Nyheder

75 vine

Portugal/Portvin/Van Zeller´s
Maynard´s Pink Port
Maynard´s Pink Port

Da den britiske Marks and Spencer´s indkøbs-chef, Sue Daniels i 2008 "overbeviste" deres private-label-portvinsleverandør, Croft om at opfinde en ung -og derfor ikke-lagret rosé-portvin, rystede de fleste på hovedet, ikke mindst i det stærkt traditionsbundne portvinsbroderskab, som dengang endnu ikke var ramt af finanskrisens kølleslag og hvor mange portvinshuse endnu var familie-ejede og familiedrevne patriarkater af den gamle skole.....

Pink Ports succes i målgruppen "yngre kvinder og metroseksuelle mænd" sendte chok-bølger igennem salgsstatistikkerne og lørdagsfrokosterne i The Factory House i Porto. 

Med flere års forsinkelse forsøgte andre huse sig med Pink Port og derfor med vekslende succes; sidenhen opgav selv større producenter ævred og indstillede skydningen ud i den svære kunst at lave velsmagende rosé-portvin, da sjusket vinificering og forkert valg af druematerialet hurtigt forvandler en frisk og spændstig rosé-port til en oxideret skuffelse.....og først og fremmest skal man selv begive sig ud i Douro-dalen fra Vila Nova de Gaia´s comfort zone, hvilket er sværere end man skulle tro.

Van Zeller-familien´s dynamiske virketrang har omvendt resulteret i en stadig voksende produktion af Pink Port, baseret på den aromatisk stabile og ikke let oxiderende Touriga Nacional-drue, som er den vigtigske komponent, bistået af Àlvaro van Zellers moderne vinifikationsudstyr og masser af rustfrit stål.....

Maynard´s Pink Port - er en herlig frugtbombe, struttende af friske røde hindbær, jordbær og rød melon-frugt, ukompliceret ja, men velsmagende.

Nydes fra hvidvinsglas med knust is, evt tilsat lidt Dolin Dry Vermouth og et skvæt Diablada Pisco.

Økologisk
Portugal/Portvin/Van Zeller´s
Maynard´s Organic Ruby Reserve
Maynard´s Organic Ruby Reserve

Maynard´s-branded har efterhånden opnået ganske stor og fortjent popularitet på det engelske og det danske marked, hvor forholdet imellem pris- og kvalitet har gjort Maynard´s til en vigtig spiller i såvel special-kategorien for tawnies som de mere prestigiøse ruby-typer, såsom Late Bottled Vintage og Vintage Port.

Maynard´s Organic Reserve (Ruby) er en nv-port, sammenstukket af flere årgange og besidder samme tætpakkede mørke frugt som eksempelvis en LBV, men med konsistent højt niveau fra batch til batch uden skelen til fluktuation imellem årgangene. Druerne, hvoraf Touriga Nacional og Touriga Franca udgør majoriteten, er hentet omkring Santa Comba da Vilarica og Saiao i Douro Superior og den anvendte aguardente (økologisk) er indkøbt i Spanien. Der anvendes traditionelle lagares og vinificeres af Àlvaro van Zeller´s team med de nyeste gadgets i hænderne og alligevel meget traditionelt og efterfølgende lagring på store vats i Saiao og Vila Nova de Gaia.

Maynard´s Organic Reserve - er dybrød med mørk og intens frugtighed, mørk kirsch i duften med rund og blød stanglakrids, sort peber og en snert træ, altsammen med god mundlængde og med sødmefulde bløde tanniner.

Perfekt til desserter med is eller til blåskimmeloste, hvor den sorte stenfrugt matcher perfekt - og gerne lidt under 13 grader.

 

Portugal/Portvin/Palmer
Palmer White Colheita 2007 -
Palmer White Colheita 2007 -

Palmer White 2007 Colheita - Single Harvest Port- er nænsomt lagret mere end 10 år på ganske små egetræsfade. Vinen er fra ét enkelt høstår og fremstår derfor med netop dette høstårs særkende i flasken.

