Vores sydfranske "happy-go-lucky-rødvin" er som navnet mere end antyder et kækt gadekryds af sydfranske druer fra Languedoc´s varme Middelhavsklima, hvor en gruppe lokale drueavlere i samarbejde med MW Liam Steevenson har rettet blikket mod en frejdig, autentisk og brugervenlig rødvin med afsæt i de lokale druetyper, Grenache, Mourvedre og Merlot, dyrket på separate plots, maskinhøstet når muligt og vinificeret under Stalinistisk & disciplinær overvågning af Liam Stevenson for at sikre maksimal renhed i frugten og udtrykket af terroir til en pris, som ikke kræver en kautionist i banken.

Farven er ungdommelig og purpurrød, duften krydret af rød og mørk stenfrugt med garrique-krydderi, timian og saftig moden frugt og bondsk charme med tilstedeværende #grippy tanniner, men heldigvis modne og i profilen uden forfinede detaljer, kun ligefrem ærlig rustik charme, som man ellers kun møder, serveret let afkølet i rigelige mængder som husvin på lokale restauranter uden dikkedarer.


Servér vinen ved ca. 16 grader til simre- og braiserede retter med kanin, fjerkræ eller BBQ og endda som varm vintervin!

 

 

Vegan
Frankrig/Hvidvin/GWS
Flora & Fauna Blanc - "Les Cepages du Sud" 2018 - Languedoc
Flora & Fauna Blanc - "Les Cepages du Sud" 2018 - Languedoc

Vores sydfranske hvide blend er hentet fra højtliggende vinmarker i Languedoc´s bagland og er lavet i tæt samarbejde imellem lokale drueavlere og MW Liam Steevenson, som også har stået for vinifikationen og den færdige sammenstikning.

Mosten udgøres af ca. 90 % Grenache Blanc og de resterende ca. 10 % med Sauvignon Blanc, som komplementerer Grenache-druernes aromatiske hvide stenfrugtsprofil med pære-skræl, ferskenduft og koldgæringsaromaer fra forlænget gæring og skindkontakt på stål.

Sauvignon bidrager med kæk friskhed, syre og græssede citrusnoter - sammenvævet i en ukompliceret velværevin med fin renhed og balance. Dette er ikke årets mest komplekse højdespringer, men leverer forbløffende meget kvalitet til prisen, hvilket understeger Languedoc´s status som leverandør af "bang for the buck", når pris/kvalitet skal vejes...og ja, det kommer man ikke uden om!

Nyd Flora & Fauna som aperitif & festvin eller som ledsager til lettere retter eller helt uden mad. Betálbar hvidvin med højt charmetal!

Restsukker 1,2 g/ liter

Veganer-venlig.


Portugal/Portvin/C. da Silva
Prèsidential Colheita 2000 - Single Harvest Tawny Port
Prèsidential Colheita 2000 - Single Harvest Tawny Port

C. da Silva - blev grundlagt af Corrêa Ribeiro e Filhos i 1862 og forblev i familiens ejerskab indtil 1933, hvor den brasilianske forretningsmand Clemente da Silva overtog og udbyggede eksporten til Sydamerika og ejede det helt frem til sin død. I 1980 blev huset solgt til det spanske vin- og altmuligt-konglomerat Nueva Rumasa, ejet af den karismatiske Ruiz Mateos, indtil den økonomiske nedsmeltning og kollaps tvang dem til storudsalg. Det var ikke første og sidste gang, at spanske inkvisitorer forsøgte sig med opkøb i portvinsbranchen.

I 2007 blev C. da Silva overtaget af La Martiniquaise, som allerede var portvinsbranchens største producent og ejer af Gran Cruz.

Med La Martiniquaise´s økonomiske tyngde i ryggen blev der skabt ro om C. da Silva´s strategi og der blev investeret massivt i indkøb af vin, oprustet på teknologi og ikke mindst know-how og ansættelse af nogle af branchens bedste winemakers og blendere.

I dag er C. da Silva´s mest kendte brand i Danmark "Dalva", mens søstermærket, "Prèsidential" på dansk grund har levet en anonym skyggetilværelse, trods den tårnhøje kvalitet på især deres store bibliotek af Colheitas. I dag er Prèsidential mest kendt i USA, mens Dalva er næsten ukendt på den side af Atlanten....

Prèsidential Colheita 2000 -  er har forladt teenage-værelset og er tappet i januar 2020 efter små 20 års lagring på fade af varierende størrelse i husets lodge i Vila Nova de Gaia.

Stilen er klassisk portugisisk Colheita fra en mængdemæssig lille årgang af høj kvalitet. Lys mahognifarve og palisander-kerne, blød og poleret sødmefuld duft uden medicinskab, men med sirups- og nøddeduft og sultanarosiner i smagen med puddersukker, røg i balanceret mellemvægt, usprittet, fyldig og med et mildt temperament. Giv den lidt luft - og servér den ved ca. 12 grader i pænt store hvidvinsglas.

Dejlig alene, men mestrer gerne lagrede faste oste, knas og nødder.

 

Portugal/Portvin/C. da Silva
Prèsidential Colheita 1995 - Single Harvest Tawny Port
Prèsidential Colheita 1995 - Single Harvest Tawny Port

C. da Silva - blev grundlagt af Corrêa Ribeiro e Filhos i 1862 og forblev i familiens ejerskab indtil 1933, hvor den brasilianske forretningsmand Clemente da Silva overtog og udbyggede eksporten til Sydamerika og ejede det helt frem til sin død. I 1980 blev huset solgt til det spanske vin- og altmuligt-konglomerat Nueva Rumasa, ejet af den karismatiske Ruiz Mateos, indtil den økonomiske nedsmeltning og kollaps tvang dem til storudsalg. Det var ikke første og sidste gang, at spanske inkvisitorer forsøgte sig med opkøb i portvinsbranchen.

I 2007 blev C. da Silva overtaget af La Martiniquaise, som allerede var portvinsbranchens største producent og ejer af Gran Cruz.

Med La Martiniquaise´s økonomiske tyngde i ryggen blev der omsider skabt ro om C. da Silva´s strategi og der blev investeret massivt i indkøb af vin, oprustet på teknologi og ikke mindst know-how og ansættelse af nogle af branchens bedste winemakers og blendere.

I dag er C. da Silva´s mest kendte brand i Danmark "Dalva", mens søstermærket, "Prèsidential" på dansk grund har levet en anonym skyggetilværelse, trods den tårnhøje kvalitet på især deres store bibliotek af Colheitas. I dag er Prèsidential mest kendt i USA, mens Dalva er næsten ukendt på den anden side af Atlanten....

Prèsidential Colheita 1995 - er husets 25 års jubilar, som er modnet på fade af varierende størrelse i husets lodge i Vila Nova de Gaia inden tapningen i januar 2020. 

Farven er præget af den lange oxidative lagring og forvandlet til lys mahogni med grønlige reflekser, godt med "legs", som bidrager med viskositet og fedme i glasset.

