Vine

102 vine

Økologisk
italien/Hvidvin/Vale Reale
"Elementi" Trebbiano d'Abruzzo DOC - Biodynamisk dyrket
"Elementi" Trebbiano d'Abruzzo DOC - Biodynamisk dyrket

”Elementi” – er en hvidvin, fremstillet på den uanseelige og ellers aldeles aromafattige Trebbiano-drue, hvis velfortjente dårlige ry især tilskrives  den traumatiske overproduktion af ligegyldige vine fra den frugtbare Po-slette mod nord.

Her er Trebbiano-druen lagt i hænderne på Valle Reale´s dygtige hold af vinmagere, som dyrker behandler mark og gevækster efter antoprosoffen, Rudolf Steiner´s biodynamiske principper med alt fra månekalender til nysgerrig markpleje med kompost i kohorn, homøopatiske- og balanceskabende miksturer – og måske netop derfor er ”Elementi” klasser over, hvad Trebbiano normalt præsterer.

Her gæres hele klaser med naturlig gær, uden kemi, filtrering og i helt i tidens "Zeitgeist" og vinen byder på personlighed, mineralitet og ikke mindst underspillet hvid stenfrugt med balsamisk lanolin og cremet fylde, et strejf træ fra gamle fade og alt sammen smeltet sammen i harmonisk helhed.

Drik nu med god samvittighed til lettere frokost eller fjerkræretter uden for meget krydderi.

 

Demeter-certificeret & økologisk / biodynamisk.

Spanien/Rødvin/Bodega La Milagrosa
"Escondido" Roble 2016 DO Ribera del Duero
"Escondido" Roble 2016 DO Ribera del Duero

Escondido Roble - er en lille perle og charmetrold, en sjælden befrielse og undtagelsen fra det velkendte fad-tyranni i Ribera del Duero, hvor alt for mange vine druknes i overdreven anvendelse af fadlagring. Her er både balance og plads til frugtens rene udtryk i en grad, som kalder smilet frem. Hov ! Hvad skete der her?

Vi er hos mini-kooperativet Bodegas La Milagrosa, som blev grundlagt i 1942 af to familier med egne vinmarker omkring landsbyen Milagros, syd for Aranda del Duero og med vinmarker i over 900 meters højde og med en meget høj gennemsnitsalder i vinmarkerne, som dyrkes i den traditionelle og kvalitetsfremmende buskform med Tinto Fino eller Tempranillo, som er druens kendteste navn. De ældste plots er over 90 år gamle.

Udstyret og teknologien er basal, men druematerialet i topklasse og der vinificeres traditionelt til Escondido Roble, som kun lagrer i ca. 4 måneder på små fade og ellers tilbringer tiden på stål, så den tætpakkede og koncentrerede mørke råfrugt kun akkurat tilføjes et touch og afrundes på fadet. Her gør man ikke tingene ekstra kompliceret, her leverer det hårde fastlandsklima en robust, men blød rødvin med balancen imellem bamset folkelighed og alligevel med backbone, nerve og autencitet, uden budgettet sprænges, hvilket kan siges at være en kunst i Duero, hvor frost og meldug på få timer kan decimere høsten med 50 % og risikoen for katastrofer eller udsigten til økonomisk gevinst er nærmeste naboer i det øde landskab.

Escondido er en velsmagende, autentisk rødvin med tanker i retning af spansk venstrebreds-bordeaux, slank og rank med blyants-duft, mørke bær, især brombær, dog i højere vægtklasse end sit franske modstykke; sammenligningen er dog ikke helt i skoven, selvom vi er på toppen af Duero´s  meseta og kun tænker på bål- og ovnretter med braiseret lam og vilde urter.

James Suckling smagte og gav hele 92 Points

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Amarone della Valpolicella DOCG 2014 "Sopra Sasso"
Amarone della Valpolicella DOCG 2014 "Sopra Sasso"

Amarone DOCG 2014 Sopra Sasso  - er en moderne fortolkning af klassikeren fra Valpolicella.

Top-kvalitets-Amarone fra MGM Mondo del Vino, lavet med udgangspunkt i Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella og en mindre del af andre lokale druetyper, vinificeret af Mondo del Vino´s erfarne vinmagere og lagret på stål og store fade inden tapningen. Druerne hentes fra lokale avlere og gårde omkring San Pietro in Cariano og Fumane og udvælges forud for høsten af Mondo del Vinos ”udsendte medarbejdere”.

