Nyheder

93 vine

Spanien/Rødvin/Ricard Rofes & Magda Pellicer
RAR Essencia 2017  Vins Singulars - Priorat DOCa
RAR Essencia 2017 Vins Singulars - Priorat DOCa

RAR Essencia 2017 fra hjertet af Priorat-distriktet er hentet fra lavtydende vinstokke i et stenet og ufremkommeligt mars-landskab, hvor Garnacha (ca 80 % af mosten) i selskab med ca. 15 % Cariñena og resten Syrah høstes i hånden på de stejle terrasser af skifer (Llicorella) og hvor aldersgennemsnittet på vinplanterne ligger imellem 30- og 90 år!

RAR er ikoniske winemaker  og oenolog, Ricard Rofes personlige garagevins-projekt og hans erfaring rækker langt tilbage med afsæt i topproducenten Cellers Scala Dei, som  i 1990´erne hurtigt skød Priorat til tops som et af Cataloniens og Spaniens mest hippe vindistrikter med Alvaro Palacios og René Barbier som et par af de øvrige stjerneskud.

Rofes` lidenskabelige forhold til Garnacha-druen udtrykkes på fornem vis i RAR Essencia, hvor den udfarende frugt og koncentration tæmmes og afrundes af få mdrs. fadlagring, uden på nogen måde at maskere for vinens intense frugtrigdom, masser af sort brombær og rød stenfrugt, afrundede og fenolisk perfekt modne tanniner, slikken og sødmefuld på den autenytiske måde og med den stilistiske kompasnål mod Bourgogne og enkel vinifikation i 70´er stil.

Frankrig/Hvidvin/Domaine Saint-Lannes, Gascogne
Domaine Saint-Lannes "Signature" IGP Côtes de Gascogne
Domaine Saint-Lannes "Signature" IGP Côtes de Gascogne

Frisk og spændstig hvidvin fra den sydvestlige franske Gascogne-region, lige midt i fugleflugtslinjen imellem Bordeaux og Toulouse, hvor Duffour-familien siden 1982 har dyrket deres  38 ha Saint-Lannes-marker,  betagende placeret i det kuperede terroir i Ténarèze med marker, skove og vin og med kølende aftenbriser fra vest.

Her synges hovedpartiet af den udfarende, aromatiske Colombard-drue, hvis lime- og citrusdominerende frugt og udgør hovedparten af mosten, bistået af den mere tropefrugtspakkede Gros Manseng-drue, som vi også kender fra det lidt sydligere Jurancon tæt ved Pyrenæerne, blandt andet anvendt til dessertvine og Eiswein.

Mixet imellem Atlanterhavets kølende nærhed og Pyrenæernes læ resulterer i kølige nætter og ofte varme efterårstemperaturer, hvilket bidrager gunstigt til Saint-Lannes sprøde hvidvine, hvor Sauvignon Blanc er det første man tænker på, men med en snert ekstra tropisk frugt med ananas og fersken-aromaer.

Farven er bleg gylden og vinens læskende smagsstil og relativt moderate 11,5 % alk. gør Saint-Lannes  til en særdeles driftsikker terrasse- og frokost-klassiker, som bør nydes ved ca. 9-10 grader i sin ungdoms friskhed under vægten af de mange guldmedaljer, som er tildelt "Signature" fra Domaine Saint-Lannes.

 

 

Portugal//Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"

Maynard´s Colheita 2006 Special Edition er en længe ventet nyhed, passet og plejet i årevis af Master Blender, Àlvaro van Zeller, som allerede har etableret sig som en af branchens mest respekterede blendere i de seneste 12-15 år og med titlen "winemaker of the year 2016" - og ikke mindst en hyppig gæst til smagninger i Danmark og i USA og UK.

Van Zeller-familien kan mønstre 14 generationer i portvinsbranchen og er formentlig den længst eksisterende, motiverede, engagerede og trods "arven" meget vitale portvinsfamilie siden slutningen af 1600-tallet.

Til denne vin fandt Àlvaro van Zeller et lille parti fade, hvor vinene havde udviklet sig særligt godt over årene. Fra begyndelsen var disse fades skæbne bestemt for Colheita-klassifikationen og dermed allerede registreret hos IVDP, idet reglerne (dengang) betød, at blenderen allerede ved vinens fødsel måtte beslutte om vinen skulle indgå i blends eller som her kunne "stå på egne ben" og derfor nu efter 12 års tålmodig oxidativ lagring på fade skønnes flyvefærdig, færdigudviklet og tappeklar.