Bouquet´en balancerer lagrede aromaer med modne noter af rød og brun bærfrugt, toast og kandiseret frugt og rørsukker med ristet kastanjesødme, som går igen i smagen med behersket syre,  god koncentration og balsamisk sødme; afgjort en hyggespreder med blødheden og stofligheden i fokus med og overraskende ungdommelig, trods sine 25 år.

Servér den ved ca, 12 grader i hvidvinsglas til faste oste eller til tærter, bagværk med nødder.

Portugal/Portvin/C. da Silva
Présidential Colheita 1990 - Single Harvest Tawny Port
Présidential Colheita 1990 - Single Harvest Tawny Port

C. da Silva - blev grundlagt af Corrêa Ribeiro e Filhos i 1862 og forblev i familiens ejerskab indtil 1933 da den brasilianske forretningsmand Clemente da Silva overtog firmaet og ejede det indtil sin død. I 1980 overtog det spanske vin- og altmuligt-konglomerat Nueva Rumasa, ejet af den karismatiske Ruiz Mateos, firmaet indtil den økonomiske nedsmeltning og kollaps tvang dem til storudsalg. Det er ikke første gang, at spanske inkvisitorer forsøgte sig med opkøb i portvinsbranchen.

I 2007 blev C. da Silva overtaget af La Martiniquaise, som allerede var portvinsbranchens største producent og ejer af Gran Cruz.

Med La Martiniquaise´s økonomiske tyngde i ryggen blev der skabt ro om C. da Silva´s strategi og der blev investeret massivt i indkøb af vin, oprustet på teknologi og ikke mindst know-how og ansættelse af nogle af branchens bedste winemakers og blendere.

I dag er C. da Silva´s mest kendte brand i Danmark "Dalva", mens søstermærket, "Prèsidential" på dansk grund har levet en anonym skyggetilværelse, trods den tårnhøje kvalitet på især deres store bibliotek af Colheitas. I dag er Prèsidential mest kendt i USA, mens Dalva er næsten ukendt på den anden side af Atlanten....

Prèsidential Colheita 1990 - er en en (næsten) 30 årig skønhed, som præsenterer sig på fineste vis med en delikat, lys og gylden farve med tydeligt grønne reflekser og kunne ved første øjekast sagtens forvekles med en oxidativt lagret WHITE port, hvilket muligvis kan tilskrives en høj andel af grønne druer i grundvinen.

Bouquet´en er krydret og potent med tilstedeværende syre med bid og medicinske noter, kontaktlim, røg, træ, hasselnødder og pomeransskal, som går igen i munden, hvor friskheden og den rensende syrestrukur er det gennemgående udtryk med power og charmerende sprælsk vitalitet, afrundet i en lang eftersmag.

Nydes godt afkølet i rummelige hvidvinsglas som solist -eller til en suite af faste ostetyper, gruyére, manchego eller prima donna.

 

 

Økologisk
italien/Hvidvin/Cielo & Terra Vini
3 Passo Bianco Organic
3 Passo Bianco Organic
Er en frugtrig, moderne og velskabt cuvée, sammenstukket af økologisk dyrkede Chardonnay- og Fiano-druer fra de syditalienske distrikter, Puglia og Campania, hvor druematerialet nøje udvælges og skånsomt vinificeres af et team af yngre winemakers. Intens strågylden farve med duft af tropisk hvid stenfrugt, fersken og galia-melon.
I munden en fyldig halvtør smag med nogen frugtsødme, galia-melon og noter af eg. En rigtig sofa- og pleaservin, hvor den delvise tørring druematerialet har leveret en komplet og velskabt charmetrold i voluminøs og ganske kommerciel smagsstil, som naturligvis er originalaftappet.
Cielo & Terra Vini - er et stort italiensk vinhus beliggende nær Vicenza i Veneto-regionen og huset har aktiviteter og vine fra ganske mange italienske regioner og derfor med eksport til hele verden. Deres portefølje af brands er stort og omfangsrigt og deres succes er baseret på et konsistent høj kvalitet og value for money med en effektiv designlinje og moderne markedsforståelse.
95 Points Luca Maroni
Kan købes on-line hos nemlig.com
Økologisk
italien/Rødvin/Cielo & Terra Vini
3 Passo Rosso Organic -
3 Passo Rosso Organic -
Er en moderne og veldrejet cuvée, sammenstukket af økologisk dyrkede Negroamaro- og Sangiovese Grosso-druer fra flere syditalienske distrikter, nøje udvalgt og skånsomt vinificeret. Dyb purpurrød farve med duft af moden rød frugt, nellike, mørk kakao og toastet fad.
I munden en fyldig halvtør smag med nogen sødme og noter af eg. En rigtig pleaservin, hvor den delvise tørring druematerialet har leveret en komplet og velskabt charmetrold i voluminøs og ganske kommerciel smagsstil, som naturligvis er originalaftappet.
Cielo & Terra Vini - er et stort italiensk vinhus beliggende nær Vicenza i Veneto-regionen og huset har aktiviteter og vine fra ganske mange italienske regioner og derfor med eksport til hele verden. Deres portefølje af brands er stort og omfangsrigt og deres succes er baseret på et konsistent høj kvalitet og value for money med en effektiv designlinje og moderne markedsforståelse.
95 Points Luca Maroni
Køb online hos Nemlig.com
Vegan
Frankrig/Rødvin/Domaine Bousquet
Petite Immortelle, Côtes de Roussillon Villages 2016
Petite Immortelle, Côtes de Roussillon Villages 2016

Arketypisk og helt klassisk sydfransk rødvin fra Domaine Bousquet-familien´s cirka 40 hektarer vinmarker omkring Estagel og La Tour France i Vallée d´Agly, en snes kilometer nordvest for Perpignan. 

Her i appellationen Côtes de Roussillon Villages hersker druerne Grenache, Carignan, Syrah og Mourvedre, som 4. generation af Bousquet-familien dyrker bæredygtigt og uden raffinerede tekniske hjælpemidler af nogen art; Herlig vellavet vin uden manipulation og intervention af nogen art.

På domainet håndhøstes naturligvis i det barske terræn og her vinificerer Franck og Benoit Bousquet i åbne fade med simpel "punch down" som i gamle dage og til slut lagres vinen i cirka 18 mdr. på 600 liters franske "demi-muids" fra Tonnellerie Rosseau.

Resultatet er en tør, men saftig rødvin med relativ mørkerød farveintensitet, duft af krydret mørk bærfrugt og twist af nelliker og god fyldighed i munden med Victoriablomme, rød stenfrugt og provencalske krydderier i eftersmagen.

Plask vinen over i en karaffel og servér den ved ca. 16 grader til eksempelvis en gang  braiseret kanin eller kylling med rosmarin eller timian.

