All

43 vine

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s 40 Years Old Tawny Port - Special Edition
Maynard´s 40 Years Old Tawny Port - Special Edition

Maynard´s 40 Years Old Aged Tawny Port - tilhører den eksklusive og sjældne type af blended tawny port med aldersangivelse og mængderne er selvsagt meget beskedne og hyldepriserne høje i forhold til de øvrige kategorier.

Hvor 10, 20 og 30 Years Old udtrykker den gennemsnitlige lagringstid i blenden, forholder det sig lidt anderledes med 40 Years Old Tawny, hvor den yngste vin i blenden er minimum 40 år gammel.!!! Her er i sandhed tale om at smage historiens vingesus.

Van Zeller-familien med mere end 15 generationers erfaring og kontakter i portvinsbranchen indkøber selv små partier af sjældne vine fra små producenter i Douro når kvaliteten vurderes høj nok at bære familiens navn. I dette tilfælde er vinen indkøbt fra en kendt Quinta i Douro Superior og efter den sidste afpudsning af Masterblender Àlvaro van Zeller, har vi at gøre med en sjælden perle fra absolut øverste hylde, som alene er indkøbt og specialaftappet til Vinimondo´s kunder i en stærkt begrænset mængde!

Farven er, som man genkender det fra netop denne type, relativt mørk og med grønne reflekser og med en intens og uhyre koncentreret bouquet af lagrede aromaer med toastede tanniner, valnødder, citrus, tørret bergamot, ristet puddersukker, jule-nellike og den unikke balance mellem sødmen og den frelsende syre. En meditativ skønhed og mentalt afstressende tidsrejse, som kun tiden kan fremtrylle igennem mange årtiers langsomme oxidative modning.

Bør nydes afkølet i store hvidvinsglas, men ikke køleskabskold og kan holde sig nogenlunde på toppen nogle uger efter åbning, hvis man kan holde sig i skindet.

GOLD - International Wine Challenge

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s 10 Years Old White Port
Maynard´s 10 Years Old White Port

Maynard´s 10 Years White Port - er en håndmalet & håndlavet nyhed  fra Maynard´s-familien, som er et af Van Zeller-brødrene´s stærkeste brands på det danske marked og på flere engelsktalende markeder, i øvrigt. Her er altid masser af value til prisen, hvilket anerkendes bredt af både portvinsenthusiaster og portvinselskere!

Vinen er skabt som en blend med et aldersgennemsnit på cirka 10 år ( men for en god ordens skyld ikke et matematisk gennemsnit ) og vinen er på alle måder alt andet end matematisk, hvor hovedparten af vinene fra Masterblender Àlvaro van Zeller´s sikre hånd er hentet fra oxidativt modnede "hvide" grundvine, som lagres på fade af varierende størrelse i deres Douro-lodge i Pocinho inden de sammenstikkes i lodgen i Vila Nova de Gaia, som de opfylder kriterierne for en lagret hvid port med aldersangivelse.

Magien opstår i samspil med udviklingen af den oxidative nedbrydning af vinens primære frugt, diffusion af ilt igennem fadets porer, fordampning den anden vej ud af fadet og fadets tanniner, udviklingen af fri syre - og først efter mange år transformeres vinen til den ravgyldne og unikke portvinstype, som nyder så stor popularitet i disse år.

Maynard´s 10 Years Old White Port - er en lækker aperitif-port eller rensende glas efter en god middag. Her er lagrede noter med citrus, Sevilla-appelsin- og kandiserede frugter og behersket sødme og balanceret syre.

Nydes i hvidvinsglas og gerne fra køleskabet  og undlad at mixe den med tonic, men brug en almindelig tør hvid port istedet for, hvis valget er Port tonic.

BEST BUY & 90 Points, Roger Voss, Wine Enthusiast, August 2019

"This rich style is shot through with acidity, old wood flavors and juicy lemon. It is fresh with great fruitiness as well as the wood flavors. Between them, they have produced a wine that finishes with great acidity".

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Palmer White Colheita 1962 - Single Harvest White Port
Palmer White Colheita 1962 - Single Harvest White Port

Palmer Colheita 1962 White Port er, modsat kategorien af blendede vine, alene fra én enkelt årgang. Efter næsten 57 års tornerose-søvn er vinen hentet ud af sin vegetative og oxidative tilstand og er forsigtig befriet for urenheder og gammel "rust" i stive led og lemmer....

Fra hengemte fade i Dourodalens hinterland, blev vinen bjærget til lodgen i Gaia og kun takket været Àlvaro van Zeller´s dygtighed kunne han puste nyt liv i den gamle vin.

Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har sikkert afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m. fl. 

Àlvaro Van Zeller´s fornemme ry som blender er forlængst slået fast og denne skønhed føjer blot endnu et kapitel til den imponerende suite af spændende lagrede hvide portvine fra Àlvaro´s hånd.