Farven er relativ mørk med fedme og "legs", som vidner om høj koncentration og viskositet, grønne reflekser i tawny-farven og en umiskendelig sødmefuld duft af tørrede frugter, dadler og modne figner, stadig med betydelig frugtintensitet, som er signaturen fra Van Zellerne. Smagen er kraftfuld med god struktur, endnu lidt ungdom i rygsækken, pakket med flydende brunsviger, créme brûlée og alligevel med frelsende syre og skøn eftersmag.

Tappet sommeren 2018 - og leveres i gaverør.

www.robertparker.com

90 Points - The 2006 Colheita Tawny Port (Maynard's) is a blend of 35% Touriga Franca, 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz, 5% Tinto Cão and 10% Tinta Barroca, bottled in 2018 with 114 grams of sugar and a bar-top cork. A solid young Colheita for a tough year, this is nicely concentrated, fresh and vibrant, with good acidity supporting the dense fruit. How did they do this well in such a poor vintage? Well, said Alvaro van Zeller, they made no ruby-family Ports except an LBV. The best juice went to the Colheita, one of the winery's key claims to fame.

 By Mark Squires in Wine Advocate – July 2018

italien/Rødvin/Nanni Copé
Nanni Copé - Sabbie di Sopra Il Bosco 2016 Rosso Terre del Volturno 2016
Nanni Copé - Sabbie di Sopra Il Bosco 2016 Rosso Terre del Volturno 2016

Nanni Copé - er frugten fra det karismatiske "one man show"  og energibundt, Giovanni Ascione, hentet fra 2 ½ hektarer i Castel Campagnano i den nordlige del af Caserta i provinsen Campania nord for Napoli.

Giovanni Ascione er Nanni Copé - og vice versa!

Vigna di Sopra il Bosco er navnet på Giovannis vinmark, som ligger uberørt og med bjergmassiverne Taburno- og Matese tæt på og Volturno-floden med tætte skove som nærmeste naboer. Ikke et sted, man ville lede efter vinmarker.

Som navnet antyder i en sandet og løs jordbund med vulkansk materiale. De mere end 30 år gamle vinplanter i et klassisk pergolasystem, dyrket efter biodynamiske principper bidrager til mosten med disse tre druetyper: Pallagrello Nero ( 92 %) og Aglianico (5%) og Casacecchia (3 %).

Stilen er meget køligere end man skulle tro fra så sydlige himmelstrøg, hvor farven er dyb, mørk purpur uden det mindste oxidative præg, men med høj syre og kølig elegance, krydret i duften med masser af vulkansk minderalitet, i smagen igen kølig med krydderi, blyants-grafit og duften af bly- og typografens sættekasser..... velintegreret fransk træ ( 500 liters tonneaux ) og med perfekt modne tanniner uden sødme, uden forstyrrende fremmedelementer end absolut renhed og balance.

Alkoholprocent: 13 % og er helt ufiltreret.

7.500 flasker

Årgang 2015: 3 glas Gambero Rosso (uden tøven)

 

italien/Champagne/Mousserende/Ca´dei Mandorli - Famiglia Ricagno
Brachetto d`Acqui DOCG - Ca`dei Mandorli "Le Donne dei Boschi" Frizzante
Brachetto d`Acqui DOCG - Ca`dei Mandorli "Le Donne dei Boschi" Frizzante

Familien Ricagno´s serie "Ca´ dei Mandorli" er kendt for den tårnhøje kvalitet og denne ultra-rene Brachetto d´Acqui er bestemt ingen undtagelse.

Frugten hentes fra marker i mellem landsbyerne Cassine og Maranzana nord for Acqui Terme og syd for Alessandria på vingården Podere Le Donne dei Boschi. Brachetto-druerne dyrkes på ejendommens skråninger i ca. 350 meter højde i en fed, jernholdig og leret jord.

Brachetto-druens aromatiske profil er kemisk nært beslægtet med hindbær, jordbær-aroma, med rød melon, blåbær og rosenblade. Vinen vinificeres op til 3 % og køles derefter ned for at bevare den delikate aroma. Vinen hviler dernæst en tid på tank inden den igen undergår en let gæring til 5,5 %, sterilfiltreres og tappes.