Allergener: sulfitter ( minimal mængde tilsat før tapningen)

Veganer-venlig.

italien/Rødvin/Masseria Supreno
Masseria Supreno Nero di Troia IGT
Masseria Supreno Nero di Troia IGT

Masseria Supreno "Nero di Troia" er hentet fra den syditalienske Puglia-provins fra vinmarker omkring byerne Andria og Barletta, hvor winemaker og partner hos Alma Wines, Alessandro Berselli og tilknyttede drueavlere dyrker de klassiske Salento-druer fra relativt gamle vinstokke. Hvor Primitivo- og Negroamaro-druerne er i overtal mod syd, er "Uva de Troia" den ofte glemte og kvalitativt underkendte drue i Puglia´s nordlige del mod Foggia.

Her modner Uva de Troia først i midten af oktober og bidrager med mørk sødmefuld, men struktureret vinmost.

Hele processen - fra markplejen til flaske er lagt i hænderne på Berselli´s mangeårige know-know og Masseria Supreno´s serie af stedbundne vine finder især vej til de amerikanske og canadiske vinelskere, mens de skandinaviske markeder langsomt udvikles.

Masseria Supreno - er en originalaftappet Uva de Troia, som i denne mørke og tætvævede mellemvægter, leverer lag på lag af mørk og sødmefuld bærfrugt og koncentreret fyldig stofrigdom, uden brændende alkohol og kunstig sødme.

Her er vinificeret med fokus på såvel drueidentitet som umiddelbar drikkeglæde med afsæt i lagring på store fade i cirka 4 måneder, kvalitetsfrugt og flaskelagring.

Skønt vinen byder op med stor, fed fyldighed, er restsukkerindholdet heldigvis holdt under de 4 gram / liter.

Konventionelt dyrket, dog certificeret uden spor af Chlorpyrifos.

italien/Rødvin/Masseria Supreno
Masseria Supreno Negroamaro IGT Salento
Masseria Supreno Negroamaro IGT Salento

Masseria Supreno "Negroamaro" er hentet fra den syditalienske Puglia-provins, nærmere betegnet fra den sydlige del af Salento-halvøen, hvor winemaker og partner hos Alma Wines, Alessandro Berselli og tilknyttede drueavlere dyrker de klassiske Salento-druer fra relativt gamle vinstokke; i dette tilfælde med den stedbundne Negroamaro-drue fra mere end 25 år gamle vinstokke.

Hele processen - fra markplejen til flaske er lagt i hænderne på Berselli´s mangeårige know-know og Masseria Supreno´s serie af stedbundne vine finder især vej til de amerikanske og canadiske vinelskere, mens de skandinaviske markeder langsomt udvikles.

Masseria Supreno - er en originalaftappet Negroamaro, som i denne tætbyggede charmetrold generøst byder på et potpourri af mørk og sødmefuld bærfrugt og koncentreret fyldig stofrigdom, uden brændende alkohol og fadsminket frugt. 

Her er vinificeret med fokus på såvel drueidentitet som umiddelbar drikkeglæde med afsæt i lagring på cementanke og af kvalitetsfrugt - og skønt vinen byder op med stor, fed fyldighed, er restsukkerindholdet heldigvis holdt under de 4 gram / liter.

Konventionelt dyrket, dog certificeret uden spor af Chlorpyrifos.

 

 

Portugal/Rødvin/Parras Wines
Ruelas Reserva - red blend Vinho Regional Lisboa
Ruelas Reserva - red blend Vinho Regional Lisboa

Ruelas Reserva 2018 - er en herlig portugisisk blend fra Quinta do Gradil, et historisk gods med rødderne dybt forankret i den portugisiske vinhistorie og i midten af 1700-tallet ejet af Marqués de Pombal, Portugals enerådende statsmand med ansvaret for genopbygningen af Lissabon efter jordskælvet i 1755 og ikke mindst demarkeringen af Douro og igangsætter af portvinseventyret.

Ruelas er en rødvin, fremstillet som en blend af druerne Touriga Nacional, Tinta Roriz og Syrah, dyrket omkring Cadaval, cirka midtvejs mellem Atlanterhavet og Montejunto, hvor det atlantiske klima holder temperaturerne i skak i de hedeste sommermåneder og forlænger vækstsæsonen med bedre fenolisk modning af druerne.

Her anvendes traditionel høst af druerne ved håndkraft og efterfølgende vinifikation under ledelse af en af Lisboa-regionens kendte winemakers, Antonio Ventura ( bla. Vidigal m.fl) med 3-4 mdrs lagring på fade og efterfølgende sammenstikning.

En relativ mørk og kraftig rødvin med masser af sorte bær og stenfrugt i duften og med mørk varmt peberkrydderi, velstruktureret og med bløde modne tanniner og et touch fad i afslutningen. Flot repræsentant for regionens bedste mellemklassevine, der giver masser af value for the buck!

"Best Buy", Wine Enthusiast (2016) & 3,7 Points på Vivino.

Økologisk
italien/Rødvin/Vale Reale
Ripresa - Montepulciano d´Abruzzo DOC
Ripresa - Montepulciano d´Abruzzo DOC

Abruzzo´s vildskab afspejles på alle måder i regionens natur og i det dramatiske landskab: Bjerge, slugter, dale, øde kyststrækninger, landbrug og naturligvis vin...Lige her findes det ægte Italien, som ligger milevidt fra smør-tenorens sleske og ofte ansigtsløse Mainstream-italien med vine så bløde og søde som barnenumser.

Montepulciano-druen er ligesom landskabet og klimaet en vild krabat med en fyrrig og udfarende natur, ofte volatil og svær at tøjle og skal modne længe før den slipper sine stilkede og grønne karakteristika.

I Ripresa er Montepulciano-druen lagt i hænderne på en af regionens kendte winemakers, som har formået at tæmme en smule af temperamentet. Siden 2007 har Leonardo Pizzolo kun anvendt naturgær og spontangæring, ligesom 35 ha af 42 omkring Capestrano er Demeter-certificeret biodynamisk.

Druerne dyrkes økologisk i det traditionelle pergola-system, som vi også kender fra eksempelvis Valpolicella og fra plots omkring Capestrano og Popoli.

Hos Passione Natura ( Valle Reale, som regnes for en af Abruzzo´s bedste producenter ) i Popoli vinificeres med flid og omhu for at bevare mest muligt af de stedtypiske kvaliteter med purpurrød farve og masser af mørk brombærfrugt og i kernehuset sunde tanniner, indslag af vaskeægte fadlagring, som tilfører vinen en ekstra dimension af maskulin autoritet med urtede noter af vild fennikel, balsamico og florale noter og en lang, men tør afslutning.

En autentisk, naturligvis helt ufiltreret og umaskeret madskubber af høj klasse, ikke mindst sin prisklasse taget i betragtning. Her er virkelig tale om value for en meget beskeden penge.

Nyd Ripresa til rustikke stegeretter og krydrede pasta- og pizza-kombinationer.

 

 

Økologisk
Spanien/Rødvin/Arizcuren Bodegas Y Viñedos
Arizcuren Solomazuelo Amphora 2018 Rioja DOCa
Arizcuren Solomazuelo Amphora 2018 Rioja DOCa

Bodegas y Viñedos Arizcuren - er formodentlig Rioja´s mindste boutique winery og er personificeret ved den sympatiske arkitekt og vinmager, Javier Arizcuren. Som arkitekt har Arizcuren sat nye standarder for spektakulære og vægtløse arkitektoniske designs for en håndfuld moderne vinerier i Rioja og Baskerlandet. Samme filosofi er det gennemgående credo i Javiers luftige og transparante enkeltdruevine, hvilket er usædvanligt for flertallet af Rioja´s vine.