Mosten fra de grønne druer har gennem disse år gennemgået en oxidativ fadlagring, som har intensiveret nuancerne i vinen og givet den en majestætisk gylden farve.

Smagen er sød - og ikke for sød. Den har komplekse noter af  tørrede frugter, hvor især abrikos står stærkest. Den er fed og lækker i munden og pirrer ganen efter mere.

Man fornemmer endvidere, at sarte toner af asiatiske krydderier kommer frem i finalen.

En absolut dejlig repræsentant for de lagrede hvide portvine, som netop nu stormer frem på verdensmarkedet.

Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m. fl. og vinen er sourcet fra Van Zeller-familiens mange kontakter i Douro og har siden "travet" gennem fade i den højeste og varmeste del af lodgen i Vila Nova de Gaia inden den blev tappet i april 2018.

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli og  deres meget omtalte og velanmeldte Barolo DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur. 

Enzo Bartoli Barolo DOCG 2013 - balancerer den svære kunst imellem elegance og urkraft, hvor Nebbiolo-druens power tiltager med tiden på flaske.

Druerne hentes fra tilknyttede drueavlere i La Morra og Monforte d´Alba og vinens farve er dyster dybrød med mahogni- og teglstensnuancer, mens bouquet og smag er krydret af moden frugt, kinin, urte-bolsjer, hostesaft og røgede sødmefulde noter og et godt fast gummebid i afslutningen; en overmåde kompetent Barolo, som ikke skuffer - og tværtom imponerer til prisen og effektivt punkterer myten om, at Barolo skal koste på den anden side af 300 kr. ......og leverer gedigen Nebbiolo-valuta i maskulin smagsstil. Kom an!

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli med deres Barbera d´Asti Superiore DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza di Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur.

Druerne til denne ualmindelig velskabte rødvin er hentet fra udvalgte drueavlere omkring Priocca, Nizza og Belveglio og er lagret på henholdsvis stål og på fade af varierende størrelse i minimum 12 mdr.

Vinifikationen, lagring og tapningen er varetaget af MGM´s kyndige team i Priocca og resultatet er en fremragende og velskabt Barbera, hvor velsmag og fint integrerede noter af fad understøtter Barbera-druens mørkerøde stenfrugt og livlige friskhed, alt fint afstemt og med et harmonisk helhedsindtryk.

Velsmagende nu - og kan sagtens flaskelagre i 4-6 år.

 

 

Økologisk
/Rødvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"

Bucci, personificeret ved Ampelio Bucci og hans familie, er anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og ejendommen dyrker foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkrandser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Buccis Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne til Pongelli er høstet fra San Fortunato-marken nær Castello di Jesi, som er opdelt med druetyperne Montepulciano- og Sangiovese-druer  og de bidrager i denne blend med omtrentligt 50 % af hver druetype til et lykkeligt og harmonisk ægteskab.

Stilen er "Old School" i Lungarotti-stil (Umbria) gæring på gamle fade og dernæst med ca. 12 mdrs. lagring på stål, slavonsk og fransk eg ( store botte ) inden den afsluttende flaskelagring på et halvt års tid før frigivelsen.

Dybrød farve med modne reflekser, udviklet bouquet med mørk stenfrugt og modne røde bær, integrerede modne tanniner og stor dybde i frugten, som afsluttes med modne blå blommer og (ikke røget) pibetobak.

Personlig og velsmagende rødvin fra den aldrende vinmager Giorgio Grai, som i mange år har stået for vinifikationen af netop "Pongelli".

Økologisk
/Hvidvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi  Classico Superiore 2016 DOC
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2016 DOC

Topklasse igen fra Bucci, personificeret ved Ampelio Bucci og hans familie, er anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og ejendommen dyrker foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkrandser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne høstes i hånden og der bruges "free run" uden mekaniske pumper, hvorefter vinen gæres på stål og derefter tilbringer 4-6 mdr. i store egetræs-vats inden vinen skønnes klar til tapning.