Den særlige tørre- og fremstillingsmetode bidrager i høj grad til den robuste og alkoholrige vin, som især kendetegnes af duften og smagen af mørk stenfrugt, især Amarena-kirsch, noter fra fadet, ekstraktrigdom og krydderier samt en del restsødme, som dog balanceres af den høje alkoholprocent på hele 15% vol.

Det er vinen, som især kalder på tungere simreretter, charcuteri og jule/vinterretter, som kræver et tungt modspil.

Kan med fordel iltes inden den nydes og gerne en smule under stuetemperatur.  

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 10 Years Old  Tawny "Century"
Andresen 10 Years Old Tawny "Century"

Det lille portvinshus J.H. Andresen med de danske rødder har til denne fremragende 10 års Tawny blended dejlige vine, der giver et aldersudtryk passende til 10 år. Den oxidative fadlagring på de cirka 600-900 liter egetræsfade har forvandlet den mørke råvin til en lækker sag, hvor farven nu er mere ældet og ravfarvet (tawny). Navnet "Century" stammer fra fra firmaets 100-års jubilæum i 1945 og det har man så holdt ved siden.

Vinen er ikke bare flot i farven: Vinen er tæt og koncentreret med klassiske noter af nød, figen, let citrus og det velkendte fadpræg, der understøtter den strålende harmoni og velafstemt  lang finale.

Nyd vinen i tilpas store vinglas til lækre desserter af kage, makron. Evt. til skimmeloste eller blot som en hyggevin i gode venners lag.

Leveres med gaveæske.

18/20 "PORTVIN", Henrik Oldenburg 2016

"Det er lutter moden nydelse med flere kærtegn end udfordringer. En formidabel hyggevin – og endda med danske rødder.” Henrik Oldenburg oktober 2018

***** ( 5 stjerner ) VinAvisen.dk

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 10 Years Old White
Andresen 10 Years Old White

En specialitet og definerende for kategorien, fremstillet med udgangspunkt i de ”hvide” Douro-druer Malvasia Fina, Côdega, Rabigato og Arinto.

J.H. Andresen var det første hus, som lancerede 10 Years Old White og er såvel både pionér og referencemærke for kvalitetsniveauet i kategorien af lagrede hvide portvine.

Her giftes ældre (op til 17 år) og yngre fadlagrede vine indbyrdes og gennemsnittet i blenden er omtrentligt 10 år, hvorfor den ravgyldne farve er resultatet af den naturlige, oxidative lagring på gamle fade i 550-600 liters klassen.

Duften er kompleks med indslag af sødmefuld tørret frugt, især abrikos og en snert af sultana-rosiner, mens smagen er krydret og balancerer modenhed med delikat friskhed, honning, bitter appelsinskal, kvæde og balanceret syre, som holder sødmen i skak.

Nydes let afkølet alene eller til créme brûlée, tørret frugt eller som aperitif.

Teoretisk holdbar i flere uger efter åbning…….

90 points Vinhulen 09-2018

 91 points, Wine Enthusiast

17/20 Revista de Vinhos

17,5 / 20 

"Hurra for en hyggeaften med den i glasset!”, Henrik Oldenburg oktober 2018

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 20 Years Old Tawny "Royal Choice"
Andresen 20 Years Old Tawny "Royal Choice"

Det portugisiskejede lille portvinshus J.H. Andresen har i deres 20 Years Tawny sammenstukket nogle af deres gamle fade med lidt yngre så de har frembragt en klassisk 20 YO Tawny i aldersudtryk. Vinene har været lagret på ganske små 600 liters egetræsfade og har opnået en lækker ældet stil med en orange ravfarve. Frugt og tanniner fra den barske råvin er oxideret til en harmonisk og afrundet skøn vin, hvor aromaer af puddersukker og nødder spiller op mod de underliggende citrusnoter, hvilket giver vinen et kompleks, koncentreret og imponerende udtryk.

Kan nydes for sig selv eller med desserter, hvor nødder eller karamel spiller en fremtrædende rolle. Ligeledes er skimmeloste også fantastiske ledsagere, hvis ikke vinen bare skal ydes som den er uden forstyrrende elementer.

Andresen 20 års leveres i flot metal gaverør.

Server hellere kold end varm i gode vinglas.

91 POINTS: DECANTER Magazine, December 2017 i kategorien "Top Christmas Port Recommendations"

"Andresen Pink-tinged, brick red hue with a tawny rim. Gentle, savoury-nutty aromas, then a palate that is soft and sweet with just a hint of peppery tannins. Long and silky on the finish".

