GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Brunello vin

 

Brunello di Montalcino stammer fra det maleriske område Montalcino i Toscana, en region berømt for sin rige historie, smukke landskab, og enestående vinproduktion. Brunello er en vin, der både kan imponere ved særlige lejligheder og tilføje magi til hverdagsmomenterne.

Hvad er Brunello?

Brunello di Montalcino er en juvel i kronen af italiensk vinmageri, en rødvin af enestående karakter og finesse, der udelukkende fremstilles af Sangiovese druen. Sangiovese, en af Italiens noble druesorter, er berømt for at skabe vine med en dybde og rigdom, der kan imponere selv de mest kræsne vinentusiaster. Druen trives i Montalcinos stenede bakker, hvor den henter sin unikke karakter fra det rige terroir, og giver liv til vine med en forbløffende fylde og struktur. Brunello er sammen med vine som Barolo og Amarone, en af landets store bidrag til vine i verdensklasse, og er anerkendt af vinentusiaster kloden rundt.

Karakteristika

Brunello di Montalcino betager med sin dybe rubinrøde farve og en bouquet af mørke kirsebær, blommer, læder, tobak, suppleret med jordnære undertoner af jord og trøfler. Denne vin udvikler sig i glasset, afslørende krydderier, teblade og tørrede frugters nuancer over tid. På ganen præsenterer Brunello en imponerende balance mellem kraft og finesse. De faste tanniner, en signatur for vinen, bliver blødere og mere afrundede med alderen, hvilket gør den til en perfekt kandidat for lagring og en fremragende ledsager til mad.

Her kan du læse lidt mere om en dejlig Brunello De Montalcino fra tre forskellige årgange:

Madparring

Brunellos robuste natur gør den til et perfekt match for retter med intens smag. Den er særligt velegnet til at ledsage rødt kød, vildt, modne oste og retter med rige, krydrede saucer. En klassisk toscansk bøf, grillet til perfektion, er et oplagt valg, men den kan også komplimentere en langsomt simret ragù eller en elegant risotto med svampe. Det vigtigste er at matche vinen med retter, der kan stå op mod dens dybde og kompleksitet.

 

Lagring

Ifølge de strenge regler, der styrer produktionen af Brunello di Montalcino, skal vinen gennemgå en minutiøs lagringsproces før den må frigives til salg. Denne proces omfatter mindst fem års lagring, hvoraf mindst to år skal være i egetræsfade, efterfulgt af yderligere 4 måneder i flasken. Denne omhyggelige og tidskrævende ældning bidrager væsentligt til at skabe en smagsprofil, der er rig på nuancer. Denne profil karakteriseres ved dens kompleksitet, hvor tiden tillader en harmonisk fusion mellem vinens naturlige frugtige egenskaber og de subtile noter, som opnås fra egens bidrag.

For den ultimative hyldest til denne drues potentiale, tilbydes "Brunello Riserva" - et kvalitetsstempel, der er reserveret for vine, som har gennemgået en endnu længere modningsproces. For at en vin kan erhverve betegnelsen "Riserva", skal den lagres i mindst seks år, med en obligatorisk periode på mindst to år på egetræsfade og yderligere 6 måneder i flasken. Denne forlængede lagringstid intensiverer vinenes kompleksitet og elegance, og giver en endnu dybere dybde af smag. Riserva-vinene repræsenterer højdepunktet af vinmagerens kunst og tilbyder en endnu rigere oplevelse for dem, der værdsætter nuancerne i topkvalitets vin.

Brunello verden rundt

Brunello di Montalcino har opnået en nærmest mytisk status blandt vinelskere. Dens popularitet skyldes ikke kun dens enestående smagsprofil, men også den dedikation og passion, lokale vinmagere lægger i hver flaske. Denne vin er ikke blot et vidnesbyrd om det toscanske landskabs skønhed og rigdom, men også et symbol på italiensk vinmageris storhed.

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.