GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Tempranillo

 

Tempranillo, en af Spaniens mest berømte og alsidige druesorter, er hjertet bag mange af landets signaturvine. Denne drue, der er kendt for sin dybe farve og komplekse smagsprofil, spænder fra frugtige til krydrede noter, hvilket har gjort den populær blandt vinelskere. Druens evne til at trives i forskellige klimaer har også ført til popularitet uden for Spanien, hvilket understreger dens globale appel og alsidighed i vinproduktionen.


Hvad er Tempranillo?

Tempranillo er en distinkt blå druesort med rødder i Spanien, hvor den står som rygraden i nogle af landets mest prisværdige vine. Kendt under adskillige navne afhængigt af regionen, spiller denne drue en central rolle i vinfremstillingen takket være dens tilpasningsevne til forskellige klimaer og jordtyper. Nogle af de andre navne som Tempranillo også er kendt som er blandt andre Tinta del pais, Cencibel og Tinto Fino. Spanien er verdens førende producent af Tempranillo, og det er også her at de to anerkendte og populære områder, Rioja og Ribera del Duero, befinder sig. Druens udbredelse strækker sig nu også oversøisk, og er blandt andet at finde i flere af USA’s stater, Australien, og Sydamerika, hvor druens popularitet blandt vinproducenterne er stigende.

 

 

Druens karakteristika

Tempranillo-druen er bemærkelsesværdig for sin evne til at producere vine med moderate tanniner der resulterer i rige og komplekse smagsprofiler påvirket af dyrkningsterroir og forhold. Druens skind bidrager til vine med dyb farve og en smagsprofil, der kan spænde fra saftige mørke frugter til nuancer af tobak og læder, afhængig af vinens aldring og produktionsområde. Tempranillo har fået sit navn fra det spanske ord ‘temprano’ som betyder ‘tidlig’, hvilket refererer til druens tidlige modning. Druen foretrækker kølige klimaer, og viser en imponerende evne til at afspejle sit terroir, hvilket giver den en unik plads i vinverdenen.

Madparring

Tempranillo-vine er ideelle til at ledsage et bredt udvalg af retter takket være deres alsidige smagsprofil. De passer særligt godt sammen med mange kødretter med okse, lam og svin, eller til klassisk spansk tapas. Tempranillo vine er dermed en fremragende ledsager til mange af de traditionelle spanske måltider, men kan også sagtens nydes på egen hånd.

Forskellige vine lavet på Tempranillo

Med et bredt udvalg af Tempranillo vine er der rig mulighed for at udforske druens diversitet. Læs mere her om vores bud på nogle skønne vine fra tre forskellige  anerkendte områder i Spanien:

Områdernes forskellige terroir samt klima spiller en betydningsfuld rolle i hvilke udtryk vinene bringer. Det kan kun anbefales, at man som vin entusiast får sit eget indtryk af diverse områder, da det i sidste ende altid vil handle om individuelle præferencer.

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.