Vegan

4 vine

Vegan
Frankrig/Rødvin/Domaine Bousquet
Petite Immortelle, Côtes de Roussillon Villages 2016
Petite Immortelle, Côtes de Roussillon Villages 2016

Arketypisk og helt klassisk sydfransk rødvin fra Domaine Bousquet-familien´s cirka 40 hektarer vinmarker omkring Estagel og La Tour France i Vallée d´Agly, en snes kilometer nordvest for Perpignan. 

Her i appellationen Côtes de Roussillon Villages hersker druerne Grenache, Carignan, Syrah og Mourvedre, som 4. generation af Bousquet-familien dyrker bæredygtigt og uden raffinerede tekniske hjælpemidler af nogen art; Herlig vellavet vin uden manipulation og intervention af nogen art.

På domainet håndhøstes naturligvis i det barske terræn og her vinificerer Franck og Benoit Bousquet i åbne fade med simpel "punch down" som i gamle dage og til slut lagres vinen i cirka 18 mdr. på 600 liters franske "demi-muids" fra Tonnellerie Rosseau.

Resultatet er en tør, men saftig rødvin med relativ mørkerød farveintensitet, duft af krydret mørk bærfrugt og twist af nelliker og god fyldighed i munden med Victoriablomme, rød stenfrugt og provencalske krydderier i eftersmagen.

Plask vinen over i en karaffel og servér den ved ca. 16 grader til eksempelvis en gang  braiseret kanin eller kylling med rosmarin eller timian.

Allergener: sulfitter ( minimal mængde tilsat før tapningen)

Veganer-venlig.

Vegan
Frankrig/Rødvin/GWS
Flora & Fauna "Les Cepages du Sud" Rouge - Languedoc
Flora & Fauna "Les Cepages du Sud" Rouge - Languedoc

Vores sydfranske "happy-go-lucky-rødvin" er som navnet mere end antyder et kækt gadekryds af sydfranske druer fra Languedoc´s varme Middelhavsklima, hvor en gruppe lokale drueavlere i samarbejde med MW Liam Steevenson har rettet blikket mod en frejdig, autentisk og brugervenlig rødvin med afsæt i de lokale druetyper, Grenache, Mourvedre og Merlot, dyrket på separate plots, maskinhøstet når muligt og vinificeret under Stalinistisk & disciplinær overvågning af Liam Stevenson for at sikre maksimal renhed i frugten og udtrykket af terroir til en pris, som ikke kræver en kautionist i banken.

Farven er ungdommelig og purpurrød, duften krydret af rød og mørk stenfrugt med garrique-krydderi, timian og saftig moden frugt og bondsk charme med tilstedeværende #grippy tanniner, men heldigvis modne og i profilen uden forfinede detaljer, kun ligefrem ærlig rustik charme, som man ellers kun møder, serveret let afkølet i rigelige mængder som husvin på lokale restauranter uden dikkedarer.


Servér vinen ved ca. 16 grader til simre- og braiserede retter med kanin, fjerkræ eller BBQ og endda som varm vintervin!

 

 

Vegan
Frankrig/Hvidvin/GWS
Flora & Fauna Blanc - "Les Cepages du Sud" 2018 - Languedoc
Flora & Fauna Blanc - "Les Cepages du Sud" 2018 - Languedoc

Vores sydfranske hvide blend er hentet fra højtliggende vinmarker i Languedoc´s bagland og er lavet i tæt samarbejde imellem lokale drueavlere og MW Liam Steevenson, som også har stået for vinifikationen og den færdige sammenstikning.

Mosten udgøres af ca. 90 % Grenache Blanc og de resterende ca. 10 % med Sauvignon Blanc, som komplementerer Grenache-druernes aromatiske hvide stenfrugtsprofil med pære-skræl, ferskenduft og koldgæringsaromaer fra forlænget gæring og skindkontakt på stål.

Sauvignon bidrager med kæk friskhed, syre og græssede citrusnoter - sammenvævet i en ukompliceret velværevin med fin renhed og balance. Dette er ikke årets mest komplekse højdespringer, men leverer forbløffende meget kvalitet til prisen, hvilket understeger Languedoc´s status som leverandør af "bang for the buck", når pris/kvalitet skal vejes...og ja, det kommer man ikke uden om!

Nyd Flora & Fauna som aperitif & festvin eller som ledsager til lettere retter eller helt uden mad. Betálbar hvidvin med højt charmetal!

Restsukker 1,2 g/ liter

Veganer-venlig.


Vegan
Portugal/Rødvin/Parras Wines
Indelével Tinto Alentejano - "vegan"
Indelével Tinto Alentejano - "vegan"

Indelével Tinto Alentejano - er en charmerende og udfarende portugiser fra det steghede Alentejo, tæt på grænsen til Spanien og fra vinmarker omkring Redondo og syd for den perlemorshvide mamorby, Estremoz.

Her har den succesfulde vinentrepenør Luis Vieira og Parras Wines for få år siden erhvervet sig gamle vinmarker og opført et moderne vineri med såvel rustfri charme, græssende får og enkelte sortfodsgrise i eksil fra Spanien.

Frugten består af den velkendte Alentejo-trio, Alicante Bouschet, Aragonéz og Syrah, som i hænderne på winemaker Carlos Eduardo har resulteret i en drikkeglad og saftig rødvin, som balancerer i mellem regionens druetypicitet og populære rundhed uden helt at falde i syltetøjskrukkens banaliteter.

Som mellemklassevin er Indelével et eksempel på både vegansk Zeitgeist og ikke mindst det kvalitative løft, som portugisisk vin oplever i disse år - og som Parras Wines i særdeleshed er synonymt for.

Nyd Indelével tinto ved ca. 16 grader til krydrede (veganske) retter eller blot som solist.