Farven er gylden med lagrede og topaz-grønne nuancer, duften koncentreret og dyb med lagrede aromaer af gul stenfrugt, kandiseret appelsinskal- og citrusfrugt, medicinskab og rensende syre og akaciehonning, hvor især friskheden og balancen trods intens sødme og cedertræ og fadnoter fastholdes i den lange afslutning og afspejler dermed årgang 1962 efter knap 57 års lagring.

Vinen er allerede vaccineret med rigelig iltning, så derfor holdbar i mange uger efter åbning og bør nydes ved ca 12 grader til eksempelvis hårde oste eller blot som meditativ hyggevin af pæne hvidvinsglas.

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Palmer 20 Years Old White Port
Palmer 20 Years Old White Port

 

Palmer 20 Year Old White Port - er en blended Aged White Port, fremstillet med udgangspunkt i oxidativt lagrede hvide portvine, som sammenstikkes og derfor repræsenterer et gennemsnit på 20 år i den aftappede vin, hvori der indgår flere forskellige grundvine med varierende alder. 

Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m. fl. og vinen er sourcet fra Van Zeller-familiens mange kontakter i Douro og har siden "travet" gennem fade i den højeste og varmeste del af lodgen i Vila Nova de Gaia inden den blev tappet januar 2019. 

Àlvaro Van Zeller´s fornemme ry som blender er forlængst slået fast og denne skønhed føjer blot endnu et kapitel til den imponerende suite af spændende lagrede hvide portvine fra Àlvaro´s hånd.

Farven er lys ravgylden med lagrede og topaz-grønne nuancer, duften delikat med noter af hvid og gul stenfrugt, citrusfrugt, fri syre og akaciehonning, mens friskheden og smagen imponerer med sødmefuldt og velintegreret fad og lang eftersmag i finalen.

Vinen er allerede vaccineret med rigelig iltning, så derfor holdbar i mange uger efter åbning og bør nydes ved ca 12 grader til eksempelvis hårde oste eller blot som meditativ hyggevin af pæne hvidvinsglas.

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Palmer Colheita 1969 - Single Harvest Tawny Port
Palmer Colheita 1969 - Single Harvest Tawny Port

Til Palmer Colheita 1969 har Àlvaro van Zeller fundet 3 gamle "pipas" hos en familie i Douro´s hinterland og efter omstikning og mange anstrengelser, blev støvet og gammel rust banket ud af den hengemte perle og dermed befriet for de urenheder og volatile komponenter, som vinen ved første øjekast var skæmmet af.

Kun en erfaren blender kan se potentialet i så gammel en vin og derfor er de naturligvis ekstra spændende at kunne præsentere en perle med hele 50 års lagring, nytappet i slutningen af januar og kun i en meget begrænset mængde.

Farven er helt gylden med en mørk kerne og grønbrune reflekser, tunge "legs" af glycerol pakker vinen godt ind, mens duften er dyb og uhyre koncentreret med noter af moden frugt og fad, ristede kastanjer, cigarkasse og sødme og syre, som binder duften sammen, inden smagen med ét kommer susende med potent kraft og koncentration udover det sædvanlige. Her er alle de fadlagrede vines karakteristiske dyder samlet i hver eneste sip og friskheden og knistrende virilitet præger 50 års jubilaren i den lange eftersmag.

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Menéres Colheita 2009 - Single Harvest Tawny Port
Menéres Colheita 2009 - Single Harvest Tawny Port

Menéres Port - er et af Van Zeller-familiens "ukendte brands", som hidtil har været solgt på det amerikanske marked og som er opkaldt efter "Arnaldo Menéres", en historisk personlighed fra det særdeles omfangsrige Van Zeller-stamtræ, der har rødderne dybt begravet i fremstilling og udskibning af portvin siden midten af det 16. århundrede og forgreninger ind i dna´et hos en håndfuld af de mest berømte huse og portvinsfamilier.

Menéres Colheita 2009 - (tappet i efteråret 2018) er en ungdommelig, men charmerende årgangs-tawny med omtrentligt 9 års oxidativ modning på mindre fade i 550-800 liters klassen, hvor en del af tiden er tilbragt i Pocinho dybt ude i Douro´s "hinterland", hvor familiens Douro-lodge ligger vis a vis med den sidste station på linjen ud i Douro´s vildmark. Herude hersker en søvnig stemning og her går tiden i stå, mens vinene langsomt modner inden de hentes ind til Vila Nova de Gaia og blendes af Masterblender Àlvaro van Zeller.

Denne Colheita er relativt mørk med orange reflekser, duft af modne blommer, hasselnød, flødekaramel og puddersukker; en sødmefuld tawny, som er let at holde af og nem at nyde til julens knas og som statsgaranteret hyggespreder. 

Nyd denne klasse-port ved ca. 12 grader i gode hvidvinsglas.