92 Points - Fremragende & Bedste Køb, Din Vinguide, November 2018

18/20 "PORTVIN" Henrik Oldenburg 2016

Vinhulen skriver: 94 point; "Brun-orange farve. Særdeles fyldig og kompleks duft med nuancer af sød kage og marcipan. Smagen er karakterfuld og med stor krop af sødmefyldt abrikos, makroner og krydderier. Supertawny til kagedesserter nødder og som tophyggevin."

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 20 Years Old White
Andresen 20 Years Old White

Ved første øjekast ligner denne lagrede 20 Years Old en Tawny-type men de grønne reflekser afslører alligevel, at glasset rummer en gammel lagret hvid port, idet vinens oprindelige farve, duft og smag forvandles over tid. I blendet indgår vine med næsten 40 år på bagen og ikke overraskende tilfører de vinen en utrolig dybde.

Og ja; igen spiller tiden hovedrollen, hvor farven antager dyb orange mahogni, duften og smagen tydeligt forvandlet fra primær frugt til tørret abrikos, vaniljekorn, akaciehonning og balanceret af rensende syre og en snert apoteks-duft…..alt sammen blidt og ikke sukret og uden garvede elementer da råfrugten er baseret alene fra de grønne druer, Côdega, Malvasia Fina, Rabigato og Arinto.

Nydes af store hvidvinsglas, afkølet som ren meditation eller hvor en Sauternes kunne være valgt.

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 points Robert Parker.com

"The NV 20 Year Old White Port was bottled in 2016 with 103 grams per liter of residual sugar. It is a blend of 40% Côdega, 25% Malvasia Fina, 20% Rabigato and 15% Arinto. Almost like a tawny in richness, this is lovely, balanced, surprisingly dry-ish and lingering on the finish. Understated, but showing complex flavors, it is pretty delicious as well as intriguing."

TWA#227, October 2016, Mark Squires

17,5 / 20 "PORTVIN" Henrik Oldenburg 2016

93 point Bjarne Mouridsen, Børsen 2018

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 40 Years Old Tawny            Very Old
Andresen 40 Years Old Tawny Very Old

Som den ældste godkendte stilart indenfor tawnies er denne 40 YO Tawny en fantastisk eksponent for denne kategori. Al vin i flasken er et bland af vine, der er mindst 40 år gamle. Disse vine har fadlagret på ganske små træfade i alle disse år og har forvandlet sig til næsten det pure guld. Typisk siger man, at der fordamper mindst 1 % på årlig basis, så enhver kan regne ud, at det er nu en voldsomt koncentreret vin, der åbenbares...

Vinen er ultra kompleks. Det er toner af mørk karamel, valnødder, træ, apotek og en uhyre flot citrus syrestruktur, der binder komponenterne sammen.

Vinen varer som en evighed i munden og har man ikke prøvet denne type vin, skal man unde sig det - bare én gang i livet.

Drik den uden forstyrrende elementer i pænt store glas. Brug den som meditationsvin.

94 Points, Vinbladet #nov 2018: -"Flot duft, udviklet, karamel, læder, lakrids, kompleks med en masse undertoner, floral med citrus. Rig, utrolig frisk, fyldig med lang, lang rig eftersmag med utrolig syre, der renser munden."

Wine & Spirits Magazine
96 points & højest vurderede Tawny Port på Year's Best-listen, Wine & Spirits Magazine
Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 40 Years Old White
Andresen 40 Years Old White

Ved første øjekast ligner denne lagrede 40 Years Old en Tawny, men de grønne og orange reflekser afslører, at glasset rummer en gammel lagret hvid port, idet vinens oprindelige farve, duft og smag forvandles over tid; og ja, igen spiller tiden hovedrollen – adelsmærket og signaturen for J.H. Andresen´s lagrede vine.

Farven antager dyb orange mahogni, duften og smagen tydeligt forvandlet fra primær frugt til dyster, tørret frugt og cedertræ, koncentrerede aromaer og lag på lag af akaciehonning, nektar og hasselnød, alt sammen frelst af balanceret rensende syre, trods alderen ufattelig frisk og vægtløs med en næsten uendelig eftersmag. Druetyperne og de tilknyttede drueleverandører hører fortiden til; som Carlos Flores afslører, er de ældste vine i blendet fra 1950´ernes Salazar og et Portugal, som er hastigt forandret fra dengang.

