GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Vintage portvin

 

Vintage portvin er en ekstraordinær kategori inden for portvin, som kun produceres i de mest exceptionelle årgange. Denne selektive proces sikrer, at kun de bedste druer fra de mest favorable klimatiske forhold bliver til Vintage portvin. Det er denne eksklusivitet og kvalitet, der gør Vintage portvin til et eftertragtet og dybt værdsat objekt for samlere og vinelskere.

 

Hvad betyder Vintage?

Ordet 'Vintage' indikerer en portvin, der er produceret fra druer høstet i et enkelt, særligt godt år. Denne klassifikation betyder, at portvins instituttet har identificeret årgangen, som værende af særlig høj kvalitet og hermed værdig til, at komme på flaske og lagret som Vintage portvin. Beslutningen om at erklære en årgang for Vintage træffes med stor omhu og er baseret på en række faktorer, herunder vejrbetingelser, druernes sundhed og modenhed samt vinens potentielle kvalitet efter vurdering af eksperter.

Her er nogle eksempler på Vintage portvine fra forskellige høstår:

 

Hvad er en Vintage portvins karakteristika

Kendetegnende for Vintage portvin er dens komplekse smagsprofiler, som kan udvikle og forfine sig over mange år, og ofte årtier. Disse vine er dybe og kraftfulde, og nogle typiske noter som man kan opleve er bl.a., mørke bær, kaffe, chokolade eller tobak. Dog afhænger noterne af de mange forskellige faktorer som kan påvirke druerne og lagringen, såsom vejr, vingårde og selve aldringen. Lagringen i flasken tillader vinens karakter at udvikle sig, hvilket resulterer i en rig og nuanceret smagsoplevelse. Vintage portvin kræver ofte dekantering for, at adskille den fra bundfaldet, der dannes under aldringen. Vintage portvin serveres bedst, som alt andet portvin, i portvinsglas med plads til at slynge portvinen rundt, for at kunne opleve alle de nuancer og smage som den har at byde på. Vintage portvinens karakter resulterer i, at den som regel bedst serveres ved 16-18℃, hvor portvinens rige aromaer og smage bliver fremhævet.

Vil du lære mere om portvin? Læs videre her:

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.