Sælges i NETTO uge 51 / 2018

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Vintage Port 2016
Maynard´s Vintage Port 2016

Druerne til Maynard´s Vintage 2016 blev hentet fra tre forskellige plots i Douro´s øde "Hinterland" i Douro Superior: Vale da Vilarica, Freixo de Espada á Cinta og Van Zellerne´ s ca. 80 ha på Quinta do Saião i Vila Nova de Foz Côa ved Pocinho, som er "Last Station" på jernbanen fra Pinhão

Druerne blev vinificeret seperat i granitlagares og fodtrampet, helt i den traditionelle stil og januar 2017 blev de 3 forskellige grundvine “giftet sammen” af wine maker og Masterblender Àlvaro van Zeller.

Efter ca. halvandet år på meget store vats blev vinen tappet primo september 2018 og er nu klar til enten at blive nydt med al sin unge frugtrigdom og tætpakkede ynde, eller for at slumre de næste 25-40 år - alt efter vinens udvikling på flaske.

Farven er helt dyb og purpurrød med tætte "legs" og gnistrenede reflekser. Vinen er super-potent med lag på lag af sort- og rød stenfrugt og mørke brombær, solbær, mint og eukalyptus. Fed, slikken og fylder munden helt ud med bløde og meget fyldige, helt modne tanniner, svøbt i blød lakrids, men med bagvedliggende power og perfekt integreret alkohol, et kendetegn for en årgang, hvor alt synes at lykkes.

Maynard´s Vintage 2016 - vil nu og de kommende 25-40 år matche blå oste eller desserter. I sin ungdom kan vinen nemt kunne tage brydegreb med en kraftfuld hovedret, gerne med vildt med pels, en madagascar-krydret peberbøf og gerne lettere afkølet for at tæmme "bæstet"!!

99 Points /100 -  Wine Enthusiast & Editor´s Choice

"A beautifully balanced, rich wine, this has great tannins, a dense, firm texture and luscious blackberry fruits. It shows the structure of the vintage while also bringing a fresher element. Jammy but never cloying, this is an impressive wine for the long term. Drink from 2029."

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s 10 Years Old Tawny -
Maynard´s 10 Years Old Tawny -

Maynard´s 10 Years Old Tawny - er en blended tawny med et aldersgennemsnit på cirka 10 år i blenden, og for en god ordens skyld altså ikke et matematisk gennemsnit....Maynard´s er efterhånden blevet et af Van Zellerbrødrene´s stærke brands i Danmark og ikke mindst på det vigtige engelske marked.

Vinen er alt andet end matematisk og er som hovedparten af vinene fra Masterblender Àlvaro van Zeller fremstillet med udgangspunkt i oxidativt modnede grundvine, som i flere år tilbringer en tid i Pocinho på 600 - 3.000 liters fade inden de sammenstikkes i lodgen i Vila Nova de Gaia så de opfylder kriterierne for en topkvalitets 10 Years Old Tawny.

Vanen tro har vi med en vin at gøre, som startede sit liv med et mørkt og frugtrigt udtryk og siden igennem den oxidative transformation tvinges fra de primære aromaer til typens klassiske udtryk; relativ mørk mahogni og ravgyldne reflekser, en kyrdret og aromatisk duft af figen, hasselnød og med masser af kraft og fede skiver af brunsviger og mørk farin, hvor sødmen helt uden skyldfølelse spiller førsteviolin.

Drikkeklar - helst ved 10-12 grader i gode hvidvinsglas og vinder ikke ved lagring. Holdbar flere måneder efter åbning.

90 Points, Roger Voss / Wine Enthusiast

95 Points Decanter

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Colheita 1990 Single Harvest Port
Maynard´s Colheita 1990 Single Harvest Port
Voilá ! Maynard´s Colheita 1990 er en harmonisk, kødfuld 1990’er i en smuk 50 cl. flaske; en smukt balanceret klassevin med den sjældne kombination af harmonimellem vinens elementer og samtidigt en vin, der ikke koster et lån i
huset. Maynard’s er synonymt med brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller; en
familie som i 15 generationer siden 1652 har været involveret i fremstillingen
og eksport af kvalitetsportvin - i nyere tid hos så kendte huse som Kopke,
Burmester, Borges, Andresen og Quinta do Noval. Àlvaro van Zeller har som
kældermester opsnuset og plejet denne Colheita, der i 2018 er aftappet i drikkemoden tilstand efter intet mindre end 28 års fadlagring.
Der er en fantastisk brillans i denne dybt mahognifarvede ’årgangstawny’.
Duften har præg af lagring på træ med røgede vaniljenuancer, fedmefulde
nuancer af syltede svesker, puddersukker, citrusolier og valnødder. Den
har ikke den udtørrede frugt, som man finder i mange Tawnies på samme
alderstrin, men en lækker sødme og en sund frugt, hvilket normalt ikke
harmonerer med aldersbegrebet.
Maynard’s Colheita 1990 er en lækkerhed til nøddebaserede desserter,
serveret som ostevin til vellagrede råmælksoste så som Gruyère og Comté –
især flankeret af smørristet fuldkornsbrød og evt. syltede nødder eller syltede
svesker. Når den kolde tid indfinder sig, så er den også selvskreven til enhver
form for julebag eller til ris à l’amande uden kirsebærsovs. Husk at nyde
vinen af rummelige glas, så man også får duftoplevelsen med.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på 16-18°.
92 Points + blandt ’Year’s best Ports’ Wine & Spirit Magazine
”This is glossy and plump, with lively flavors of red plum skin and apple skin
up front, then savory with a raspy, waxy finish. It’s generously textured, with
lasting peppery spice, a vinous Tawny to serve with Queijo Serra da Estrella,
or another sheep cheese from Portugal.”
Wine & Spirit Magazine december 2015
Økologisk
Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s ORGANIC Vintage Port 2016
Maynard´s ORGANIC Vintage Port 2016