Siden etableringen af dette mikro-projekt i 2011 med ikke over 10.000 flasker om året, har Arizcurens personlige vine hurtigt opnået top-ratings hos Suckling, Parker, Decanter m.fl., ligesom vinene nydes på mere end 20 Michelinrestauranter i- og udenfor Spanien.

Familien Arizcuren med baskiske rødder ejer flere små plots omkring landsbyen Quel i Sierra de Yerga i Rioja Oriental og fra nordvendte skråninger i over 530 meters højde hentes frugten til Solomazuelo fra mere end 35 år gamle vinstokke med den traditionsrige Mazuelo-drue - eller Cariñena Negra, dog bedst kendt herhjemme som Carignan-druen. 

Her dyrkes helt naturligt i buskform og efter økologiske principper med bortklipning af de fleste blade, eksponeret mod nordøst og i det barske regime opnår Javier perfekt fenolisk modning af Mazuelo-druen, som er kendt for sin hysterisk høje volatilitet, når den ikke behandles respekfuldt og derfor udgør Mazuelo kun få procent af druepopulationen i Rioja. Mazuelo modner sent og er uden kærlig pleje og stalinistisk opdragelse en lækkerbisken for alskens plantesygdomme og skadedyr..... 

Arizcuren Solomazuelo "Amphora" 2018 er naturligvis håndhøstet i små kassetter fra "La Cantera- marken" på 1 ha - og laves i blot 300 flasker og er vinificeret med spontangæring på stål, dernæst flyttet over på  250 liters amphora-lerkrukker i Javier´s 60 m2 "store" urban winery, centralt i Logroño´s bymidte, naturligvis med tilhørende vinbar. "Si, claro". 

En oplevelse af de sjældne og her udtrykker Mazuelo-druen delikat og silkeblød letvægt, trods druens ofte bryske natur, blødgjort af naturlig diffusion på amphoraen, som lader de bløde og saftige sider af hindbær- og boysenbærfrugten træde helt frem i udtrykket i klarere farver - end den fadlagrede 2017 og 2016. De håndlavede amphora-krukker ( tinajas) fremstilles i hånden hos "Tinajero",  Juan Padilla, en tinajero-hippie i Villarobledo, som bla. også leverer til Foradori.

 

Økologisk
Spanien/Rødvin/Arizcuren Bodegas Y Viñedos
Arizcuren Solomazuelo 2016 Rioja DOCa
Arizcuren Solomazuelo 2016 Rioja DOCa

 

Bodegas y Viñedos Arizcuren - er formodentlig Rioja´s mindste boutique winery og er personificeret ved den sympatiske arkitekt og vinmager, Javier Arizcuren. Som arkitekt har Arizcuren sat nye standarder for spektakulære og vægtløse arkitektoniske designs for en håndfuld moderne vinerier i Rioja og Baskerlandet. Samme filosofi er det gennemgående credo i Javiers luftige og transparante enkeltdruevine, hvilket er usædvanligt for flertallet af Rioja´s vine.

Siden etableringen af dette mikro-projekt i 2011 med ikke over 10.000 flasker om året, har Arizcurens personlige vine hurtigt opnået top-ratings hos Suckling, Parker, Decanter m.fl., ligesom vinene nydes på mere end 20 Michelinrestauranter i- og udenfor Spanien.

Familien Arizcuren med baskiske rødder ejer flere små plots omkring landsbyen Quel i Sierra de Yerga i Rioja Oriental og fra nordvendte skråninger i over 530 meters højde hentes frugten til Solomazuelo fra mere end 35 år gamle vinstokke med den traditionsrige Mazuelo-drue - eller Cariñena Negra, dog bedst kendt herhjemme som Carignan-druen. 

Her dyrkes helt naturligt i buskform og efter økologiske principper med bortklipning af de fleste blade, eksponeret mod nordøst og i det barske regime opnår Javier perfekt fenolisk modning af Mazuelo-druen, som er kendt for sin hysterisk høje volatilitet, når den ikke behandles respekfuldt og derfor udgør Mazuelo kun få procent af druepopulationen i Rioja. Mazuelo modner sent og er uden kærlig pleje og stalinistisk opdragelse en lækkerbisken for alskens plantesygdomme og skadedyr..... 

Arizcuren Solomazuelo laves i blot 4.500 flasker, ikke mindst pga de ultralave udbytter og med næsom vinifikation og lagring på små ståltanke, 225-300 liters franske barriques, dernæst 800 liters brugte fade og endelig med lang flaskelagring i Javier´s 60 m2 "store" urban winery, centralt i Logroño´s bymidte, naturligvis med tilhørende vinbar.

Solomazuelo 2016 - er en purpurrød og granatrød vin med en ekspressiv duft af røde- og mørke bær, grafit og velsmagen er slank med Mazuelo´s karakteristiske boysenbærskrydderier i let gummebid, faste og modne  tanniner og helt klassisk venstrebreds race og vedholdende finale i eftersmagen. Drik nu til 2028.

Vegan
Portugal/Rødvin/Parras Wines
Indelével Tinto Alentejano - "vegan"
Indelével Tinto Alentejano - "vegan"

Indelével Tinto Alentejano - er en charmerende og udfarende portugiser fra det steghede Alentejo, tæt på grænsen til Spanien og fra vinmarker omkring Redondo og syd for den perlemorshvide mamorby, Estremoz.

Her har den succesfulde vinentrepenør Luis Vieira og Parras Wines for få år siden erhvervet sig gamle vinmarker og opført et moderne vineri med såvel rustfri charme, græssende får og enkelte sortfodsgrise i eksil fra Spanien.

Frugten består af den velkendte Alentejo-trio, Alicante Bouschet, Aragonéz og Syrah, som i hænderne på winemaker Carlos Eduardo har resulteret i en drikkeglad og saftig rødvin, som balancerer i mellem regionens druetypicitet og populære rundhed uden helt at falde i syltetøjskrukkens banaliteter.

Som mellemklassevin er Indelével et eksempel på både vegansk Zeitgeist og ikke mindst det kvalitative løft, som portugisisk vin oplever i disse år - og som Parras Wines i særdeleshed er synonymt for.

Nyd Indelével tinto ved ca. 16 grader til krydrede (veganske) retter eller blot som solist.

Økologisk
italien/Champagne/Mousserende/La Gioiosa
La Gioiosa Organic Prosecco Spumante  Brut DOC
La Gioiosa Organic Prosecco Spumante Brut DOC

La Gioiosa - (et Amorosa) er et af Italiens bedste og mest kendte og topsælgende Prosecco-brands, ejet af Villa Sandi, som siden 1622 har produceret vin i Venezia-provinsen og med flere "estates" i - og omkring byen Treviso og Valdobbiadene i det nordøstlige hjørne af Italien.

