GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Fremstilling af portvin

Fremstillingsprocessen

Fremstillingen af portvin er en fascinerende proces, der kombinerer århundreder gamle traditioner med moderne teknikker. Denne proces skaber de unikke smagsprofiler, der kendetegner portvin, og gør hver flaske til noget helt specielt.

Håndplukkede druer

Processen starter i de stejle vinmarker, hvor druerne til portvin høstes med håndkraft. Denne traditionelle metode er ikke kun nødvendig grundet terrænets udfordrende natur, men den tilføjer også et element af håndværk og personlig omhu, som maskiner ikke kan efterligne. Hver drue håndplukkes med respekt for tradition og kvalitet.

Gæring

Efter høsten begynder gæringen, der ligner den traditionelle rødvinsfremstilling, hvor drueskallen er i kontakt med mosten. En særlig karakteristik ved portvinsfremstilling er tilsætningen af 'Aguardente', en form for druesprit, som typisk er brandy. Dette stopper gæringen tidligt, hvilket bevarer en del af druernes naturlige sukker og giver portvinen dens karakteristiske sødme.

Lagring

Efter gæringen følger en periode med hvile og aldring i træfade. Denne lagringsperiode er afgørende for portvinens udvikling. Det er i denne fase, at portvinen langsomt udvikler sin rige smag og komplekse aroma. Aldringens længde og art varierer afhængigt af portvinstypen, med nogle vine, som eksempelvis Colheita og Tawny, der kan tilbringe årtier på fadene, hvilket resulterer i en intens og nuanceret smagsprofil. De mange års lagring på fade bringer fantastiske resultater, eksempelvis set ved diverse jubilæums portvine, som typisk når en højere alder en standard partierne.

 Vil du gerne lære mere om portvin?

Eller se hvilke andre vine vinimondo.dk kan byde på.

 

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.