Vine

5 vine

Spanien/Rødvin/Bodega La Milagrosa
"Escondido" Roble 2016 DO Ribera del Duero
"Escondido" Roble 2016 DO Ribera del Duero

Escondido Roble - er en lille perle og charmetrold, en sjælden befrielse og undtagelsen fra det velkendte fad-tyranni i Ribera del Duero, hvor alt for mange vine druknes i overdreven anvendelse af fadlagring. Her er både balance og plads til frugtens rene udtryk i en grad, som kalder smilet frem. Hov ! Hvad skete der her?

Vi er hos mini-kooperativet Bodegas La Milagrosa, som blev grundlagt i 1942 af to familier med egne vinmarker omkring landsbyen Milagros, syd for Aranda del Duero og med vinmarker i over 900 meters højde og med en meget høj gennemsnitsalder i vinmarkerne, som dyrkes i den traditionelle og kvalitetsfremmende buskform med Tinto Fino eller Tempranillo, som er druens kendteste navn. De ældste plots er over 90 år gamle.

Udstyret og teknologien er basal, men druematerialet i topklasse og der vinificeres traditionelt til Escondido Roble, som kun lagrer i ca. 4 måneder på små fade og ellers tilbringer tiden på stål, så den tætpakkede og koncentrerede mørke råfrugt kun akkurat tilføjes et touch og afrundes på fadet. Her gør man ikke tingene ekstra kompliceret, her leverer det hårde fastlandsklima en robust, men blød rødvin med balancen imellem bamset folkelighed og alligevel med backbone, nerve og autencitet, uden budgettet sprænges, hvilket kan siges at være en kunst i Duero, hvor frost og meldug på få timer kan decimere høsten med 50 % og risikoen for katastrofer eller udsigten til økonomisk gevinst er nærmeste naboer i det øde landskab.

Escondido er en velsmagende, autentisk rødvin med tanker i retning af spansk venstrebreds-bordeaux, slank og rank med blyants-duft, mørke bær, især brombær, dog i højere vægtklasse end sit franske modstykke; sammenligningen er dog ikke helt i skoven, selvom vi er på toppen af Duero´s  meseta og kun tænker på bål- og ovnretter med braiseret lam og vilde urter.

James Suckling smagte og gav hele 92 Points

Spanien/Hvidvin/Canna Wine
CannaWine hvid
CannaWine hvid

CannaWine er helt usædvanlige vine i sammenligning med andre vine i markedet.
Det økologisk dyrkede indhold og sammensætningen rummer ikke kun vinens naturlige egenskaber,
men indeholder også alle de legale aktive stoffer fra hampeplanten Cannabis Sativa L.
Kombinationen af traditionelt dyrket vin med de ikke-psykoaktive cannabinoider,
såsom CBD og 86 andre cannabinoider, giver på én gang en særlig duft og smag, samt de terapeutiske egenskaber og kvaliteter fra hampe-ekstraktet.

CannaWine White
Hvidvin på 50 % Garnacha og
50 % Macabeo-druer, dyrket i den spanske Costa Brava-region og vinificeret af winemaker
Pau Albó i Carles
14,5 % alc. vol
Aromatiseret med hampe-ekstrakt og rig på CBD
Hver flaske på 50 cl. indeholder 50 mg CBD-ekstrakt.
THC indhold overholder grænseværdi på 0,2 %
Hampe-ekstraktet
er fra certificeret økologisk landbrug i Spanien
CannaWine overholder gældende EU-lovregler & den danske Fødevarestyrelses regler
CannaWine White er lys og cremet og ikke helt transparent, krydret med tætpakket frugt af hvid stenfrugt og smager bedst, serveret kølig, eventuelt fra køleskab i lighed med eksempelvis hedvine – som aperitif eller som afslutningen på et måltid & desserter
Nyhed.


Lad vinen trække vejret nogle minutter efter åbningen så aromaerne fra Cannabis Sativa L udfolder sig bedst muligt.

Økologisk
Spanien/Rødvin/Canna Wine
CannaWine rød
CannaWine rød

CannaWine er helt usædvanlige vine i sammenligning med andre vine i markedet.
Det  certificerede økologisk dyrkede indhold og sammensætningen rummer ikke kun vinens naturlige egenskaber, men indeholder også alle de legale aktive stoffer fra hampeplanten Cannabis Sativa L.
Kombinationen af traditionelt dyrket vin med de ikke-psykoaktive cannabinoider,
såsom CBD og 86 andre cannabinoider, giver på én gang en særlig duft og smag, samt de terapeutiske egenskaber og kvaliteter fra hampe-ekstraktet.