Nyd historien i mundrette slurke af store hvidvinsglas, afkølet som ren meditations-vin eller hvor en god Sauternes kunne være valgt.

Blender: Àlvaro Van Zeller

94 Points, Vinbladet #Nov 2018

Gold Medal – Concours Mondial de Bruxelles

17/20 "PORTVIN" Henrik Oldenburg 2016

91 Points Parker  - The Wine Advocate, Oct. 2016

95 point Bjarne Mouridsen, Børsen 2018

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1968 - Special Selection ( 50 års jubilaren )
Andresen Colheita 1968 - Special Selection ( 50 års jubilaren )

En Tawny udelukkende fra én årgang kaldes en Colheita. Denne Colheita fra det lille portvinshus J.H. Andresen med de danske rødder er nænsomt lagret på ganske små egetræsfade gennem alle disse herrens år. Den barske mørke og voldsomt tanninholdige råvin har gennem årene oxideret sig til nu at fremstå helt tawnyfarvet. Meget stilfuld, nærmest majestætisk. Den er stringent, kompleks, uhyre koncentreret og med en syrestruktur, som bare siger spar to til det hele. Appelsinskal, chokolade, røg, eksotiske krydderier. Den har det hele og det bør enhver unde sig at prøve. Toplækker halvtredsårs-jubilar, tappet 2018.

Drik den som meditationsvin eller hvis du virkelig vil kræse om dem du har nærmest. Gerne af store glas så vinens kraftfulde dufte kan slynges op af glasset til stor nydelse.

94 Points, Vinbladet #nov2018: - "Igen meget frisk duft, terpentinske toner, rig, appelsinskal, sveske, orangeskal, igen pirrende. Rig smag, stadig masser af energi, lang, fyldig, sødme og tørhed med meget lang eftersmag, igen med flot, flot syre"

95 Parker, The Wine Advocate ( Mark Squires ) 2015

17/20 "PORTVIN Henrik Oldenburg 2016

95 point, Vinhulen 2018

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1980 Special Selection
Andresen Colheita 1980 Special Selection

Efter 38 års (!) tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

De 37 års tornerose-søvn har sat sig dybe spor og som konsekvens af den langsomme oxidative lagring, transformeres vinens karakter fuldstændigt og her forædles, forfines. Mens fylde, frugten og tanninerne tæmmes forstærkes duften og bouquet til gengæld tifold.

Farvens er glansfuld og har udviklet det, som på portugisisk kaldes ”Coloracão Atojolada”, den karakteriske gyldne teglstensfarve med grønne reflekser. Her er lag på lag af kandiseret abrikos, kumquat, citrus og flygtige oxidative aromaer med fad, sødmefuld, jod, fernis og røg med sprælsk syrebid i finalen, som elegant svæver i næsten vægtløs tilstand.

Nyd vinen alene ved et godt stykke under 16 grader i et godt hvidvinsglas, evt. akkompagneret af hassel- og valnødder, hårde oste af manchego-typen, mandel-tærte, æbletærte med makroner, et stykke marcipan, ”crème cholesterol” – eller andre af vinterhalvårets desserter.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 point vinhulen 2018

16 /20 Oldenburg

95 points Wine & Spirits Magazine + på listen over ’Year’s Best Port’

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1982 Special Selection
Andresen Colheita 1982 Special Selection

J.H. Andresen Colheita 1982 Special Selection – tappet efteråret 2017.

Efter 36 års (!) tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

I glasset og i vinens orange-karamel-farve afsløres vinens høje alder….hvorfor frugten og fyldigheden har forladt scenen og duften til gengæld taget på i vægt. Her er lag på lag af kandiseret abrikos, kumquat, citrus og flygtige oxidative aromaer med fad, sødmefuld, jod og røg med sprælsk syrebid i finalen, som svæver videre i vægtløshed.

Nyd vinen alene ved et godt stykke under 16 grader til hassel- og valnødder, hårde oste af manchego-typen, mandel-tærter, æbletærter med makroner, ”creme cholesterol” – eller andre af vinterhalvårets desserter.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

93 Points, Vinbladet #nov2018: "Igen pirrende i duften, karamel, lakrids, orangeskal. Fedmefuld smag, cremet med frisk syre. Lang, rig, sødmefuld eftersmag, stadig med frisk syre."

