GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Late Bottled Vintage (LBV) portvin

 

Late Bottled Vintage (LBV) portvin indtager en særlig plads i hjertet af portvinsentusiaster. Denne enestående portvinstype tilbyder en smag af årgangskvalitet med en umiddelbar tilgængelighed, der appellerer til både novicer og connoisseurs.


Hvad er Late Bottled Vintage (LBV) portvin?

LBV er en portvinstype, der tilbyder en glimrende balance mellem kvalitet og tilgængelighed. Produceret fra druer af en enkelt årgang, modnes denne vin i 4-6 år på fad, hvilket er længere end en standard Vintage port, men kortere end mange andre portvine. Denne unikke modningsproces resulterer i en vin, der kombinerer kompleksiteten og dybden af en årgangsvin med en klarhed og frugtrigdom, der kan nydes kort efter, at den er tappet på flaske.

 

Karakteristika ved LBV portvin

Udvælgelse og modningsproces

Det er forskelligt mellem portvins producenter om de vælger at lave LBV portvin i Vintage år, eller i mellem Vintage år. Dog er druerne til alt LBV portvin høstet i samme år ligesom en Vintage eller Colheita portvin. Efter vinificeringen følger LBV en unik modningsproces, hvor den tilbringer mellem 4 og 6 år på fad. Denne periode er nøje afstemt til at fremme en acceleration af vinens modning, hvilket giver den en rundhed og blødhed, der normalt kræver meget længere tid, at opnå for Vintage portvine. Denne forlængede fadlagring, som overstiger den typiske varighed for en standard Vintage port, men som er kortere end den for mange andre typer af portvin, er afgørende for LBV's karakter.


En balance mellem kompleksitet og tilgængelighed

Resultatet af denne omhyggelige proces er en portvin, der forener den ønskværdige kompleksitet og karakterdybde, som er kendetegnende for enkeltårgangsvine, med en opfriskende klarhed og frugtrigdom. LBV er designet til at være tilgængelig straks efter frigivelsen, hvilket tilbyder portvinsentusiaster muligheden for at opleve den umiddelbare nydelse af en kvalitetsportvin uden behovet for yderligere lagring. Denne tilgængelighed gør LBV til et ideelt valg for dem, der ønsker, at udforske dybden af portvinsoplevelser uden de langvarige forpligtelser, der ofte er forbundet med Vintage port.

 

Smagsprofilens rigdom

I smagsprofilen udtrykker LBV en righoldig palette af smagsnoter, fra modne, mørke frugter til nuancer af krydderier og chokolade, ofte akkompagneret af en subtil, men markant tanninstruktur. Denne rige og komplekse smagsdybde, kombineret med vinens silkebløde finish, gør LBV til en fremragende ledsager til en bred vifte af fødevarer, og tilbyder en rig mulighed for, at eksperimentere med parring.

 

Se her nogle forskellige LBV portvine fra Vinimondo.dk:

 

Nydelse og servering

Late Bottled Vintage (LBV) portvin er kendt for sin ekstraordinære alsidighed, hvilket gør den til en favorit for mange og velegnet til diverse sammenkomster. Ideelt serveret ved 16-18°C, åbner LBV op for en kompleks smagsoplevelse, der kan nydes både solo eller, som en delikat følgesvend til et mangfoldigt udvalg af retter. Den passer perfekt sammen med kraftige oste, hvor dens sødmefulde noter skaber en harmonisk balance; chokoladedesserter, der fremhæver dens frugtige undertoner; og rødt kød, som komplementeres af dens robuste karakter.

LBV fungerer fremragende til mange desserter, hvor den vil tilbyde en elegant afslutning på et måltid. Dens rige, frugtige smagsprofil og silkebløde finish gør den til en selvstændig nydelse, der for nogen måske helt og aldeles kan erstatte traditionelle desserter.

 

Vil du læse mere om portvin?

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.