GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Ruby portvin

 

Ruby portvin udgør en fremragende gateway til portvinens verden med dens brede tilgængelighed og popularitet. Dette er en portvin, der skiller sig ud med sin levende, frugtintensive profil og sit karakteristiske dybe rubinrøde skær. Den indbyder til opdagelsen af portvinens rige spektrum med en umiddelbar appel, takket være dens friske og frugtrige nuancer.

 

Hvad er Ruby portvin

Ruby portvinens særpræg ligger i dens unikke modningsproces, som adskiller sig betydeligt fra andet portvin som Tawny. Druerne der bliver brugt til Ruby portvin bliver høstet i samme årgang og bliver lagret på egetræsfade i 2-3 år inden de bliver tappet på flaske. Den korte fadlagringsperiode sørger for, at Ruby portvinen undgår den omfattende oxidation, som karakteriserer længere fadlagrede portvine, som eksempelvis portvine i Tawny stil. Dette valg af modning bevarer portvinens livlige frugtaroma og dens strålende, dybe farve. Resultatet er en portvin, der fremstår med en ekstraordinær friskhed og en palette af frugtige noter, hvilket er hvad der virkelig skiller Ruby stilen fra Tawny stilen.

Her er nogle eksempler på skønne Ruby portvine - lær om deres forskelligheder og fællestræk:

 

 

Smagsprofil og servering

Ruby portvin byder på en kompleks smagsprofil, der fremhæver det bedste fra søde og syrlige verdener. Denne portvin er beriget med dybe, rige toner af røde bær som jordbær, hindbær og sorte kirsebær, som skaber en forførende bouquet af smag. Den søde grundtone i Ruby portvin balanceres elegant med en subtil syrlighed, hvilket gør den ekstremt alsidig. Dens alsidighed gør den ideel til en række forskellige sammenhænge - uanset om det er et øjebliks stilhed for at koble af fra dagligdagen, eller for at fejre i mere festlige og sociale anledninger.

Ruby portvin serveres optimalt ved en temperatur mellem 16-18℃, da der ved denne temperatur virkelig åbnes op for en rig smagsoplevelse, der lader portvinen vise sig fra sin bedste side. Serveringstemperaturen er en smule højere end hvad der anbefales til Tawny portvine, men den dog stadigt lettere afkølede Ruby port fremhæver de aromaer og nuancer, som portvinsmageren har til hensigt. Ruby portvin er en fremragende ledsager til en bred vifte af desserter og oste, hvor den kan komplementere eller kontrastere smagsnoterne på fineste vis.

 

Vil du læse videre om portvin? Så se mere her:

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.