Med et højt sukkerindhold, afbalancerende syre, det lave alkoholindhold på kun 5,5 % vol. er Le Donne dei Boschi (skovens kvinder) en opvisning i feminin og saftig elegance; en frizzante med lækre skummende saftig bær-aromaer i hele mundlængden.

En vin, som rummer hele palletten af sommerens vilde, røde bær i én enkelt mundfuld og som derfor passer perfekt til frugtsalater, som aperitif og velkomst eller som afslutningen på et godt måltid.

Serveres ved ca. 6 grader

italien/Rødvin/Poderi dal Nespoli
Tenuta Santodeno Sangiovese-Merlot 2017 IGT Rubicone
Tenuta Santodeno Sangiovese-Merlot 2017 IGT Rubicone

Tenuta Santodeno´s mørke, saftige og charmerende blend med 70 % Sangiovese og 30 % Merlot er hentet fra ca. 70 ha vinmarker fra Romagna´s sydligere del, hvor Fabio,  Celita Ravaioli og Alfeo Martini´s smukke vingård og moderne, arkitektoniske vineri rejser sig i bakkerne omkring landsbyen Nespoli. Her har Ravaioli-familien dyrket vin siden 1931 og gården er en historisk og betydningsfuld kvalitetsproducent med utallige priser på samvittigheden, ikke mindst takket været Celita Ravaioli´s evner i hele processen fra markplejen til vinifikationen.

Den unge chilenske winemaker Maria Soledad Adriasola med erfaring fra den chilenske biodynamiske-producent Matetic Vineyards- og Veramonte i Casablanca Valley har med denne saftige blend skabt en drikke-glad slubrevin med Sangiovese-druens italienske temperament og den bløde fyldige Merlot-drue, som i dette ægteskab komplementerer hinandens kvaliteter. Her er fyldig frugt og duft af røde og mørke bær, violer, krydderier  og balanceret frugt - alt i en drikkeklar oversøisk smagsstil, men uden kvalmende sødme, vanilje og kokos..

Ganske enkelt ekstrem value i denne prisklasse!

Nydes til alskens retter fra Middelhavsregionen eller som hyggevin - gerne ved ca. 17 grader, hvilket understreger vinens rene frugt og elegance.

italien/Rosé/La Pandolfa Soc. Agricola
Pandolfa - Ginevra - Sangiovese Rosato - IGT Rubicone 2017
Pandolfa - Ginevra - Sangiovese Rosato - IGT Rubicone 2017

Delikat og raffineret rosé fra La Pandolfa i Predappio i Romagna, fremstillet af håndhøstede Sangiovese Grosso-druer fra relativt unge (2008), østvendte vinmarker i 130-160 m højde i Fiumana di Predappio syd for Forlí, kendt som Sangiovese-druens vugge, anlagt imellem skove og den gamle havbund, som i bølgende bakker er skudt op for millioner af år siden.

Ginevra d´Este (1419-1440) har lagt ansigt til vinens betagende etiket og pigebarnet blev som kun 15 årig prinsesse gift med adelsmanden Sigismondo Malatesta Pandolfo, poet, kunstner, kommandør og grundlægger af Huset Malatesta og grundlæggeren af Villa Pandolfa, som i dag producerer nogle af Romagna´s mest omtalte vine.

Stilmæssigt er Pandolfa Ginevra Rosato præget af delikat og spinkel rød bærfrugt, knastør og raffineret med salte noter, tilstedeværende mundvandsfremmende syre og et alkoholindhold på 12 %; alt holdt på et underspillet og  bevidst nedtonet niveau.

Nydes afkølet som aperitif, til grillede lyse fisk, fjordrejer mv.

Portugal/Rosé/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela "Espadeiro" Rosé Vinho Verde
Casal de Ventozela "Espadeiro" Rosé Vinho Verde

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

Casal de Ventozela Espadeiro 2017 - rosé-vin, fremstillet på Espadeiro-druen, den lokale drue, som normalt giver lette og fine rødvine i Minho og i Galicien, her vinificeret som rosé med masser røde bær i næsen, jordbær, hindbær og frisk, halvtør smagsstil, som holder den fine balance imellem velsmag og banalitet!

Nydes køleskabskold og er udstyret med stelvin screwcap.