Bucci er intet mindre end en klasse-hvidvin efter Chablis-forbillede, gylden farve og vedholdende duft af mandler og grønne æbler, slank mineralitet uden at fremstå spinkel og med knitrende syrer og alligevel en vis bolstring i munden.

Utallige høje ratings i tidligere årgange og med et lagringspotentiale udover det sædvanlige.

 3 glas Gambero Rosso 2018

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv

Asio Otus  - er det latinske navn for "Ugle" og hvordan det relaterer til vinen eller hvorvidt det skærper de kognitive evner må vi overlade til MGM Mondo del Vino´s marketingsafdeling....sidstnævnte kender vi fra kosttilskud og så er vi på gyngende grund.

Asio Otus - er en dybrød, mørk, saftig og velkrydret sag, komponeret af druer fra flere forskellige italienske regioner: Sicilien bidrager med Shiraz (Syrah), Merlot fra Taranto og ca. 60 % Cabernet Sauvignon fra Rubicone. Hvert batch er således "familesammenført" i MGM´s topmoderne kældre i Priocca, 10 km fra Alba i Piemonte, hvor vinen naturligvis er originalaftappet.

Den populære og stort sælgende Asio Otus har vist sig særdeles driftsikker på det amerikanske, canadiske og finske marked med sin bløde og saftige vinstil, et krydret touch af egetræ, blød frugtig blommet frugt og florale noter. En behagelig og smagfuld all-round rødvin med et tæmmet alkoholindhold på 13 % og en ikke alt for tør finish....En vin, som på alle måder slipper godt fra at have et ben i enhver lejr.

 Mundus Vini: Gold

Decanter: Highy Recommended

italien/Hvidvin/Empson Wines
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016

Bollini Chardonnay "Barricato 40" - er hentet fra vinmarker omkring Adige-floden og på stejle skråninger i dalene omkring Friuli og Trento i Norditalien, hvor de relativt varme dyrkningsbetingelser i dagtimerne hurtigt afløses af lave temperaturer i nattetimerne. De varme dagtimer og store temperaturudsving bidrager til et pænt sukkerindhold, mens de lavere nattetemperaturer bidrager positivt til druernes fenoliske modenhed og friskere udtryk med bedre syrebalance. Chardonnay-druen kvitterer for de gunstige betingelser og med den fedterede vinmager Franco Bernabei med i hele processen fra markplejen til den endelige blend, er resultatet også derefter:

40 % af blendet er lagret på nye barriques af Allier, Nevers og Troncais-eg og vinen balancerer således den stringente og mineralske smagsstil med en snert balsamisk rundhed og fylde fra fadgæringen og fadlagringen og lægger da heller ikke skjul på sit burgundiske forlæg, men til en aldeles betálbar pris. Fransk inspiration, italiensk charme og Syd-Tirol´sk grundighed.

 Bollini Chardonnay 2015 Barricato 40 : James Suckling 90 Points

italien/Rødvin/Monte Antico, Empson Wines
Monte Antico Rosso Toscana IGT 2013
Monte Antico Rosso Toscana IGT 2013

"The Affordable Super Tuscan" - er mantraet og udgangspunktet for Monte Antico, som siden lanceringen i 2006 har scoret top-ratings i Wine Spectator, James Suckling og tillige i danske medier.

Som en af de første Super-Toscanere og med fedterede Franco Bernabei som winemaker brød Monte Antico både lydmuren og den rigide lovgivning og introducerede Cabernet Sauvignon, Merlot m.fl. helt udenom Chianti-appellationen, hvilket siden moderniserede et hav af toscanske rødvine og gjorde dem mere sexede og brugervenlige i forhold til især de amerikanske smagsløg.