den meget omtalte og ikke mindst beundrede årgang 2016 valgte winemaker og masterblender, Àlvaro van Zeller at lave 4 vintage ports, hver med deres individuelle præg og personlighed:

Druerne til Maynard´s Organic 2016 blev hentet fra to forskellige plots i Douro´s øde "Hinterland" i Douro Superior:  Freixo de Espada á Cinta få km fra grænsen til Spanien og familiens ca. 80 ha på Quinta do Saião i Vila Nova de Foz Côa, kun 2 km fra Pocinho, som er "Last Station" på jernbanen fra Pinhão

En del af druematerialet blev vinificeret seperat i granitlagares og fodtrampet, helt i den traditionelle stil....hvilket er svært når mangelen på ledige fødder er akut, især de portugisiske fødder er der nu stor mangel på.....resten skal importeres.

Mosten til Maynard´s Organic Vintage 2016 fik lov at gære lidt ekstra, hvilket tilførte en tand mere bid og back-bone og en anelse reduceret sukkerindhold i.f.t. den konventionelle Vintage 2016. Den anvendte aguardente var, som loven tilskriver, certificeret økologisk, altså et  77% destillat af økologisk vin af fransk oprindelse.

Efter knap år på meget store vats blev vinen tappet primo september 2018 og er nu klar til enten at blive nydt med al sin unge frugtrigdom og tætpakkede ynde, eller for at slumre de næste måske 20-30 år, alt efter vinens udvikling på flaske.

Farven er som vi kender det helt dyb og purpurrød med tætte "legs" og gnistrenede reflekser. Den er så potent med store noter af  sort- og rød stenfrugt og mørke brombær, solbær, mint og eukalyptus. Fed, slikken og fylder munden helt ud med først bløde og meget fyldige, helt modne tanniner, svøbt i blød lakrids, men med bagvedliggende power og perfekt integreret alkohol, et kendetegn for en årgang, hvor alt synes at lykkes.

Maynard´s Organic Vintage 2016 - vil nu og de kommende snes år matche blå oste eller desserter. I sin ungdom nemt kunne tage brydegreb med en kraftfuld hovedret, gerne med vildt med pels, en madagascar-krydret peberbøf og gerne lettere afkølet for at tæmme "bæstet"!

Leveres i 6 flasker OWC - trækasse

Årgang 2015 fik strålende bedømmelse af Mark Squires i juli 2018 med følgende kommentarer og 92 Points:

"The 2015 Vintage Port Bio (Maynard's) is a blend of 45% Tinta Roriz, 40% Touriga Franca and the rest Touriga Nacional from 40-year-old vines in Douro Superior. It comes in with 84 grams of residual sugar. This is an organic Port—there aren't many. It shows great. Tight and dense, this is all melted dark chocolate with moderately serious power underneath. As it airs out, the jammy nuances improve, giving way—to some extent—to more expressive fruit and more complexity. This is very nice, an under-the-radar Porto that can be had for around 35 euros in Portugal. There were 5,500 bottles produced."

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Palmer Vintage Port 2016
Palmer Vintage Port 2016

I den meget omtalte og ikke mindst beundrede årgang 2016 valgte Àlvaro van Zeller at lave 4 vintage ports, hver med deres individuelle præg og personlighed:

Druerne til Palmer Vintage 2016 er, ligesom i deres første årgang (2015) hentet fra tre forskellige plots i Douro´s øde "Hinterland" i Douro Superior: Valle da Vilarica i Torre de Moncorvo. Her fodtrampes  og synges i granitlagares, helt i den traditionelle stil....hvilket er svært når mangelen på ledige fødder er akut, især de portugisiske fødder er der mangel på.....resten skal importeres.

Efter knap år på meget store vats blev vinen tappet i august 2018, klar til at lagre videre på flaske, hvis man ellers kan holde fingrene fra den uhyre imødekommende og legesyge yngling!

Farven er helt dyb og purpurrød med tætte "legs" og gnistrenede reflekser. Den er så potent med store noter af mørke brombær, stikkelsbær og eukalyptus. Fed, slikken og fylder munden helt ud med først bløde og meget fyldige, helt modne tanniner, svøbt i blød lakrids, men med bagvedliggende power og perfekt integreret alkohol. 

Palmer Vintage 2016 - vil matche blå oste eller desserter nu og ikke mindst en kraftfuld hovedret, vildt, peberbøf og gerne lettere afkølet for at tæmme "bæstet"!