Her i provinsens frodige og bakkede landskab hersker "Glera-druen", der leverer frugten til de lækre og friske Prosecco-vine, som i disse år nyder en enorm popularitet verden over; ikke mindst pga vinenes umiddelbare læskende frugt, elegante, fine bobler og finesse med florale aromaer, noter af friskslået græs, duften af grønne æbler og en ren og lækker finish, som aldrig slutter surt og brændende. Et oplagt og drikkevenligt alternativ til Cremant, mager og ofte aromatisk fattig Cava og endda Champagne - som aperitif, til alle lette frokostretter, skaldyr og fisk.

 La Gioiosa´s økologiske Prosecco er fremstillet med afsæt i håndhøstede og økologisk certificerede Glera-druer, som i denne saftige og glade Prosecco demonstrerer uhørt renhed for klassen med fine bobler,  tætpakket frugt og aromatik fra gule- og grønne æbler og helt befriet for sure opstød. 

Spanien/Champagne/Mousserende/Vilarnau - Gonzalez Byass
Cava Rosato Brut DO - Cellers Vilarnau
Cava Rosato Brut DO - Cellers Vilarnau

Den spanske Cava er en berømt, men omdiskuteret mousserende vin efter den klassiske champagne-metode med afsæt i DO´ens oprettelse i 1972 og med dyrknings-zoner omkring hele 159 byer i så forskellige klima- og kulturelt mangfoldige egne af den iberiske halvø som tænkes kan..: fra Badajoz i vest til Valencia i øst. Langt den største del af produktionen ligger dog i det rige, men oprørske Catalonien, en små 40 km vest for Barcelona, hvor vinerierne ligger skulder ved skulder omkring byen San Sadurni d`Anoia. Her finder vi de to største og dominerende mærkevare-cava´er, som ikke kræver nogen yderligere præsentation og en håndfuld mindre, dedikerede huse med højere fokus på markplejen, druematerialet, gær-typerne og det klassiske håndværk.

Vilarnau - er et af disse mikro-vinerier, designet af den catalanske stjernearkitekt Luis Gonzalez og udmærker sig ved en beskeden produktion, heldigvis ejet af sherry-kæmpen Gonzalez Byass, som finansierer hele "pakken" fra dyrkningen af de stedbundne druetyper, Xarello, Macabeo, Parellada, Subirat Parent plus Pinot Noir og Chardonnay og ikke mindst forestår vinifikationen og det videre produktions-flow til den salgsklare flaske.

Damiá Deás og Eva Plazas Torné - er  den sympatiske duo bag vinene hos Vilarnau og Toca er et brand udviklet til Long Wines i Madrid.

Toca Rosato Brut - med afsæt i 100 % af den lokale drue, Trepat, er en provence-rosa cava med levende bobler, som er fint integreret i vinen, ren og frugtrig bærduft af især hindbær og røde tulipaner  (trods cava-druernes ofte manglende aromatik) og en læskende, spændstig frugtrig smag og afstemt syre og afbalanceret eftersmag uden den benede syre, man desværre ofte møder i industriel cava.

Toca Rosato er med ca. 12-15 mdrs. flaskelagring efter champagnemetoden et alsidigt alternativ til Crémant og har med sine smidige bobler og lette frugt let ved at tilpasse sig rollen som aperitif, madskubber til tapas-kombinationer mv. serveret ved ca. 9 grader. 

Økologisk
italien/Rødvin/Azienda Agricola Biologica M. Galassi
"Natore"  Romagna DOC Sangiovese Bertinoro Riserva 2012
"Natore" Romagna DOC Sangiovese Bertinoro Riserva 2012

Azienda Agricola Biologica Maria Galassi - er en lille, passioneret og familiejet vinproducent med 4. generationer på bagen og har siden 1997 været 100 % økologisk. 

Vinmarkerne ligger i et kuperet terræn i et par hundrede meters højde sydvest for Cesena i et terroir af gammel sandet havbund iblandet gult ler og på toppen med omkringliggende skove og ganske grønt og naturskønt, fjernt fra intensiv industriel vindyrkning og monokulturer.

Her hersker kun Sangiovese-druen og på ejendommen dyrkes den i et hav af forskellige kloner af Sangiovese Grosso, som historisk stammer fra denne region.

Natore - som  kun laves i gode årgange, er netop fremstillet på monoklonen af Sangiovese Grosso fra +40 år gamle vinstokke med håndhøstede- og håndsorterede druer, klase for klase med vinificering på stål og mere end 3 ugers skindkontakt. Sidenhen er en del af vinen modnet på rustfrit stål, mens en anden del er modnet på franske fade i 3.000 liters klassen i mere end et år, fulgt af 4 års flaskelagring.

Natore - er opkaldt efter "Renato", Maria Galassi´s far, som tilplantede med Sangiovese i 1950´erne og er trods sin lidt beskedne og hjemmegjorte præsentation ganske enkelt et brag af en vin, som stilistisk ligeså godt kunne høre hjemme i det langt sydligere Montalcino, men til 1/3 af prisen.....

Alene den modne farve og duften afslører, at her er noget godt i vente; en bombe af duft, smag og den specielle sødmefulde og komplekse, oxidative profil, som Sangiovese (og også Nebbiolo & Agliancio) i gode vine præsterer, hvor det meste synes at gå op i en højere enhed, helt uden den mørke side af månen. Francesco Bordini hjalp med ved gryderne og Natore har senest i 2010 årgangen opnået de 3 røde glas i Gambero Rosso.

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Alvarinho 2018 - Vino Regional Minho
Casal de Ventozela Alvarinho 2018 - Vino Regional Minho

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere, men har på få år opnået stor succes med deres autentiske og strålende hvid- og rosévine fra det kølige hjørne af den iberiske halvø.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

Ventozela´s "Alvarinho" er tro mod druens aromatiske profil og balancerer den svære kunst at besidde mineralitet, saftighed og floral, blomstrende frugtrigdom uden at forfalde til banaliteter. Her spiller det køligere klima ind og bidrager til eminent value for pengene med masser af mineralitet og race, diskret fersken og spicy frugt, lidt battonage-krop for fyldens skyld og moderat alkohol og uden syrlige drops. 

En vin, som vil overraske og behage selv den kræsne mineralist.

 

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s 40 Years Old Tawny Port - Special Edition
Maynard´s 40 Years Old Tawny Port - Special Edition

Maynard´s 40 Years Old Aged Tawny Port - tilhører den eksklusive og sjældne type af blended tawny port med aldersangivelse og mængderne er selvsagt meget beskedne og hyldepriserne høje i forhold til de øvrige kategorier.

Hvor 10, 20 og 30 Years Old udtrykker den gennemsnitlige lagringstid i blenden, forholder det sig lidt anderledes med 40 Years Old Tawny, hvor den yngste vin i blenden er minimum 40 år gammel.!!! Her er i sandhed tale om at smage historiens vingesus.