Monte Antico - er lavet med udgangspunkt i omtrentligt 85 % Sangiovese Grosso, 10 % Merlot og resten Cabernet Sauvignon, vinificeret på topmoderne udstyr og med ultrabløde tanniner, saftig og purpurrød frugt og kun en snert fad fra primært slavonsk eg. En seriøs crowd-pleaser, som produceres i seriøse mængder til det tørstige amerikanske og canadiske marked, hvor Monte Antico er en driftssikker reference på 13. år med et utroligt godt forhold imellem pris- og kvalitet.

Detailprisen i Danmark har ligget på ca.kr. 100,00 v/ 12 flasker.

I denne årgang gav James Suckling 90 Points.

/Rødvin/Monte Antico, Empson Wines
Monte Antico Supremus 2012 - Rosso Toscana IGT
Monte Antico Supremus 2012 - Rosso Toscana IGT

Monte Antico "Supremus" 2012 - er, som navnet indikerer, en voluminøs og silkeblød "Super-Toscaner", skabt af selve opfinderen af begrebet, New Zealænderen, Neil Empson, en af pionererne som først eksperimenterede med Cabernet Sauvignon, Merlot of Syrah i Toscana og som i 1990´erne skabte en blomstrende eksport til især USA og Canada med italienske kvalitetsvine.

Blandt Italiens førende vinmagere finder vi Franco Bernabei, som har skabt denne toscanske power-basse med udgangspunkt i ca. 75 % Sangiovese-Grosso,  15 % Merlot og 10 % Cabernet Sauvignon fra udvalgte plots fra tre områder i Maremma, Colline Pisane og Colli Fiorentini. Druerne er vinificeret seperat og Bernabei har efter sammenstikningen anvendt nye Allier-barriques ( ca. 14 mdr. ), stål og sidenhen tålmodigt fulgt op med efterfølgende flaskelagring.

Supremus - er en overdådig vin, meget mørk og dyb i farven og med sødmefuld næse, afrundet og med noter af ristet kaffe, vanilje, chokolade og mørk frugt, smagen sødmefuld med noter af grafit, mynte, tætpakket solbær med masser af (dyrt) fad, fedme og imposant....body-builder-vin, men med seriøsiteten intakt.

James Suckling er glad for vinen og giver 93 Points.

italien/Rødvin/Storiche Cantine di Radda in Chianti s.r.l
Contiscaia - Rosso Toscano IGT 2016 - Luca Maroni 97 point
Contiscaia - Rosso Toscano IGT 2016 - Luca Maroni 97 point

Contiscaia Rosso Toscano IGT - er fremstillet af den traditionsrige Toscana-producent Storiche Cantine di Radda in Chianti, hvor brødrene Paolo, Piero, Stefano og Gianni Conticelli laver klassiske Chianti-vine fra vinmarker beliggende syd for Greve in Chianti og nord for Radda in Chianti; et smukt og kuperet landskabsmaleri, hvor Sangiovese Grosso-druen i dette tilfælde er gift med den bløde Merlot-drue og karaktérfulde Cabernet Sauvignon.

Den mindre rigide IGT klassifikation tillader brugen af internationale druer og selvom frasen efterhånden er lidt slidt, taler vi om en vaskeægte SUPERTOSCANER med rigelige fadnoter og utilsløret begejstring for den internationale smagsstil, som mange elsker  - og få elsker at hade.....! Der findes en menighed til enhver trosretning og vinguruen over dem alle i Italien, Luca Maroni, har sine mange disciple og trofaste følgere - og i Maroni´s univers hersker den bløde og opulente frugt i selskab med sødmefulde noter af kokos og vanilje fra fadet, som altsammen er pakket blødt ind i en næsten oversøisk pleaser-stil.

Absolut drikkeklar allerede nu og sikkert 4-5 år frem.

Luca Maroni 97 Point

 

 

Spanien/Champagne/Mousserende/Vilarnau - Gonzalez Byass
Cava Jean Perico Brut - DO Cava - Cellers Vilarnau Est. 1851 TOP-PRODUCENT!
Cava Jean Perico Brut - DO Cava - Cellers Vilarnau Est. 1851 TOP-PRODUCENT!