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Loureiro - Vinho Verde
Casal de Ventozela Loureiro - Vinho Verde

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

Casal de Ventozela "Loureiro" 2017 -, fremstillet af 100 % Loureiro-drue, bedre udvælgelse af druematerialet fra egne marker og mere mineralsk og præcis i frugten, som præges af hvid stenfrugt, fersken, abrikos og citrus-noter i finalen. Igen med let prikkende syre og friskhed i en lang finale.

Nydes køleskabskold - og er bredt anvendelig, hvor en ung Riesling kunne være valgt.

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

 Casal de Ventozela Branco 2017 Vinho Verde et blend af de velkendte druer fra regionen, Loureiro, Trajadura, Avesso og Azal. Tropisk frugt, citrus & lime i næse og mund, sprød og velsmagende med fin syre, som holder det hele i balance. Letdrikkelig og piv-ren sommervin med den karakteristiske sprødhed og let prikkende profil, som kendetegner Vinho Verde, når det er bedst.

Drikkes ung og gerne køleskabskold.

Leveres med stelvin screwcap,

Portugal/Portvin/Van Zeller´s
Maynard´s Pink Port
Maynard´s Pink Port

Da den britiske Marks and Spencer´s indkøbschef, Sue Daniels i 2008 "overbeviste" deres private-label-portvinsleverandør, Croft, om at opfinde en ung - og derfor ikke-lagret rosé-portvin, rystede de fleste på hovedet, ikke mindst i det stærkt traditionsbundne portvinsbroderskab, som dengang endnu ikke var ramt af finanskrisens kølleslag og hvor mange portvinshuse endnu var familie-ejede og familiedrevne patriarkater af den gamle skole.....

Pink Ports succes i målgruppen "yngre kvinder og metroseksuelle mænd" sendte chok-bølger igennem salgsstatistikkerne og lørdagsfrokosterne i The Factory House i Porto. 

Med flere års forsinkelse forsøgte andre huse sig med Pink Port og derfor med vekslende succes; sidenhen opgav selv større producenter ævred og indstillede skydningen ud i den svære kunst at lave velsmagende rosé-portvin, da sjusket vinificering og forkert valg af druematerialet hurtigt forvandler en frisk og spændstig rosé-port til en oxideret skuffelse.....og først og fremmest skal man selv begive sig ud i Douro-dalen fra Vila Nova de Gaia´s comfort zone, hvilket er sværere end man skulle tro.

Van Zeller-familien´s dynamiske virketrang har omvendt resulteret i en stadig voksende produktion af Pink Port, baseret på den aromatisk stabile og ikke let oxiderende Touriga Nacional-drue, som er den vigtigske komponent, bistået af Àlvaro van Zellers moderne vinifikationsudstyr og masser af rustfrit stål.....

Maynard´s Pink Port - er en herlig frugtbombe, struttende af friske røde hindbær, jordbær og rød melon-frugt, ukompliceret ja, men velsmagende.

Nydes fra hvidvinsglas med knust is, evt tilsat lidt Dolin Dry Vermouth og et skvæt Diablada Pisco.

50 cl. Restsukkerindhold: 109 g / liter

Drikkeklar og vinder ikke ved flaskelagring.

WWSA GOLD 2018 - Women´s Wine & Spirits Awards 2018, The World´s most important Wine & Spirits Competition, Judged by Women Buyers / UK

Økologisk
Portugal/Portvin/Van Zeller´s
Maynard´s Organic Ruby Reserve
Maynard´s Organic Ruby Reserve

Maynard´s-branded har efterhånden opnået ganske stor og fortjent popularitet på det engelske og det danske marked, hvor forholdet imellem pris- og kvalitet har gjort Maynard´s til en vigtig spiller i såvel special-kategorien for tawnies som de mere prestigiøse ruby-typer, såsom Late Bottled Vintage og Vintage Port.

Maynard´s Organic Reserve (Ruby) er en nv-port, sammenstukket af flere årgange og besidder samme tætpakkede mørke frugt som eksempelvis en LBV, men med konsistent højt niveau fra batch til batch uden skelen til fluktuation imellem årgangene. Druerne, hvoraf Touriga Nacional og Touriga Franca udgør majoriteten, er hentet omkring Santa Comba da Vilarica og Saiao i Douro Superior og den anvendte aguardente (økologisk) er indkøbt i Spanien. Der anvendes traditionelle lagares og vinificeres af Àlvaro van Zeller´s team med de nyeste gadgets i hænderne og alligevel meget traditionelt og efterfølgende lagring på store vats i Saiao og Vila Nova de Gaia.