93 Points Vinhulen 2018

16,5/20 Oldenburg

Gold – International Wine Challenge

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1991 Special Selection
Andresen Colheita 1991 Special Selection

J.H. Andresen Colheita 1991 Special Selection – tappet efteråret 2017.

Efter 27 års tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

I glasset og i farven opleves naturligvis den relative modenhed, hvor frugten og farven tydeligvis er trådt i baggrunden til fordel for topasgrønne reflekser og kandiserede tørrede frugt-noter, citrus og flygtige aromaer med velintegreret fad, sødmefuld og røget med spil-levende og sprælsk syrebid i den ultralange finale, som svæver videre i vægtløshed.

Nyd vinen alene ved et stykke under 16 grader til hassel- og valnødder, mandel-tærter, æbletærter med makroner, rustik ”Creme Cholesterol” i portugisisk stil- eller til andre af vinterhalvårets eksesser.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 Points Parker, The Wine Advocate, Mark Squires

93 Points Bjarne Mouridsen 2018

17,5/20 Oldenburg "PORTVIN" 2016

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv

Asio Otus  - er det latinske navn for "Ugle" og hvordan det relaterer til vinen eller hvorvidt det skærper de kognitive evner må vi overlade til MGM Mondo del Vino´s marketingsafdeling....sidstnævnte kender vi fra kosttilskud og så er vi på gyngende grund.

Asio Otus - er en dybrød, mørk, saftig og velkrydret sag, komponeret af druer fra flere forskellige italienske regioner: Sicilien bidrager med Shiraz (Syrah), Merlot fra Taranto og ca. 60 % Cabernet Sauvignon fra Rubicone. Hvert batch er således "familesammenført" i MGM´s topmoderne kældre i Priocca, 10 km fra Alba i Piemonte, hvor vinen naturligvis er originalaftappet.

Den populære og stort sælgende Asio Otus har vist sig særdeles driftsikker på det amerikanske, canadiske og finske marked med sin bløde og saftige vinstil, et krydret touch af egetræ, blød frugtig blommet frugt og florale noter. En behagelig og smagfuld all-round rødvin med et tæmmet alkoholindhold på 13 % og en ikke alt for tør finish....En vin, som på alle måder slipper godt fra at have et ben i enhver lejr.

 Mundus Vini: Gold

Decanter: Highy Recommended

Økologisk
italien/Rødvin/Vale Reale
Assoluto Montepulciano d'Abruzzo DOC  Biodynamisk dyrket
Assoluto Montepulciano d'Abruzzo DOC Biodynamisk dyrket

”Assoluto” Montepulciano d´Abruzzo DOC  2014 – er en  spændstig og rank rødvin fra den bjergrige trekking/ cykling/ trøffelprovins, Abruzzo, hvor Montepulciano-druen´s rustikke natur afspejler provinsens barske klima, dybe dale, høje bjerge og lokalbefolkningens  gemytlige rusticitet; her er langt til Toscana´s pyntede landbrugs- og vitikultur, flashy modebriller, farvede tandbøjler, Sting med ansigtet i de rette folder og jet-set-smartness.

Her er en verden til forskel: Typemæssigt er vinen langt mere en charmerende hobo end forfinet storbydelikatesse….

Farven er dybviolet, duften krydret af mørke bær, kogt hestesaddel og stenfrugt, ren og er relativt tanninfattig og aldeles uden forstyrrende hårdt toastede sødemidler eller vulgær vanilje/kokos-noter – akkurat som vin blev lavet i en ikke så fjern fortid og ja, frugten dyrket efter Rudolf Steiner´s og Maria Thum´s biodynamiske principper med alt fra månekalender til nysgerrig markpleje med naturlig kompost, homøopatiske- og balanceskabende miksturer og fanfarer fra kohorn!

Drik nu med god samvittighed et lille stykke under stuetemperatur solo eller til rustikke middelhavsretter, ged, lam eller federe salami-antipasti mv.

Demeter-certificeret & økologisk / biodynamisk

italien/Champagne/Mousserende/Toso S.p.a
Asti DOCG "Festoso"
Asti DOCG "Festoso"

Vincenzo Toso var grundlæggeren af Toso i perioden inden 1. Verdenskrig og han var en af pionérerne indenfor kategorien af aromatiske mousserende vine, baseret på druen Moscato Bianco, som vi også kender fra andre kendte regioner som Muscat a Petit Grains.

