GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Colheita portvin

 

Portvin har længe været værdsat for sin rige historie, komplekse smagsprofiler og den særlige tilknytning til Douro-dalen i Portugal. Blandt de forskellige stilarter af portvin skiller Colheita sig ud som en unik og eftertragtet variant.

Hvad er Colheita?

Ordet Colheita betyder "høst" på portugisisk og er en særlig kategori af Tawny portvin. Til forskel fra standard Tawny portvin, som ofte er en blanding af flere årgange, kommer Colheita udelukkende fra ét enkelt høstår. Dette tillader vinen at udtrykke det unikke karaktertræk og klimatiske forhold for det specifikke høstår i modsætning til traditionel Tawny, hvor portvin fra flere år kan indgå i blendet.

Produktionsprocessen

Colheita portvin er kendt for sin ekstraordinære dybde og kompleksitet. Colheita portvin lagrer mindst 7 år på fad, hvilket er væsentligt længere end mange andre portvine. Med årene udvikler Colheita portvinen en dybde, der har en varieret palette af smage, herunder noter af tørret frugt som figen og abrikos, honning, nødder, og krydderier, alt sammen afrundet af en langvarig og elegant finish. Med tiden bliver Colheita portvinens farve dybere og udvikler sine ravfarvede nuancer.

Servering

Colheita serveres bedst let afkølet, omkring 14-16°C, og har forskellige serveringsmuligheder. Colheita er især et fortræffeligt valg at parre til et ostebord, men fungerer også til en bred vifte af andre desserter. Colheitas komplekse profil gør den også til en fremragende dessert for sig selv, hvor vinen kan nydes uden at blive forstyrret af eksterne smagsnuancer.

Palmer Colheita "Cask 76" Tawny 2004

Palmer Colheita "Cask 76" Tawny Portvin fra 2004 er en lækker portvin med dybe smagsnoter af træ, abrikos, og appelsinskal. Denne enkeltårs Colheita har modtaget 92 points fra Vinhulen og roses for sin frugtige duft og harmoniske smagsprofil, som er særdeles abrikos frisk og har noter af røg, træ, nødder, let parfume og brun farin. Denne portvin er et fremragende eksempel på god Colheita portvin og hvad denne type portvin står for.

Opbevaring og holdbarhed

Takket være den lange fadmodning er Colheita portvin utroligt stabil og holdbar, selv efter flasken er åbnet. Har man åbnet en flaske og ikke fået tømt den bør man sætte proppen tilbage i og opbevare den i køleskabet, da dette er den optimale fremgangsmetode for, at bevare portvinens karakteristika.

 

Vil du lære mere om portvin?

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.