Leveres i 6 flasker OWC - trækasse

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"

Maynard´s Colheita 2006 Special Edition  - er på gæstebesøg hos danske Rema1000, passet og plejet i årevis af Master Blender, Àlvaro van Zeller, som allerede har etableret sig som en af branchens mest respekterede blendere i de seneste 12-15 år og med titlen "winemaker of the year 2016" - og ikke mindst en hyppig gæst til smagninger i Danmark og i USA og UK.

Van Zeller-familien kan mønstre 14 generationer i portvinsbranchen og er formentlig den længst eksisterende, motiverede, engagerede og trods "arven" meget vitale portvinsfamilie siden slutningen af 1600-tallet.

Til denne vin fandt Àlvaro van Zeller et lille parti fade, hvor vinene havde udviklet sig særligt godt over årene. Fra begyndelsen var disse fades skæbne bestemt for Colheita-klassifikationen og dermed allerede registreret hos IVDP, idet reglerne (dengang) betød, at blenderen allerede ved vinens fødsel måtte beslutte om vinen skulle indgå i blends eller som her kunne "stå på egne ben" og derfor nu efter knap 13 års tålmodig oxidativ lagring på fade skønnes flyvefærdig, færdigudviklet og tappeklar.

Farven er relativ mørk med fedme og "legs", som vidner om høj koncentration og viskositet, grønne reflekser i tawny-farven og en umiskendelig sødmefuld duft af tørrede frugter, dadler og modne figner, stadig med betydelig frugtintensitet, som er signaturen fra Van Zellerne. Smagen er kraftfuld med god struktur, endnu lidt ungdom i rygsækken, pakket med flydende brunsviger, créme brûlée og alligevel med frelsende syre og skøn eftersmag.

Tappet marts 2019 og leveres  i denne tapning uden gaverør.

www.robertparker.com

90 Points - The 2006 Colheita Tawny Port (Maynard's) is a blend of 35% Touriga Franca, 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz, 5% Tinto Cão and 10% Tinta Barroca, bottled in 2018 with 114 grams of sugar and a bar-top cork. A solid young Colheita for a tough year, this is nicely concentrated, fresh and vibrant, with good acidity supporting the dense fruit. How did they do this well in such a poor vintage? Well, said Alvaro van Zeller, they made no ruby-family Ports except an LBV. The best juice went to the Colheita, one of the winery's key claims to fame.

 By Mark Squires in Wine Advocate – July 2018

Portugal/Rosé/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela "Espadeiro" Rosé Vinho Verde
Casal de Ventozela "Espadeiro" Rosé Vinho Verde

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

Casal de Ventozela Espadeiro 2018 - rosé-vin, fremstillet på Espadeiro-druen, den lokale drue, som normalt giver lette og fine rødvine i Minho og i Galicien, her vinificeret som rosé med masser røde bær i næsen, jordbær, hindbær og frisk, halvtør smagsstil, som holder den fine balance imellem velsmag og banalitet!

Nydes køleskabskold og er udstyret med stelvin screwcap.

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Loureiro - Vinho Verde
Casal de Ventozela Loureiro - Vinho Verde

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

Casal de Ventozela "Loureiro" 2018 -, fremstillet af 100 % Loureiro-drue, bedre udvælgelse af druematerialet fra egne marker og mere mineralsk og præcis i frugten, som præges af hvid stenfrugt, fersken, abrikos og citrus-noter i finalen. Igen med let prikkende syre og friskhed i en lang finale.

Nydes køleskabskold - og er bredt anvendelig, hvor en ung Riesling kunne være valgt.

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

 Casal de Ventozela Branco 2018 Vinho Verde et blend af de velkendte druer fra regionen, Loureiro, Trajadura, Avesso og Azal. Tropisk frugt, citrus & lime i næse og mund, sprød og velsmagende med fin syre, som holder det hele i balance. Letdrikkelig og piv-ren sommervin med den karakteristiske sprødhed og let prikkende profil, som kendetegner Vinho Verde, når det er bedst.

Drikkes ung og gerne køleskabskold.

Leveres med stelvin screwcap,

Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Pink Port
Maynard´s Pink Port

Da den britiske Marks and Spencer´s indkøbschef, Sue Daniels i 2008 "overbeviste" deres private-label-portvinsleverandør, Croft, om at opfinde en ung - og derfor ikke-lagret rosé-portvin, rystede de fleste på hovedet, ikke mindst i det stærkt traditionsbundne portvinsbroderskab, som dengang endnu ikke var ramt af finanskrisens kølleslag og hvor mange portvinshuse endnu var familie-ejede og familiedrevne patriarkater af den gamle skole.....

Pink Ports succes i målgruppen "yngre kvinder og metroseksuelle mænd" sendte chok-bølger igennem salgsstatistikkerne og lørdagsfrokosterne i The Factory House i Porto. 