Maynard´s Organic Reserve - er dybrød med mørk og intens frugtighed, mørk kirsch i duften med rund og blød stanglakrids, sort peber og en snert træ, altsammen med god mundlængde og med sødmefulde bløde tanniner.

Perfekt til desserter med is eller til blåskimmeloste, hvor den sorte stenfrugt matcher perfekt - og gerne lidt under 13 grader.

 

Portugal/Portvin/Palmer
Palmer White Colheita 2007 -
Palmer White Colheita 2007 -

Palmer White 2007 Colheita - Single Harvest Port- er nænsomt lagret mere end 10 år på ganske små egetræsfade. Vinen er fra ét enkelt høstår og fremstår derfor med netop dette høstårs særkende i flasken.

Mosten fra de grønne druer har gennem disse år gennemgået en oxidativ fadlagring, som har intensiveret nuancerne i vinen og givet den en majestætisk gylden farve.

Smagen er sød - og ikke for sød. Den har komplekse noter af  tørrede frugter, hvor især abrikos står stærkest. Den er fed og lækker i munden og pirrer ganen efter mere.

Man fornemmer endvidere, at sarte toner af asiatiske krydderier kommer frem i finalen.

En absolut dejlig repræsentant for de lagrede hvide portvine, som netop nu stormer frem på verdensmarkedet.

Druernes identitet er i lighed med andre field-blends forbundet med en vis usikkerhed, men har afsæt i en lille håndfuld af de kendte Douro-druer, Malvasia, Côdega, Arinto m. fl. og vinen er sourcet fra Van Zeller-familiens mange kontakter i Douro og har siden "travet" gennem fade i den højeste og varmeste del af lodgen i Vila Nova de Gaia inden den blev tappet i april 2018.

91 points Vinhulen 09-2018

Portugal/Rødvin/Van Zeller´s
Douro DOC Grande Reserva 2011 "Zom"
Douro DOC Grande Reserva 2011 "Zom"

Topårgangen 2011 fra Àlvaro van Zeller´s sikre hånd er fuldbyrdelsen af en gammel drøm og for alvor at prøve kræfter med kunsten at lave bordvin i topklassen. Druerne er fra gamle plots i det østlige og tørre Douro Superior omkring Santa Comba da Vilarica og Torre de Moncorvo og udgøres af Touriga Nacional og Touriga Franca samt field blends af ukendt druemateriale fra ældgamle stokke i buskform, alle håndhøstet og vinificeret lokalt i Van Zeller-familiens beskedne, men topmoderne vinifikationscenter i Santa Comba da Vilarica.

Vinen er trods sine muskler og relativt høje alkoholindhold på 14,5 % til den elegante side med fine og bløde tanniner, noter af (dyrt) troncais og allier-barriques. Farven er dybrød med begyndende aldringsreflekser, duften præget af moden bærfrugt, lidt kokos og en snert  sødme i finalen, som er lang og vedvarende. Smagsmæssigt en hybrid imellem Ribera del Duero, Bordeaux og med charmen fra Napa.

 I maj 2018 kåret som bedste rødvin fra Douro med på "Festival do Douro Superior"

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli
Barolo DOCG 2013 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli og  deres meget omtalte og velanmeldte Barolo DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur. 

Enzo Bartoli Barolo DOCG 2013 - balancerer den svære kunst imellem elegance og urkraft, hvor Nebbiolo-druens power tiltager med tiden på flaske.

Druerne hentes fra tilknyttede drueavlere i La Morra og Monforte d´Alba og vinens farve er dyster dybrød med mahogni- og teglstensnuancer, mens bouquet og smag er krydret af moden frugt, kinin, urte-bolsjer, hostesaft og røgede sødmefulde noter og et mildt gummebid i afslutningen; en overmåde kompetent Barolo til en overkommelig pris.

Vinhulen skrev:

Rubinrød og meget lys i tætheden. Duften rummer blomme, røde bær - begge med lille frugtsødme, bolværk, lakrids og krydderi i spids. Smagen er rund og blød med blomme, bolværk, lakrids og fint afstemt frugtsyre og saftig smag. En Barolo uden skarpe kanter og masser af frugtsmag i charmerende stil. Vinen har vintypens dyder men serverer dem på en behagelig og let tilgængelig måde, der giver stor drikkevenlighed allerede. Er du typen, der synes, at Barolo er hård og stram, så er denne udgave langt mere fremkommelig, og årgangens storhed skinner igennem.  Drik 2018-2020. 87 point.

