GRATIS FRAGT ved k√łb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Sangiovese

 

Sangiovese-druen er hjertet i nogle af Italiens mest ikoniske vine, især dem med oprindelse i Toscana-regionen. Denne drue er kendt for sin alsidighed og evne til at producere vine med en bred vifte af smagsprofiler, fra lette og frugtige til komplekse og lagringsværdige.

Historien bag Sangiovese

Sangiovese-druens navn menes at stamme fra det latinske "Sanguis Jovis", som betyder "Jupiters Blod", hvilket vidner om druens historiske¬†betydning. Druen er f√łrst n√¶vnt i skriftlige kilder omkring 1600-tallet, men nogle teorier peger mod, at druens oprindelse kan dateres helt tilbage til engang i romertiden, dog her under et andet navn. Det er f√łrst helt oppe i 1800-tallet¬†at Sangiovese bliver en af de mest plantede druer i Toscana regionen. Fra slutningen af 1800-tallet og op i gennem 1900-tallet stiger Sangiovese i popularitet, og i 1970'erne ses det at toscanske vinproducenter begynder at blande Sangiovese med ikke-italienske varianter som Merlot og Cabernet Sauvignon, som f√•r f√¶lles betegnelsen: "Supertoscanere". I dag er Sangiovese den mest udbredte drue i Italien, og en af Toscanas helt store stoltheder.

Karakteristika

Sangiovese er kendt for sin h√łje syre og tanniner, som giver vinen en god struktur og lagringspotentiale. Nogle typiske noter man kan finde i Sangiovese-vine er jordb√¶r, hindb√¶r, kirseb√¶r, r√łg, tobak, lakrids, sveske, l√¶der og krydderier, men dette er st√¶rkt p√•virket af vinens lagring. I glasset har vinen en flot intens rubinr√łd farve.

Madparring

Sangiovese er en alsidig madparrings-drue, der kan serveres til en r√¶kke forskellige retter. Heriblandt kan Sangiovese parres med lam, charcuteri og ost, skalddyr, grillet k√łd, og i s√¶rdeleshed klassisk italiensk mad.

Udbredelse

P√• trods af at Sangiovese prim√¶rt dyrkes i Italien, og i s√¶rdeleshed i Toscana, er druen ogs√• at finde i andre dele af verdenen. B√•de producenter i Australien og Californien har taget druen til sig, og producerer her den alsidige drue under anderledes forhold der tilf√łjer nye smagsindtryk.

Vigtige Sangiovese områder

Chianti: En af de mest kendte vine lavet på Sangiovese er Chianti, som kommer fra Toscana. Chianti-vine spænder fra den enkle Chianti DOCG til den mere komplekse Chianti Classico og Chianti Classico Riserva.

Brunello di Montalcino: Denne vin er lavet udelukkende p√• Sangiovese og er kendt for sin dybde, kompleksitet og lagringsevne. Brunello di Montalcino kr√¶ver mindst fem √•rs lagring, hvoraf to af¬†√•rene skal v√¶re p√• egetr√¶sfade, f√łr den frigives‚Äč.

Vino Nobile di Montepulciano: Endnu en toscansk sk√łnhed, som ofte sammenlignes med Brunello, men har sin egen unikke karakter, typisk med lidt bl√łdere tanniner og en rig smagsprofil‚Äč.

Vine lavet på Sangiovese-druen

Disse vine er fantastiske eksempler p√• hvor sk√łn Sangiovese kan v√¶re, b√•de alene og i blends, samt hvorfor denne drue er Toscanas stolthed:

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.