Siden da har hele Asti-begrebet etableret sig som en betydningsfuld del af den piemontesiske (vin) kultur og bidrager i høj grad til provinsens alsidige vitikultur, spændende fra de knastørre Nebbiolo-baserede vine til de sødmefulde, sprælske, og aromatiske vine.

Italienerne forsømmer ingen lejlighed til at feste og ofte ledsages festen af en sød mousserende Moscato-baseret vin; i dette tilfælde den fineste i Moscato-klassen med strenge krav til udbytte og oprindelse. 

Toso´s  ASTI DOCG "Festoso" er baseret på Moscato Bianco-frugt fra egne vinmarker og frugten afkøles  konsekvent med tøris umiddelbart efter høsten for at bevare Moscato-druens fine og feminine aroma, blomstrende, tropiske frugt og renhed. Den efterfølgende gæring og nedkøling af mosten, sterilfiltrering og til sidst "spumantificazione" efter charmat-metoden, resulterer i en piv-ren og delikat sød spumante, som serveres ved køleskabstemperatur til alt fra Panetone, frisk frugt, kransekage  eller solo. Det relativt lave alkoholindhold balancerer sødmen og friskheden, hvilket er et pejlemærke i Toso´s altid høje kvalitetsniveau.

 

Økologisk
italien/Hvidvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi  Classico Superiore 2016 DOC
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2016 DOC

Topklasse igen fra Bucci! Personificeret ved Ampelio Bucci og Bucci-familien, anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og på ejendommen dyrkes foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkranser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne høstes i hånden og der bruges "free run" uden mekaniske pumper, hvorefter vinen gæres på stål og derefter tilbringer 4-6 mdr. i store egetræs-vats inden vinen skønnes klar til tapning.

Bucci er intet mindre end en klasse-hvidvin efter Chablis-forbillede, gylden farve og vedholdende duft af mandler og grønne æbler, slank mineralitet uden at fremstå spinkel og med knitrende syrer og alligevel en vis bolstring i munden.

Utallige høje ratings i tidligere årgange og med et lagringspotentiale udover det sædvanlige.

 3 glas Gambero Rosso 2018

Økologisk
italien/Rødvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"

Bucci, personificeret ved Ampelio Bucci og Bucci-familien, anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og på ejendommen dyrkes foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkranser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Buccis Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne til Pongelli er høstet fra San Fortunato-marken nær Castello di Jesi, som er opdelt med druetyperne Montepulciano- og Sangiovese-druer  og de bidrager i denne blend med omtrentligt 50 % af hver druetype til et lykkeligt og harmonisk ægteskab.

Stilen er "Old School" i Lungarotti-stil (Umbria) gæring på gamle fade og dernæst med ca. 12 mdrs. lagring på stål, slavonsk og fransk eg ( store botte ) inden den afsluttende flaskelagring på et halvt års tid før frigivelsen.

Dybrød farve med modne reflekser, udviklet bouquet med mørk stenfrugt og modne røde bær, integrerede modne tanniner og stor dybde i frugten, som afsluttes med modne blå blommer og (ikke røget) pibetobak.

Personlig og velsmagende rødvin fra den aldrende vinmager Giorgio Grai, som i mange år har stået for vinifikationen af netop "Pongelli".

italien/Rødvin/Cielo & Terra Vini
Baccolo Rosso Veneto IGT 2017 Appassimento
Baccolo Rosso Veneto IGT 2017 Appassimento

Baccolo Rosso Veneto IGT - er nok et skud på stammen med norditaliens mangfoldighed af vine, fremstillet helt eller delvist efter den historiske "Appassimento-metode" med brug af tørrede druer -  og er hentet fra en af regionens kendte producenter "Cielo & Terra Vini" med vinifikationscenter- og domicil lidt sydvest for  Vicenza midtvejs i mellem Verona og Venezia. Siden 1908 har huset fremstillet forskellige typer af klassiske norditalienske vine, incl. mousserende vine.

Baccolo-serien består indtil videre af blot to vine, hvoraf denne røde er fremstillet som en "50/50-blend"af den velkendte og i norditalien ret så udbredte Merlot-drue sammen med Corvina-druen, som synger hovedpartiet  i Amarone-  og Ripassovinene fra Valpolicella.

Stilen er modsat mange andre overekstraherede eksempler fra regionen både renere og mere frisk med fokus på den primære frugt og i mindre grad uden ambitionen om at være en bulder-basse-kopi af Amarone. Her er plads til både frugt og velsmagende drikkeglæde uden brændende alkohol.