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli
Barbera d` Asti DOCG Superiore 2014 Enzo Bartoli

Projektet Enzo Bartoli med deres Barbera d´Asti Superiore DOCG opstod som det lykkelige barn af det frugtbare samarbejde imellem den svenske importør, Independent Wine Company i Stockholm og den kendte Piemonte-baserede vinproducent, MGM Mondo del Vino med faciliteter i Priocca, få kilometer fra Alba.

Vinene i denne serie er en hyldest  og "homage"til vinbonden Enzo Bartoli, som fødtes i Nizza di Monferrato i 1887 og som siden blev en legende i den lokale vitikultur.

Druerne til denne ualmindelig velskabte rødvin er hentet fra udvalgte drueavlere omkring Priocca, Nizza og Belveglio og er lagret på henholdsvis stål og på fade af varierende størrelse i minimum 12 mdr.

Vinifikationen, lagring og tapningen er varetaget af MGM´s kyndige team i Priocca og resultatet er en fremragende og velskabt Barbera, hvor velsmag og fint integrerede noter af fad understøtter Barbera-druens mørkerøde stenfrugt og livlige friskhed, alt fint afstemt og med et harmonisk helhedsindtryk.

Velsmagende nu - og kan sagtens flaskelagre i 4-6 år.

 

 

Økologisk
italien/Rødvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"
Az. Agricola Fratelli- Bucci Rosso Piceno 2014 DOC "Tenuta Pongelli"

Bucci, personificeret ved Ampelio Bucci og Bucci-familien, anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og på ejendommen dyrkes foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkranser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Buccis Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne til Pongelli er høstet fra San Fortunato-marken nær Castello di Jesi, som er opdelt med druetyperne Montepulciano- og Sangiovese-druer  og de bidrager i denne blend med omtrentligt 50 % af hver druetype til et lykkeligt og harmonisk ægteskab.

Stilen er "Old School" i Lungarotti-stil (Umbria) gæring på gamle fade og dernæst med ca. 12 mdrs. lagring på stål, slavonsk og fransk eg ( store botte ) inden den afsluttende flaskelagring på et halvt års tid før frigivelsen.

Dybrød farve med modne reflekser, udviklet bouquet med mørk stenfrugt og modne røde bær, integrerede modne tanniner og stor dybde i frugten, som afsluttes med modne blå blommer og (ikke røget) pibetobak.

Personlig og velsmagende rødvin fra den aldrende vinmager Giorgio Grai, som i mange år har stået for vinifikationen af netop "Pongelli".

Økologisk
italien/Hvidvin/BUCCI, Azienda Agricola
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi  Classico Superiore 2016 DOC
Az. Agricola Fratelli Bucci - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2016 DOC

Topklasse igen fra Bucci! Personificeret ved Ampelio Bucci og Bucci-familien, anerkendt som en af Marche-regionens bedste vinproducenter og på ejendommen dyrkes foruden vin også oliven, hvede, sukker-roer, solsikker - altsammen 100 % økologisk og dette multikultur-landbrug omkranser ejendommen og dens renaissance-haver.

Cirka 30 hektarer er plantet med vin, hvoraf 2/3 er med Verdicchio under Classico-demarkationen og cirka 5 hektarer med Montepulciano- og Sangiovese under Rosso Piceno-demarkationen.

Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi - er fremstillet af 100 % Verdicchio-druer fra fire plots nær Castelli di Jesi: Villa Bucci, Belluccio, Montefiore og Baldo med en højde på ca. 200- 360 m over havets overflade i fortrinsvis kalkrig jord og med et aldersgennemsnit på 45 år i vinmarkerne.

Druerne høstes i hånden og der bruges "free run" uden mekaniske pumper, hvorefter vinen gæres på stål og derefter tilbringer 4-6 mdr. i store egetræs-vats inden vinen skønnes klar til tapning.

Bucci er intet mindre end en klasse-hvidvin efter Chablis-forbillede, gylden farve og vedholdende duft af mandler og grønne æbler, slank mineralitet uden at fremstå spinkel og med knitrende syrer og alligevel en vis bolstring i munden.