Den spanske Cava er en berømt, men omdiskuteret mousserende vin efter den klassiske champagne-metode med afsæt i DO´ens oprettelse i 1972 og med dyrknings-zoner omkring hele 159 byer i så forskellige klima- og kulturelt mangfoldige egne af den iberiske halvø som tænkes kan..: fra Badajoz i vest til Valencia i øst. Langt den største del af produktionen ligger dog i det rige, men oprørske Catalonien, en små 40 km vest for Barcelona, hvor vinerierne ligger skulder ved skulder omkring byen San Sadurni d`Anoia. Her finder vi de to største og dominerende mærkevare-cava´er, som ikke kræver nogen præsentation og en håndfuld mindre, dedikerede huse med højere fokus på markplejen, druematerialet, gær-typerne og det klassiske håndværk.

Vilarnau - er et af disse mikro-vinerier, designet af den catalanske stjernearkitekt Luis Gonzalez og udmærker sig ved en beskeden produktion, heldigvis ejet af sherry-kæmpen Gonzalez Byass, som finansierer hele "pakken" fra dyrkningen af de stedbundne druetyper, Xarello, Macabeo, Parellada, Subirat Parent plus Pinot Noir og Chardonnay og ikke mindst forestår vinifikationen og det videre produktions-flow til den salgsklare flaske.

Damian Deás og Eva Plazas Torné - er  den sympatiske duo bag vinene hos Vilarnau og Jean Perico Brut er et brand til specifikke kunder i det europæiske marked.

Jean Perico Brut - er en strågylden cava med levende bobler, som er fint integreret i vinen, ren og blomstrende frugtrig næse (trods cava-druernes ofte manglende aromatik) og en læskende og spændstig frugtrig smag med lette brødkrummenoter og afbalanceret eftersmag uden den benede syre, man desværre ofte møder i industriel cava.

Jean Perico er med ca. 12 mdrs. flaskelagring et alsidigt alternativ til Crémant og har med sine smidige bobler og lette frugt let ved at tilpasse sig rollen som aperitif, madskubber til tapas-kombinationer mv. serveret ved ca. 9 grader. 

italien/Champagne/Mousserende/Toso S.p.a
Asti DOCG "Festoso"
Asti DOCG "Festoso"

Vincenzo Toso var grundlæggeren af Toso i perioden inden 1. Verdenskrig og han var en af pionérerne indenfor kategorien af aromatiske mousserende vine, baseret på druen Moscato Bianco, som vi også kender fra andre kendte regioner som Muscat a Petit Grains.

Siden da har hele Asti-begrebet etableret sig som en betydningsfuld del af den piemontesiske (vin) kultur og bidrager i høj grad til provinsens alsidige vitikultur, spændende fra de knastørre Nebbiolo-baserede vine til de sødmefulde, sprælske, og aromatiske vine.

Italienerne forsømmer ingen lejlighed til at feste og ofte ledsages festen af en sød mousserende Moscato-baseret vin; i dette tilfælde den fineste i Moscato-klassen med strenge krav til udbytte og oprindelse. 

Toso´s  ASTI DOCG "Festoso" er baseret på Moscato Bianco-frugt fra egne vinmarker og frugten afkøles  konsekvent med tøris umiddelbart efter høsten for at bevare Moscato-druens fine og feminine aroma, blomstrende, tropiske frugt og renhed. Den efterfølgende gæring og nedkøling af mosten, sterilfiltrering og til sidst "spumantificazione" efter charmat-metoden, resulterer i en piv-ren og delikat sød spumante, som serveres ved køleskabstemperatur til alt fra Panetone, frisk frugt, kransekage  eller solo. Det relativt lave alkoholindhold balancerer sødmen og friskheden, hvilket er et pejlemærke i Toso´s altid høje kvalitetsniveau.