I glasset er farven ung og dybrød med lyse reflekser, duften præget af primært rød og mørk stenfrugt, et karakteristisk Corvina-bid og den frelsende friskhed, vi allerede kender fra eksempelvis vellavet Valpolicella.

Baccolo er den ideelle pasta-skubber og kan anbefales til det meste fra repetoiret af italienske frokost- og aftenklassikere.

Luca Maroni gav 94 point - en høj score, prisklassen in mente.

 

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli med deres Barbera d´Asti Superiore DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza di Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur.

Druerne til denne ualmindelig velskabte rødvin er hentet fra udvalgte drueavlere omkring Priocca, Nizza og Belveglio og er lagret på henholdsvis stål og på fade af varierende størrelse i minimum 12 mdr.

Vinifikationen, lagring og tapningen er varetaget af MGM´s kyndige team i Priocca og resultatet er en fremragende og velskabt Barbera, hvor velsmag og fint integrerede noter af fad understøtter Barbera-druens mørkerøde stenfrugt og livlige friskhed, alt fint afstemt og med et harmonisk helhedsindtryk.

Velsmagende nu - og kan sagtens flaskelagre i 4-6 år.

 

 

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli og  deres meget omtalte og velanmeldte Barolo DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur. 

Enzo Bartoli Barolo DOCG 2013 - balancerer den svære kunst imellem elegance og urkraft, hvor Nebbiolo-druens power tiltager med tiden på flaske.

Druerne hentes fra tilknyttede drueavlere i La Morra og Monforte d´Alba og vinens farve er dyster dybrød med mahogni- og teglstensnuancer, mens bouquet og smag er krydret af moden frugt, kinin, urte-bolsjer, hostesaft og røgede sødmefulde noter og et mildt gummebid i afslutningen; en overmåde kompetent Barolo til en overkommelig pris.

Vinhulen skrev:

Rubinrød og meget lys i tætheden. Duften rummer blomme, røde bær - begge med lille frugtsødme, bolværk, lakrids og krydderi i spids. Smagen er rund og blød med blomme, bolværk, lakrids og fint afstemt frugtsyre og saftig smag. En Barolo uden skarpe kanter og masser af frugtsmag i charmerende stil. Vinen har vintypens dyder men serverer dem på en behagelig og let tilgængelig måde, der giver stor drikkevenlighed allerede. Er du typen, der synes, at Barolo er hård og stram, så er denne udgave langt mere fremkommelig, og årgangens storhed skinner igennem.  Drik 2018-2020. 87 point.

italien/Hvidvin/Empson Wines
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016

Bollini Chardonnay "Barricato 40" - er hentet fra vinmarker omkring Adige-floden og på stejle skråninger i dalene omkring Friuli og Trento i Norditalien, hvor de relativt varme dyrkningsbetingelser i dagtimerne hurtigt afløses af lave temperaturer i nattetimerne. De varme dagtimer og store temperaturudsving bidrager til et pænt sukkerindhold, mens de lavere nattetemperaturer bidrager positivt til druernes fenoliske modenhed og friskere udtryk med bedre syrebalance. Chardonnay-druen kvitterer for de gunstige betingelser og med den fedterede vinmager Franco Bernabei med i hele processen fra markplejen til den endelige blend, er resultatet også derefter:

40 % af blendet er lagret på nye barriques af Allier, Nevers og Troncais-eg og vinen balancerer således den stringente og mineralske smagsstil med en snert balsamisk rundhed og fylde fra fadgæringen og fadlagringen og lægger da heller ikke skjul på sit burgundiske forlæg, men til en aldeles betálbar pris. Fransk inspiration, italiensk charme og Syd-Tirol´sk grundighed.

 Bollini Chardonnay 2015 Barricato 40 : James Suckling 90 Points

italien/Champagne/Mousserende/Ca´dei Mandorli - Famiglia Ricagno
Brachetto d`Acqui DOCG - Ca`dei Mandorli "Le Donne dei Boschi" Frizzante
Brachetto d`Acqui DOCG - Ca`dei Mandorli "Le Donne dei Boschi" Frizzante

Familien Ricagno´s serie "Ca´ dei Mandorli" er kendt for den tårnhøje kvalitet og denne ultra-rene Brachetto d´Acqui er bestemt ingen undtagelse.