Van Zeller-familien med mere end 15 generationers erfaring og kontakter i portvinsbranchen indkøber selv små partier af sjældne vine fra små producenter i Douro når kvaliteten vurderes høj nok at bære familiens navn. I dette tilfælde er vinen indkøbt fra en kendt Quinta i Douro Superior og efter den sidste afpudsning af Masterblender Àlvaro van Zeller, har vi at gøre med en sjælden perle fra absolut øverste hylde, som alene er indkøbt og specialaftappet til Vinimondo´s kunder i en stærkt begrænset mængde!

Farven er, som man genkender det fra netop denne type, relativt mørk og med grønne reflekser og med en intens og uhyre koncentreret bouquet af lagrede aromaer med toastede tanniner, valnødder, citrus, tørret bergamot, ristet puddersukker, jule-nellike og den unikke balance mellem sødmen og den frelsende syre. En meditativ skønhed og mentalt afstressende tidsrejse, som kun tiden kan fremtrylle igennem mange årtiers langsomme oxidative modning.

Bør nydes afkølet i store hvidvinsglas, men ikke køleskabskold og kan holde sig nogenlunde på toppen nogle uger efter åbning, hvis man kan holde sig i skindet.

GOLD - International Wine Challenge

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s 10 Years Old White Port
Maynard´s 10 Years Old White Port

Maynard´s 10 Years White Port - er en håndmalet & håndlavet nyhed  fra Maynard´s-familien, som er et af Van Zeller-brødrene´s stærkeste brands på det danske marked og på flere engelsktalende markeder, i øvrigt. Her er altid masser af value til prisen, hvilket anerkendes bredt af både portvinsenthusiaster og portvinselskere!

Vinen er skabt som en blend med et aldersgennemsnit på cirka 10 år ( men for en god ordens skyld ikke et matematisk gennemsnit ) og vinen er på alle måder alt andet end matematisk, hvor hovedparten af vinene fra Masterblender Àlvaro van Zeller´s sikre hånd er hentet fra oxidativt modnede "hvide" grundvine, som lagres på fade af varierende størrelse i deres Douro-lodge i Pocinho inden de sammenstikkes i lodgen i Vila Nova de Gaia, som de opfylder kriterierne for en lagret hvid port med aldersangivelse.

Magien opstår i samspil med udviklingen af den oxidative nedbrydning af vinens primære frugt, diffusion af ilt igennem fadets porer, fordampning den anden vej ud af fadet og fadets tanniner, udviklingen af fri syre - og først efter mange år transformeres vinen til den ravgyldne og unikke portvinstype, som nyder så stor popularitet i disse år.

Maynard´s 10 Years Old White Port - er en lækker aperitif-port eller rensende glas efter en god middag. Her er lagrede noter med citrus, Sevilla-appelsin- og kandiserede frugter og behersket sødme og balanceret syre.

Nydes i hvidvinsglas og gerne fra køleskabet  og undlad at mixe den med tonic, men brug en almindelig tør hvid port istedet for, hvis valget er Port tonic.

BEST BUY & 90 Points, Roger Voss, Wine Enthusiast, August 2019

"This rich style is shot through with acidity, old wood flavors and juicy lemon. It is fresh with great fruitiness as well as the wood flavors. Between them, they have produced a wine that finishes with great acidity".

Økologisk
italien/Rødvin/Azienda Agricola Biologica M. Galassi
"E be di Smembar" Sangiovese di Romagna DOC Superiore 2016
"E be di Smembar" Sangiovese di Romagna DOC Superiore 2016

Azienda Agricola Biologica Maria Galassi - er en lille, passioneret og familieejet vinproducent med 4. generationer på bagen og har siden 1997 været 100 % økologisk. Vinmarkerne ligger i et kuperet terræn i et par hundrede meters højde sydvest for Cesena i et terroir af gammel sandet havbund iblandet gult ler med omkringliggende skove og ganske grønt og naturskønt og fjernt fra intensiv industriel vindyrkning.

Her hersker kun Sangiovese-druen og på ejendommen dyrkes den i et hav af forskellige kloner af Sangiovese Grosso, som historisk stammer fra denne region og Smembar er fremstillet af håndhøstede druer fra vinmarker, beliggende i Bertinoro-kommunen. 

"Smembar", opkaldt efter en gammel månekalender, er dog mindre esoterisk i glasset end man kunne frygte og selvom Galassi´s sortiment også tæller flere sulfritfrie rød- og hvidvine, overgiver man sig straks til  Smembar´s usminkede og gavmilde opvisning i renhed i duft og smag. Straks forstår man, hvorfor Sangiovese-druen har opnået så stor anerkendelse, trods det store udbud af udrikkelige eksempler fra moderlandet.

Den kendte vinmager, Francesco Bordini var igen på tæerne og fik omsat druerne til en dejlig saftig og helt uforlignelig rødvin med luftigheden intakt under vinens store vingefang med fenolisk modne druer og sødmefulde tanniner, balanceret elegance og raffinement i hver eneste slurk.

Nyd til pasta med kanin-ragú -  eller braisseret perlehøne & fjerkræ, gerne lettere afkølet.

Gambero Rosso 2019 Berebene Quality Award 

Økologisk
italien/Rødvin/Azienda Agricola Biologica M. Galassi
Ca´ Storta Sangiovese  2017 Romagna  DOC Superiore
Ca´ Storta Sangiovese 2017 Romagna DOC Superiore

Azienda Agricola Biologica Maria Galassi - er en lille, passioneret og familieejet vinproducent med 4. generationer på bagen og har siden 1997 været 100 % økologisk. Vinmarkerne ligger i et kuperet terræn i et par hundrede meters højde sydvest for Cesena i et terroir af gammel sandet havbund iblandet gult ler med omkringliggende skove og ganske grønt og naturskønt og fjernt fra intensiv industriel vindyrkning.

Her hersker kun Sangiovese-druen og på ejendommen dyrkes den i et hav af forskellige kloner af Sangiovese Grosso-druen, som historisk stammer fra denne region.

Ca´Storta Sangiovese 2017 - er Galassi´s kompetente bud på en saftig og frugtdreven Sangiovese, som i den kendte vinmager Francesco Bordini´s hænder kvitterer med en charmerende og stedtypisk kvalitetsoplevelse, som skal nydes i sin ungdom, hvor vinens lyse og venlige sind smitter med modne og sødmefulde tanniner og saftig drikkeglæde, gerne let afkølet og gerne til krydret pizza eller traditionel  Romagnol piadina eller egnens friskoste.

Ca´Storta (det ødelagte hus ) - er opkaldt efter et lille hus på ejendommen, som fik en kindhest af et af egnens mange jordskælv. Men fundamentet fejler ikke noget og vinen er en helt fad-fri oplevelse med et halvt års flaskelagring inden frigivelsen.