Med flere års forsinkelse forsøgte andre huse sig med Pink Port og derfor med vekslende succes; sidenhen opgav selv større producenter ævred og indstillede skydningen ud i den svære kunst at lave velsmagende rosé-portvin, da sjusket vinificering og forkert valg af druematerialet hurtigt forvandler en frisk og spændstig rosé-port til en oxideret skuffelse.....og først og fremmest skal man selv begive sig ud i Douro-dalen fra Vila Nova de Gaia´s comfort zone, hvilket er sværere end man skulle tro.

Van Zeller-familien´s dynamiske virketrang har omvendt resulteret i en stadig voksende produktion af Pink Port, baseret på den aromatisk stabile og ikke let oxiderende Touriga Nacional-drue, som er den vigtigske komponent, bistået af Àlvaro van Zellers moderne vinifikationsudstyr og masser af rustfrit stål.....

Maynard´s Pink Port - er en herlig frugtbombe, struttende af friske røde hindbær, jordbær og rød melon-frugt, ukompliceret ja, men velsmagende.

Nydes fra hvidvinsglas med knust is, evt tilsat lidt Dolin Dry Vermouth og et skvæt Diablada Pisco.

50 cl. Restsukkerindhold: 109 g / liter

Drikkeklar og vinder ikke ved flaskelagring.

WWSA GOLD 2018 - Women´s Wine & Spirits Awards 2018, The World´s most important Wine & Spirits Competition, Judged by Women Buyers / UK

Økologisk
Portugal/Portvin/Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Organic Finest Reserve Ruby
Maynard´s Organic Finest Reserve Ruby

Maynard´s-branded har efterhånden opnået ganske stor og fortjent popularitet på det engelske og det danske marked, hvor forholdet imellem pris- og kvalitet har gjort Maynard´s til en vigtig spiller i såvel special-kategorien for tawnies som de mere prestigiøse ruby-typer, såsom Late Bottled Vintage og Vintage Port.

Maynard´s Organic Finest Reserve (Ruby) er en nv-port, sammenstukket af flere årgange og besidder samme tætpakkede mørke frugt som eksempelvis en LBV, men med konsistent højt niveau fra batch til batch uden skelen til fluktuation imellem årgangene. Druerne, hvoraf Touriga Nacional og Touriga Franca udgør majoriteten, er hentet omkring Santa Comba da Vilarica og Saiao i Douro Superior og den anvendte aguardente (økologisk) er indkøbt i Spanien. Der anvendes traditionelle lagares og vinificeres af Àlvaro van Zeller´s team med de nyeste gadgets i hænderne og alligevel meget traditionelt og efterfølgende lagring på store vats i Saiao og Vila Nova de Gaia.

Maynard´s Organic Finest Reserve - er dybrød med mørk og intens frugtighed, mørk kirsch i duften med rund og blød stanglakrids, sort peber og en snert træ, altsammen med god mundlængde og med sødmefulde bløde tanniner.

Perfekt til desserter med is eller til blåskimmeloste, hvor den sorte stenfrugt matcher perfekt - og gerne lidt under 13 grader.

 

Portugal/Portvin/Palmer
Palmer White Colheita 2007 -
Palmer White Colheita 2007 -

Palmer White 2007 Colheita - Single Harvest Port- er nænsomt lagret mere end 10 år på ganske små egetræsfade. Vinen er fra ét enkelt høstår og fremstår derfor med netop dette høstårs særkende i flasken.

Mosten fra de grønne druer har gennem disse år gennemgået en oxidativ fadlagring, som har intensiveret nuancerne i vinen og givet den en majestætisk gylden farve.

Smagen er sød - og ikke for sød. Den har komplekse noter af  tørrede frugter, hvor især abrikos står stærkest. Den er fed og lækker i munden og pirrer ganen efter mere.

Man fornemmer endvidere, at sarte toner af asiatiske krydderier kommer frem i finalen.

En absolut dejlig repræsentant for de lagrede hvide portvine, som netop nu stormer frem på verdensmarkedet.

Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m. fl. og vinen er sourcet fra Van Zeller-familiens mange kontakter i Douro og har siden "travet" gennem fade i den højeste og varmeste del af lodgen i Vila Nova de Gaia inden den blev tappet i april 2018.

91 points Vinhulen 09-2018

90 Points "Godt Køb" - Din Vinguide, november 2018

Portugal/Rødvin/Van Zeller´s
Douro DOC Grande Reserva 2011 "Zom"
Douro DOC Grande Reserva 2011 "Zom"

Topårgangen 2011 fra Àlvaro van Zeller´s sikre hånd er fuldbyrdelsen af en gammel drøm og for alvor at prøve kræfter med kunsten at lave bordvin i topklassen. Druerne er fra gamle plots i det østlige og tørre Douro Superior omkring Santa Comba da Vilarica og Torre de Moncorvo og udgøres af Touriga Nacional og Touriga Franca samt field blends af ukendt druemateriale fra ældgamle stokke i buskform, alle håndhøstet og vinificeret lokalt i Van Zeller-familiens beskedne, men topmoderne vinifikationscenter i Santa Comba da Vilarica.