Frugten hentes fra marker i mellem landsbyerne Cassine og Maranzana nord for Acqui Terme og syd for Alessandria på vingården Podere Le Donne dei Boschi. Brachetto-druerne dyrkes på ejendommens skråninger i ca. 350 meter højde i en fed, jernholdig og leret jord.

Brachetto-druens aromatiske profil er kemisk nært beslægtet med hindbær, jordbær-aroma, med rød melon, blåbær og rosenblade. Vinen vinificeres op til 3 % og køles derefter ned for at bevare den delikate aroma. Vinen hviler dernæst en tid på tank inden den igen undergår en let gæring til 5,5 %, sterilfiltreres og tappes.

Med et højt sukkerindhold, afbalancerende syre, det lave alkoholindhold på kun 5,5 % vol. er Le Donne dei Boschi (skovens kvinder) en opvisning i feminin og saftig elegance; en frizzante med lækre skummende saftig bær-aromaer i hele mundlængden.

En vin, som rummer hele palletten af sommerens vilde, røde bær i én enkelt mundfuld og som derfor passer perfekt til frugtsalater, som aperitif og velkomst eller som afslutningen på et godt måltid.

Serveres ved ca. 6 grader

Spanien/Hvidvin/Canna Wine
CannaWine hvid
CannaWine hvid

CannaWine er helt usædvanlige vine i sammenligning med andre vine i markedet.
Det økologisk dyrkede indhold og sammensætningen rummer ikke kun vinens naturlige egenskaber,
men indeholder også alle de legale aktive stoffer fra hampeplanten Cannabis Sativa L.
Kombinationen af traditionelt dyrket vin med de ikke-psykoaktive cannabinoider,
såsom CBD og 86 andre cannabinoider, giver på én gang en særlig duft og smag, samt de terapeutiske egenskaber og kvaliteter fra hampe-ekstraktet.

CannaWine White
Hvidvin på 50 % Garnacha og
50 % Macabeo-druer, dyrket i den spanske Costa Brava-region og vinificeret af winemaker
Pau Albó i Carles
14,5 % alc. vol
Aromatiseret med hampe-ekstrakt og rig på CBD
Hver flaske på 50 cl. indeholder 50 mg CBD-ekstrakt.
THC indhold overholder grænseværdi på 0,2 %
Hampe-ekstraktet
er fra certificeret økologisk landbrug i Spanien
CannaWine overholder gældende EU-lovregler & den danske Fødevarestyrelses regler
CannaWine White er lys og cremet og ikke helt transparent, krydret med tætpakket frugt af hvid stenfrugt og smager bedst, serveret kølig, eventuelt fra køleskab i lighed med eksempelvis hedvine – som aperitif eller som afslutningen på et måltid & desserter
Nyhed.


Lad vinen trække vejret nogle minutter efter åbningen så aromaerne fra Cannabis Sativa L udfolder sig bedst muligt.

Økologisk
Spanien/Rødvin/Canna Wine
CannaWine rød
CannaWine rød

CannaWine er helt usædvanlige vine i sammenligning med andre vine i markedet.
Det  certificerede økologisk dyrkede indhold og sammensætningen rummer ikke kun vinens naturlige egenskaber, men indeholder også alle de legale aktive stoffer fra hampeplanten Cannabis Sativa L.
Kombinationen af traditionelt dyrket vin med de ikke-psykoaktive cannabinoider,
såsom CBD og 86 andre cannabinoider, giver på én gang en særlig duft og smag, samt de terapeutiske egenskaber og kvaliteter fra hampe-ekstraktet.

Rødvin på 50 % Garnacha og 50 % Cariñena-druer, dyrket i den spanske Costa Brava-region og vinificeret af winemaker Pau Albó i Carles.
14,5 % alc. vol
Aromatiseret med hampe-ekstrakt og rig på CBD
Hver flaske på 50 cl. indeholder
50 mg CBD-ekstrakt.
THC indhold overholder grænseværdi på 0,2 %
Hampe-ekstraktet
er fra certificeret økologisk landbrug i Spanien
CannaWine overholder gældende EU-lovregler &  Fødevarestyrelsens regler.
CannaWine er dybrød med tætpakket frugtrigdom og røde bær og smager bedst, hvis serveret kølig, eventuelt fra køleskab i lighed med eksempelvis hedvine – som aperitif eller som afslutningen på et måltid & desserter.

Lad vinen trække vejret nogle minutter efter åbningen så aromaerne fra Cannabis Sativa L udfolder sig bedst muligt.