 

Økologisk
Spanien/Rødvin/Bodegas Aroa
Davida Garnacha 2018 DO Navarra - "Naturvin"
Davida Garnacha 2018 DO Navarra - "Naturvin"

Bodegas Aroa er et fremsynet og progressivt vinhus og blandt de første og førende indenfor den spirende biodynamiske- og økologiske produktion af Navarra-distriktets kvalitetsvine fra deres ca. 25 hektarer vinmarker, beliggende i den højeste del af Navarra-distriktet i Nordøstspanien.

Vinmarkerne med Garnacha er strøet med løs hånd over bakkerne i Yerri-dalen, godt beskyttet af bjergkæderne Sierra Urbasa-  og Andia, hvor den stærke og tørre nord-sydgående vind sørger for at udtørre fugten i vinmarkerne, hvor der aldrig har været anvendt sprøjtemidler eller systemiske midler af nogen art.

Davida Garnaha er fremstillet af håndhøstede Garnacha-druer, vinificeret i 12.000 liters ståltanke ved meget lave temperaturer, så svovlsikring af mosten helt undgås i vinifikationen. Efter overstået gæring holdes vinen afkølet helt indtil aftapningen, som foregår uden yderligere indgreb, udover sterilfiltrering- og nitrogen for at holde vinen i et anaerobisk jerngreb! Naturvins-genren er en forræderisk øvelse, hvis renheden i vinen skal holdes intakt.

Stilmæssigt befinder vi os et sted i Beajolais og omegn, skønt vinifikationen i dette tilfælde ikke er med maceracion carbonique. Her er trykket lagt på den primære frugt og den findes i rigelige mængder med overvældende frugtrigdom af hindbær og røde skovbær, næsten ingen tanniner, men støttet af frugtsyre og masser af saftig ekstrakt og cremet, mostet charme - uden mislyde, trods fraværet af svovl, som tværtom lader frugten flyve frit!

Davida er et moderne spansk eventyr og kunne i og for sig lige så godt komme fra Sydfrankrig, hvor den stilistisk har sit afsæt og åndsfæller.

Nyd Davida godt afkølet som ledsager til lettere retter eller blot som solist!

Økologisk
Frankrig/Rødvin/Château de Caraguilhes
Cochon Volant 2018 Organic Red - AOP Corbiéres
Cochon Volant 2018 Organic Red - AOP Corbiéres

Den flyvende gris og ikke mindst tyvagtige, "Cochon Volant" er, som navnet antyder, en livlig og udfarende rødvin fra Château de Caraguilhes, et af sydfranske Corbiéres´ ældste vinhuse.

Château de Caraguilhes - er beliggende i det sydvestlige Languedoc-Rousillon´s AOP Corbiéres, cirka midtvejs mellem Carcassonne og Narbonne i et naturskønt og ganske uberørt område. Det er også et af Corbiéres ældste vinhuse, grundlagt  Cistercienser Ordenen i nærliggende Abbaye de Fontfroide. Ejendommen blev bygget i 1525 og råder over mere end 650 hektarer, som udover 135 ha vinmarker er helt braklagt med vild garrique og spredt skov.

Den algierskfødte ildsjæl, Lionel Faivre købte ejendommen i 1958 og lagde med stor veneration for områdets potentiale grundstenen til den høje kvalitet. Efter et langt liv solgte Faivre i 2005 ejendommen til Pierre Gabison, som har viderført kvalitets-stafetten.

Siden 1987 har Caraguilhes dyrket 100 % økologisk og hører til pionérerne indenfor bæredygtighed og økologi med afsæt i vinmarker med højt aldersgennemsnit, traditionel low-tech og håndlavet produktion, høj integritet og kvalitet.

Cochon Volant - er lavet med udgangspunkt i ca 40 % Grenache Noir, 40 % Carignan og 20 % Syrah fra skråninger omkring Boutenac og Lezignan - alle økologisk dyrket og vinificeret hver for sig. 

Her er saftig hindbær og brombær-frugt med en smule veldosseret fad fra store 900 liters tonneaux-fade, en anelse kirsebær og superbløde og helt modne tanniner i en krydret og sødmefuld stil med hilsner til Rhône.

90 Points Parker, #TWA, May 2019

 

Økologisk
italien/Champagne/Mousserende/Cantina dei Colli di Tramonte
Integrale Organic Rosé Frizzante - Pétillant Naturél / Metodo Ancestrale
Integrale Organic Rosé Frizzante - Pétillant Naturél / Metodo Ancestrale

Pét-Nat eller Pétillant Naturél er hér dér og alle vegne og storbyfænoménet går glad hånd i hånd med skipperskæg, tattoos og six-pence. Skulle man forledes til at tro, det er en nymodens hipster-opfindelse for segmentet fra den kreative klasse, må man imidlertid tro om igen.

Længe før Champagnen blev opfundet trivedes typen af disse boblende vine, fremstillet med udgangspunkt i stedbundne druetyper, som uden videre pomp og pragt lod sig refermentere på flasken under kapsel i stedet for prop og tråd.

Integrale Rosé Frizzante Ancestrale - er indbegrebet af denne Zeit Geist og de heldige økologiske druer (Raboso, Marzemino, Corbinella & Turchetta)  i årgang 2018 fra "field blends" på vinmarker i Colli Euganei, beliggende sydvest for Padova i Norditalien, gennemgår en naturlig refermentering på flasken.

Karakteristisk nok for denne  vintype, som er helt naturlig og ufiltreret, er farven svagt rosa,  alkoholprocenten moderat ( 10,5 % ) og restsukkerindholdet svarende til "brut nature", hvilket omtrentligt svarer til ca. 0-2 g per liter, nok til at bidrage med typens "mouthfeel" og autolyse fra gæren, som vi også kender fra eksempelvis ufiltreret øl. Her er velafbalancerede fine bobler,  frugtrig og frisk med duft af rød stenfrugt, kirsebær, brombær og blå blomme med en blid afslutning.

Perfekt køligt serveret til snacks, appetizers, tempura, men også som glad pizza - og pasta-skubber og ikke mindst charcuteri.

Økologisk
italien/Champagne/Mousserende/Cantina dei Colli di Tramonte
Integrale Organic Bianco Frizzante - Pétillant Naturél / Metodo Ancestrale
Integrale Organic Bianco Frizzante - Pétillant Naturél / Metodo Ancestrale

Pét-Nat eller Pétillant Naturél er hér dér og alle vegne og storbyfænoménet går glad hånd i hånd med skipperskæg, tattoos og six-pence. Skulle man forledes til at tro, det er en nymodens hipster-opfindelse for segmentet fra den kreative klasse, må man imidlertid tro om igen.

Længe før Champagnen blev opfundet trivedes typen af disse boblende vine, fremstillet med udgangspunkt i stedbundne druetyper, som uden videre pomp og pragt lod sig refermentere på flasken under kapsel i stedet for prop og tråd.

Integrale Bianco Frizzante Ancestrale - er indbegrebet af denne Zeit Geist og de heldige økologiske druer (Glera, Garganega, Serprino & Pinella)  i årgang 2018 fra "field blends" på vinmarker i Colli Euganei, beliggende sydvest for Padova i Norditalien, gennemgår en naturlig refermentering på flasken.