Vinen er trods sine muskler og relativt høje alkoholindhold på 14,5 % til den elegante side med fine og bløde tanniner, noter af (dyrt) troncais og allier-barriques. Farven er dybrød med begyndende aldringsreflekser, duften præget af moden bærfrugt, lidt kokos og en snert  sødme i finalen, som er lang og vedvarende. Smagsmæssigt en hybrid imellem Ribera del Duero, Bordeaux og med charmen fra Napa.

 I maj 2018 kåret som bedste rødvin fra Douro med på "Festival do Douro Superior"

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1968 - Special Selection
Andresen Colheita 1968 - Special Selection

En Tawny udelukkende fra én årgang kaldes en Colheita. Denne Colheita fra det lille portvinshus J.H. Andresen med de danske rødder er nænsomt lagret på ganske små egetræsfade gennem alle disse herrens år. Den barske mørke og voldsomt tanninholdige råvin har gennem årene oxideret sig til nu at fremstå helt tawnyfarvet. Meget stilfuld, nærmest majestætisk. Den er stringent, kompleks, uhyre koncentreret og med en syrestruktur, som bare siger spar to til det hele. Appelsinskal, chokolade, røg, eksotiske krydderier. Den har det hele og det bør enhver unde sig at prøve. Toplækker halvtredsårs-jubilar, tappet 2018.

Drik den som meditationsvin eller hvis du virkelig vil kræse om dem du har nærmest. Gerne af store glas så vinens kraftfulde dufte kan slynges op af glasset til stor nydelse.

94 Points, Vinbladet #nov2018: - "Igen meget frisk duft, terpentinske toner, rig, appelsinskal, sveske, orangeskal, igen pirrende. Rig smag, stadig masser af energi, lang, fyldig, sødme og tørhed med meget lang eftersmag, igen med flot, flot syre"

95 Parker, The Wine Advocate ( Mark Squires ) 2015

17/20 "PORTVIN Henrik Oldenburg 2016

95 point, Vinhulen 2018

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 40 Years Old Tawny            Very Old
Andresen 40 Years Old Tawny Very Old

Som den ældste godkendte stilart indenfor tawnies er denne 40 YO Tawny en fantastisk eksponent for denne kategori. Al vin i flasken er et bland af vine, der er mindst 40 år gamle. Disse vine har fadlagret på ganske små træfade i alle disse år og har forvandlet sig til næsten det pure guld. Typisk siger man, at der fordamper mindst 1 % på årlig basis, så enhver kan regne ud, at det er nu en voldsomt koncentreret vin, der åbenbares...

Vinen er ultra kompleks. Det er toner af mørk karamel, valnødder, træ, apotek og en uhyre flot citrus syrestruktur, der binder komponenterne sammen.

Vinen varer som en evighed i munden og har man ikke prøvet denne type vin, skal man unde sig det - bare én gang i livet.

Drik den uden forstyrrende elementer i pænt store glas. Brug den som meditationsvin.

94 Points, Vinbladet #nov 2018: -"Flot duft, udviklet, karamel, læder, lakrids, kompleks med en masse undertoner, floral med citrus. Rig, utrolig frisk, fyldig med lang, lang rig eftersmag med utrolig syre, der renser munden."

Wine & Spirits Magazine
96 points & højest vurderede Tawny Port på Year's Best-listen, Wine & Spirits Magazine
Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 20 Years Old Tawny "Royal Choice"
Andresen 20 Years Old Tawny "Royal Choice"

Det portugisiskejede lille portvinshus J.H. Andresen har i deres 20 Years Tawny sammenstukket nogle af deres gamle fade med lidt yngre så de har frembragt en klassisk 20 YO Tawny i aldersudtryk. Vinene har været lagret på ganske små 600 liters egetræsfade og har opnået en lækker ældet stil med en orange ravfarve. Frugt og tanniner fra den barske råvin er oxideret til en harmonisk og afrundet skøn vin, hvor aromaer af puddersukker og nødder spiller op mod de underliggende citrusnoter, hvilket giver vinen et kompleks, koncentreret og imponerende udtryk.

Kan nydes for sig selv eller med desserter, hvor nødder eller karamel spiller en fremtrædende rolle. Ligeledes er skimmeloste også fantastiske ledsagere, hvis ikke vinen bare skal ydes som den er uden forstyrrende elementer.

Andresen 20 års leveres i flot metal gaverør.

Server hellere kold end varm i gode vinglas.

91 POINTS: DECANTER Magazine, December 2017 i kategorien "Top Christmas Port Recommendations"

"Andresen Pink-tinged, brick red hue with a tawny rim. Gentle, savoury-nutty aromas, then a palate that is soft and sweet with just a hint of peppery tannins. Long and silky on the finish".