Rødvin på 50 % Garnacha og 50 % Cariñena-druer, dyrket i den spanske Costa Brava-region og vinificeret af winemaker Pau Albó i Carles.
14,5 % alc. vol
Aromatiseret med hampe-ekstrakt og rig på CBD
Hver flaske på 50 cl. indeholder
50 mg CBD-ekstrakt.
THC indhold overholder grænseværdi på 0,2 %
Hampe-ekstraktet
er fra certificeret økologisk landbrug i Spanien
CannaWine overholder gældende EU-lovregler &  Fødevarestyrelsens regler.
CannaWine er dybrød med tætpakket frugtrigdom og røde bær og smager bedst, hvis serveret kølig, eventuelt fra køleskab i lighed med eksempelvis hedvine – som aperitif eller som afslutningen på et måltid & desserter.

Lad vinen trække vejret nogle minutter efter åbningen så aromaerne fra Cannabis Sativa L udfolder sig bedst muligt.

Spanien/Champagne/Mousserende/Vilarnau - Gonzalez Byass
Cava Jean Perico Brut - DO Cava - Cellers Vilarnau Est. 1851 TOP-PRODUCENT!
Cava Jean Perico Brut - DO Cava - Cellers Vilarnau Est. 1851 TOP-PRODUCENT!

Den spanske Cava er en berømt, men omdiskuteret mousserende vin efter den klassiske champagne-metode med afsæt i DO´ens oprettelse i 1972 og med dyrknings-zoner omkring hele 159 byer i så forskellige klima- og kulturelt mangfoldige egne af den iberiske halvø som tænkes kan..: fra Badajoz i vest til Valencia i øst. Langt den største del af produktionen ligger dog i det rige, men oprørske Catalonien, en små 40 km vest for Barcelona, hvor vinerierne ligger skulder ved skulder omkring byen San Sadurni d`Anoia. Her finder vi de to største og dominerende mærkevare-cava´er, som ikke kræver nogen præsentation og en håndfuld mindre, dedikerede huse med højere fokus på markplejen, druematerialet, gær-typerne og det klassiske håndværk.

Vilarnau - er et af disse mikro-vinerier, designet af den catalanske stjernearkitekt Luis Gonzalez og udmærker sig ved en beskeden produktion, heldigvis ejet af sherry-kæmpen Gonzalez Byass, som finansierer hele "pakken" fra dyrkningen af de stedbundne druetyper, Xarello, Macabeo, Parellada, Subirat Parent plus Pinot Noir og Chardonnay og ikke mindst forestår vinifikationen og det videre produktions-flow til den salgsklare flaske.

Damian Deás og Eva Plazas Torné - er  den sympatiske duo bag vinene hos Vilarnau og Jean Perico Brut er et brand til specifikke kunder i det europæiske marked.

Jean Perico Brut - er en strågylden cava med levende bobler, som er fint integreret i vinen, ren og blomstrende frugtrig næse (trods cava-druernes ofte manglende aromatik) og en læskende og spændstig frugtrig smag med lette brødkrummenoter og afbalanceret eftersmag uden den benede syre, man desværre ofte møder i industriel cava.

Jean Perico er med ca. 12 mdrs. flaskelagring et alsidigt alternativ til Crémant og har med sine smidige bobler og lette frugt let ved at tilpasse sig rollen som aperitif, madskubber til tapas-kombinationer mv. serveret ved ca. 9 grader. 

Spanien/Rødvin/Ricard Rofes & Magda Pellicer
RAR Essencia 2017  Vins Singulars - Priorat DOCa
RAR Essencia 2017 Vins Singulars - Priorat DOCa

RAR Essencia 2017 fra hjertet af Priorat-distriktet er hentet fra lavtydende vinstokke i et stenet og ufremkommeligt mars-landskab, hvor Garnacha (ca 80 % af mosten) i selskab med ca. 15 % Cariñena og resten Syrah høstes i hånden på de stejle terrasser af skifer (Llicorella) og hvor aldersgennemsnittet på vinplanterne ligger imellem 30- og 90 år!

RAR er ikoniske winemaker  og oenolog, Ricard Rofes personlige garagevins-projekt og hans erfaring rækker langt tilbage med afsæt i topproducenten Cellers Scala Dei, som  i 1990´erne hurtigt skød Priorat til tops som et af Cataloniens og Spaniens mest hippe vindistrikter med Alvaro Palacios og René Barbier som et par af de øvrige stjerneskud.

Rofes` lidenskabelige forhold til Garnacha-druen udtrykkes på fornem vis i RAR Essencia, hvor den udfarende frugt og koncentration tæmmes og afrundes af få mdrs. fadlagring, uden på nogen måde at maskere for vinens intense frugtrigdom, masser af sort brombær og rød stenfrugt, afrundede og fenolisk perfekt modne tanniner, slikken og sødmefuld på den autentiske måde og med den stilistiske kompasnål mod Bourgogne og med enkel og low-tech-vinifikation i 70´er stil.