 

italien/Champagne/Mousserende/La Gioiosa
La Gioiosa Prosecco Frizzante DOC Treviso "Spago"
La Gioiosa Prosecco Frizzante DOC Treviso "Spago"

La Gioiosa - (et Amorosa) er et af Italiens bedste og mest kendte og topsælgende Prosecco-brands, grundlagt af Villa Sandi, som siden 1622 har produceret vin i Venezia-provinsen og med flere "estates" i - og omkring byen Treviso og Valdobbiadene i det nordøstlige hjørne af Italien.

Her i Treviso-provinsens frodige og bakkede landskab hersker "Glera-druen" der leverer frugten til de lækre og friske Prosecco-vine, som i disse år nyder en enorm popularitet verden over; ikke mindst pga vinenes umiddelbare læskende frugt, elegante og med frizzante-typens lettere bobler og finesse med florale aromaer, noter af nyslået græs, duften af friske grønne æbler og en ren og lækker finish, som aldrig slutter surt og brændende. Et oplagt drikkevenligt alternativ til Cremant, mager og aromafattig Cava og endda Champagne - som aperitif, til alle lette frokostretter, skaldyr og fisk.

Nydes køleskabskold som aperitift, velkomstdrink eller til frokostkombinationer, hvor de kun 10 % alkohol ikke bestemmer for meget.

italien/Champagne/Mousserende/La Gioiosa
La Gioiosa Spumante Bianco Extra Dry "Ca`Divo"
La Gioiosa Spumante Bianco Extra Dry "Ca`Divo"

La Gioiosa - (et Amorosa) er et af Italiens bedste og mest kendte og topsælgende Prosecco-brands, ejet af Villa Sandi, som siden 1622 har produceret vin i Venezia-provinsen og med flere "estates" i - og omkring byen Treviso og Valdobbiadene i det nordøstlige hjørne af Italien.

Denne livlige og lækre Spumante er fremstillet af Glera-druen (Prosecco), Chardonnay- og Pinot Bianco-druer fra tilknyttede drueavlere i og omkring Treviso og mange af disse har leveret frugt til Villa Sandi i adskillige generationer og sikrer den høje kvalitet, som La Gioiosa-branded er international kendt for.

Ca`Divo - er en frisk og frugtrig mousserende klasse-vin, fremstillert efter charmat-metoden og besidder Prosecco-vinens typiske frugt og skønne bobler og grønne æbleskrælsaroma med Chardonnay-druens tropiske aromaer, mens Pinot Bianco bidrager med elegance og cremet fylde.

Nydes afkølet ved ca. 10 grader til velkomst, til lettere frokostanretninger, til pasta-variationer med skaldyr / "vongole" og risotti med rejer eller hjertemuslinger og safran.

Restsukker ca. 15 g

italien/Champagne/Mousserende/La Gioiosa
La Gioiosa Prosecco DOC Treviso Spumante Brut
La Gioiosa Prosecco DOC Treviso Spumante Brut

La Gioiosa - (et Amorosa) er et af Italiens bedste og mest kendte og topsælgende Prosecco-brands, ejet af Villa Sandi, som siden 1622 har produceret vin i Venezia-provinsen og med flere "estates" i - og omkring byen Treviso og Valdobbiadene i det nordøstlige hjørne af Italien.

Her i provinsens frodige og bakkede landskab hersker "Glera-druen", der leverer frugten til de lækre og friske Prosecco-vine, som i disse år nyder en enorm popularitet verden over; ikke mindst pga vinenes umiddelbare læskende frugt, elegante, fine bobler og finesse med florale aromaer, noter af friskslået græs, duften af grønne æbler og en ren og lækker finish, som aldrig slutter surt og brændende. Et oplagt og drikkevenligt alternativ til Cremant, mager og ofte aromatisk fattig Cava og endda Champagne - som aperitif, til alle lette frokostretter, skaldyr og fisk.

Restsukker ca. 9 g / l

GOLD MEDAL  2016 International Wine Challenge - og er blandt de 10 bedst ratede Prosecco-vine på Vivino.