Karakteristisk nok for denne  vintype, som er helt naturlig og ufiltreret, er farven svagt strågul,  alkoholprocenten moderat ( 10,5 % ) og restsukkerindholdet svarende til "brut nature", hvilket omtrentligt svarer til ca. 0-2 g per liter, nok til at bidrage med typens autolyse og "mouthfeel", som vi også kender fra eksempelvis ufiltreret øl og med velafbalancerede fine bobler,  frugtrig duft og smag af grønne æbler, hvid stenfrugt, fersken og florale noter med et lille salt bid i afslutningen.

Perfekt køligt serveret til snacks, appetizers, tempura, men også som glad pizza - og pasta-skubber.

Økologisk
Østrig/Rødvin/Weingut Christoph Bauer
Weingut Christoph Bauer Zweigelt Niederösterreich
Weingut Christoph Bauer Zweigelt Niederösterreich

Weingut Christoph Bauer - er med sine ca. 20 ha vinmarker på stejle skråninger i Pulkau-dalen i DAC Weinviertel i Niederösterreich regnet for en mindre kvalitetsproducent og har rødderne plantet i Jetzeldorf siden 1935, hvor familien Bauer startede eventyret; idag er det Christoph Bauer og hustruen Heidi, som varetager alt fra markplejen til aftapning og salg fra deres pitoreske vinhus i Jetzeldorf, en lille times kørsel nord for Wien nær grænsen til Tjekkiet.

Med afsæt i bæredygtig og certificeret økologisk vindyrkning af regionens klassiske druer, anerkendes vinene fra Christoph Bauer´s enkeltmarker for på fornemste vis at udtrykke druernes autencitet, terroir og årgangenes forskelligheder. Som vinproducent har Bauer opnået de maksimale 3 stjerner i det ansete østrigske vinmagasin Falstaff.

Zweigelt 2018 - er en østrigsk specialitet og er i dag den mest udplantede rødvinsdrue i Østrig, hvor den dyrkes i de fleste regioner. Druen blev i 1922 "opfundet" af botanikeren Frederich Zweigelt og er en krydsning af druerne Sankt Laurent - og Blaufränkisch.

Hos Weingut Christoph Bauer dyrkes den på Riede Strasshaide (2 ha ) og Riede Alte Haide ( 1 ha), hvor begge markers eksponeringer er i sydvestlig retning og med højere middeltemperaturer og med fuld modning af Zweigelt-druen.

Her er stor farveintensitet med dybviolet og purpurrød farve, duft af rød og blå stenfrugt og sødmefuld kirsebærfrugt med en pæn portion aromaintensitet, sprælsk ungdommeligt syrebid, men med modne og afrundede tanniner og helt befriet for stilkede grønne metoxpyraziner, hvilket gør denne til en oplagt "all-rounder" til en bred vifte af retter. Drik nu og et par år frem og gerne lettere afkølet.

Økologisk
Østrig/Hvidvin/Weingut Christoph Bauer
Weingut Christoph Bauer Grauer Burgunder 2018 Niederösterreich
Weingut Christoph Bauer Grauer Burgunder 2018 Niederösterreich

Weingut Christoph Bauer - er med sine ca. 20 ha vinmarker på stejle skråninger i Pulkau-dalen i DAC Weinviertel i Niederösterreich regnet for en mindre kvalitetsproducent og har rødderne plantet i Jetzeldorf siden 1935, hvor familien Bauer startede eventyret; idag er det Christoph Bauer og hustruen Heidi, som varetager alt fra markplejen til aftapning og salg fra deres pitoreske vinhus i Jetzeldorf, en lille times kørsel nord for Wien nær grænsen til Tjekkiet.

Med afsæt i bæredygtig og certificeret økologisk vindyrkning af regionens klassiske druer, anerkendes vinene fra Christoph Bauer´s enkeltmarker for på fornemste vis at udtrykke druernes autencitet, terroir og årgangenes forskelligheder. Som vinproducent har Bauer opnået de maksimale 3 stjerner i det ansete østrigske vinmagasin Falstaff.

Grauer Burgunder 2018 - er en kraftig, fyldig hvidvin på Grauer Burgunder  (Chardonnay), fra enkeltmarken  Riede Znaimer Haide ( 0,9 ha), hvor mere end 20 millioner gammel kalkholdig havbund, sand og kvarts udgør en vigtig del af terroiret, som også her bidrager med råstof, vitalitet og den klassiske syrestruktur, som kendetegner de bedste hvidvine. 

Riede Znaimer Haide er alene tilplantet med Grauer Burgunder og markens relativt køligere terroir er skræddersyet til druens temperament, hvor forbilledet er naturligvis er Bourgogne med mineralitet, kølig eksotisk frugt, etyl caproat / grønne og gule æbler, (dyrt) toastet eg og god mundfylde, som gør vinen velegnet til hvide fisk, (grillede ) jomfruhummere eller asparges i sæson.

89 Punkte Falstaff

Økologisk
Østrig/Hvidvin/Weingut Christoph Bauer
Weingut Christoph Bauer Grüner Veltliner Spezial 2018 - Niederösterreich
Weingut Christoph Bauer Grüner Veltliner Spezial 2018 - Niederösterreich

Weingut Christoph Bauer - er med sine ca. 20 ha vinmarker på stejle skråninger i Pulkau-dalen i DAC Weinviertel i Niederösterreich regnet for en mindre kvalitetsproducent og har rødderne plantet i Jetzeldorf siden 1935, hvor familien Bauer startede eventyret; idag er det Christoph Bauer og hustruen Heidi, som varetager alt fra markplejen til aftapning og salg fra deres pitoreske vinhus i Jetzeldorf, en lille times kørsel nord for Wien nær grænsen til Tjekkiet.

Med afsæt i bæredygtig og certificeret økologisk vindyrkning af regionens klassiske druer, anerkendes vinene fra Christoph Bauer´s enkeltmarker for på fornemste vis at udtrykke druernes autencitet, terroir og årgangenes forskelligheder. Som vinproducent har Bauer opnået de maksimale 3 stjerner i det ansete østrigske vinmagasin Falstaff.

Grüner Veltliner Spezial 2018 - er en kraftig og krydret hvidvin, fremstillet på Østrigs bedst kendte drue, Grüner Veltliner, fra enkeltmarken Riede Haidsatzen, hvor mere end 20 millioner år gammel kalkholdig havbund, sand og kvarts udgør en vigtig del af terroiret, som her bidrager med råstof og vitalitet og den klassiske syrestruktur. Markens stejle og sydvestvendte orientering sikrer en længere vækstsæson med højere fenolisk modenhed til den sent modnende Grüner. Farven er udpræget grønlig med klare reflekser, duften eksotisk og krydret med druens karakteristiske hvide peberkrydderi og kandiseret lime og ingefær med tyngde, power og høj syre. Smagen er tør, men her er både naturlig modenhed, mineralitet og spændstig struktur samlet i ét og med potentiale til ekstra smagsbonus efter et par år på flasken. En personlig og seriøs Grüner Veltliner.

90 Punkte Falstaff