Utallige høje ratings i tidligere årgange og med et lagringspotentiale udover det sædvanlige.

 3 glas Gambero Rosso 2018

italien/Rødvin/MGM Mondo del Vino spa
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv
Asio Otus -Vino Varietale d`Italia - Cabernet-Merlot-Shiraz nv

Asio Otus  - er det latinske navn for "Ugle" og hvordan det relaterer til vinen eller hvorvidt det skærper de kognitive evner må vi overlade til MGM Mondo del Vino´s marketingsafdeling....sidstnævnte kender vi fra kosttilskud og så er vi på gyngende grund.

Asio Otus - er en dybrød, mørk, saftig og velkrydret sag, komponeret af druer fra flere forskellige italienske regioner: Sicilien bidrager med Shiraz (Syrah), Merlot fra Taranto og ca. 60 % Cabernet Sauvignon fra Rubicone. Hvert batch er således "familesammenført" i MGM´s topmoderne kældre i Priocca, 10 km fra Alba i Piemonte, hvor vinen naturligvis er originalaftappet.

Den populære og stort sælgende Asio Otus har vist sig særdeles driftsikker på det amerikanske, canadiske og finske marked med sin bløde og saftige vinstil, et krydret touch af egetræ, blød frugtig blommet frugt og florale noter. En behagelig og smagfuld all-round rødvin med et tæmmet alkoholindhold på 13 % og en ikke alt for tør finish....En vin, som på alle måder slipper godt fra at have et ben i enhver lejr.

 Mundus Vini: Gold

Decanter: Highy Recommended

italien/Hvidvin/Empson Wines
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016
Bollini Chardonnay Barricato 40 - Trentino DOC 2016

Bollini Chardonnay "Barricato 40" - er hentet fra vinmarker omkring Adige-floden og på stejle skråninger i dalene omkring Friuli og Trento i Norditalien, hvor de relativt varme dyrkningsbetingelser i dagtimerne hurtigt afløses af lave temperaturer i nattetimerne. De varme dagtimer og store temperaturudsving bidrager til et pænt sukkerindhold, mens de lavere nattetemperaturer bidrager positivt til druernes fenoliske modenhed og friskere udtryk med bedre syrebalance. Chardonnay-druen kvitterer for de gunstige betingelser og med den fedterede vinmager Franco Bernabei med i hele processen fra markplejen til den endelige blend, er resultatet også derefter:

40 % af blendet er lagret på nye barriques af Allier, Nevers og Troncais-eg og vinen balancerer således den stringente og mineralske smagsstil med en snert balsamisk rundhed og fylde fra fadgæringen og fadlagringen og lægger da heller ikke skjul på sit burgundiske forlæg, men til en aldeles betálbar pris. Fransk inspiration, italiensk charme og Syd-Tirol´sk grundighed.

 Bollini Chardonnay 2015 Barricato 40 : James Suckling 90 Points

italien/Rødvin/Monte Antico, Empson Wines
Monte Antico Rosso Toscana IGT 2013
Monte Antico Rosso Toscana IGT 2013

"The Affordable Super Tuscan" - er mantraet og udgangspunktet for Monte Antico, som siden lanceringen i 2006 har scoret top-ratings i Wine Spectator, James Suckling og tillige i danske medier.

Som en af de første Super-Toscanere og med fedterede Franco Bernabei som winemaker brød Monte Antico både lydmuren og den rigide lovgivning og introducerede Cabernet Sauvignon, Merlot m.fl. helt udenom Chianti-appellationen, hvilket siden moderniserede et hav af toscanske rødvine og gjorde dem mere sexede og brugervenlige i forhold til især de amerikanske smagsløg.

Monte Antico - er lavet med udgangspunkt i omtrentligt 85 % Sangiovese Grosso, 10 % Merlot og resten Cabernet Sauvignon, vinificeret på topmoderne udstyr og med ultrabløde tanniner, saftig og purpurrød frugt og kun en snert fad fra primært slavonsk eg. En seriøs crowd-pleaser, som produceres i store mængder til det tørstige amerikanske og canadiske marked, hvor Monte Antico er en driftssikker reference på 13. år med et utroligt godt forhold mellem pris- og kvalitet.

Detailprisen i Danmark har ligget på ca.kr. 100,00 v/ 12 flasker.

Denne årgang gav James Suckling 90 Points.