92 Points - Fremragende & Bedste Køb, Din Vinguide, November 2018

18/20 "PORTVIN" Henrik Oldenburg 2016

Vinhulen skriver: 94 point; "Brun-orange farve. Særdeles fyldig og kompleks duft med nuancer af sød kage og marcipan. Smagen er karakterfuld og med stor krop af sødmefyldt abrikos, makroner og krydderier. Supertawny til kagedesserter nødder og som tophyggevin."

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 10 Years Old  Tawny "Century"
Andresen 10 Years Old Tawny "Century"

Det lille portvinshus J.H. Andresen med de danske rødder har til denne fremragende 10 års Tawny blended dejlige vine, der giver et aldersudtryk passende til 10 år. Den oxidative fadlagring på de cirka 600-900 liter egetræsfade har forvandlet den mørke råvin til en lækker sag, hvor farven nu er mere ældet og ravfarvet (tawny). Navnet "Century" stammer fra fra firmaets 100-års jubilæum i 1945 og det har man så holdt ved siden.

Vinen er ikke bare flot i farven: Vinen er tæt og koncentreret med klassiske noter af nød, figen, let citrus og det velkendte fadpræg, der understøtter den strålende harmoni og velafstemt  lang finale.

Nyd vinen i tilpas store vinglas til lækre desserter af kage, makron. Evt. til skimmeloste eller blot som en hyggevin i gode venners lag.

Leveres med gaveæske.

18/20 "PORTVIN", Henrik Oldenburg 2016

"Det er lutter moden nydelse med flere kærtegn end udfordringer. En formidabel hyggevin – og endda med danske rødder.” Henrik Oldenburg oktober 2018

***** ( 5 stjerner ) VinAvisen.dk

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1982 Special Selection
Andresen Colheita 1982 Special Selection

J.H. Andresen Colheita 1982 Special Selection – tappet efteråret 2018

Efter 36 års (!) tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

I glasset og i vinens orange-karamel-farve afsløres vinens høje alder….hvorfor frugten og fyldigheden har forladt scenen og duften til gengæld taget på i vægt. Her er lag på lag af kandiseret abrikos, kumquat, citrus og flygtige oxidative aromaer med fad, sødmefuld, jod og røg med sprælsk syrebid i finalen, som svæver videre i vægtløshed.

Nyd vinen alene ved et godt stykke under 16 grader til hassel- og valnødder, hårde oste af manchego-typen, mandel-tærter, æbletærter med makroner, ”creme cholesterol” – eller andre af vinterhalvårets desserter.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

93 Points, Vinbladet #nov2018: "Igen pirrende i duften, karamel, lakrids, orangeskal. Fedmefuld smag, cremet med frisk syre. Lang, rig, sødmefuld eftersmag, stadig med frisk syre."

93 Points Vinhulen 2018

16,5/20 Oldenburg

Gold – International Wine Challenge

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1991 Special Selection
Andresen Colheita 1991 Special Selection

J.H. Andresen Colheita 1991 Special Selection – tappet efteråret 2017.

Efter 27 års tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

I glasset og i farven opleves naturligvis den relative modenhed, hvor frugten og farven tydeligvis er trådt i baggrunden til fordel for topasgrønne reflekser og kandiserede tørrede frugt-noter, citrus og flygtige aromaer med velintegreret fad, sødmefuld og røget med spil-levende og sprælsk syrebid i den ultralange finale, som svæver videre i vægtløshed.

Nyd vinen alene ved et stykke under 16 grader til hassel- og valnødder, mandel-tærter, æbletærter med makroner, rustik ”Creme Cholesterol” i portugisisk stil- eller til andre af vinterhalvårets eksesser.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 Points Parker, The Wine Advocate, Mark Squires

93 Points Bjarne Mouridsen 2018

17,5/20 Oldenburg "PORTVIN" 2016

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen Colheita 1980 Special Selection
Andresen Colheita 1980 Special Selection

Efter 38 års (!) tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Gaia.

De 37 års tornerose-søvn har sat sig dybe spor og som konsekvens af den langsomme oxidative lagring, transformeres vinens karakter fuldstændigt og her forædles, forfines. Mens fylde, frugten og tanninerne tæmmes forstærkes duften og bouquet til gengæld tifold.

Farvens er glansfuld og har udviklet det, som på portugisisk kaldes ”Coloracão Atojolada”, den karakteriske gyldne teglstensfarve med grønne reflekser. Her er lag på lag af kandiseret abrikos, kumquat, citrus og flygtige oxidative aromaer med fad, sødmefuld, jod, fernis og røg med sprælsk syrebid i finalen, som elegant svæver i næsten vægtløs tilstand.

Nyd vinen alene ved et godt stykke under 16 grader i et godt hvidvinsglas, evt. akkompagneret af hassel- og valnødder, hårde oste af manchego-typen, mandel-tærte, æbletærte med makroner, et stykke marcipan, ”crème cholesterol” – eller andre af vinterhalvårets desserter.

Druetyper: Field blends af de klassiske blå druer fra Douro Superior

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 point vinhulen 2018

16 /20 Oldenburg

95 points Wine & Spirits Magazine + på listen over ’Year’s Best Port’