GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Barolo vin

 

Barolo, ofte betegnet som "kongernes vin", stammer fra Piemonte-regionen i det nordlige Italien og er kendt for sin dybe kompleksitet og langvarige modningspotentiale. Barolo er fremstillet af Nebbiolo-druen, som er berømt for sine kraftfulde tanniner, høje syreindhold og for sin evne til at reflektere sin terroir meget distinkt.

Barolo

Barolo-vinen har en ædel historie, der daterer sig tilbage til det 19. århundrede, hvor den fik sit aristokratiske ry på grund af den italienske kongefamilies forkærlighed for denne rige og robuste vin. Det er en vin, der kræver tålmodighed da der kræves en betydelig lagringsperiode på egetræsfade. Man kan finde gode Barolo vine helt op til 50 års alderen, så modningspotentialet i vinen kan siges at være meget lovende for de tålmodige.

Barolo’s karakteristika

En klassisk Barolo præsenterer en intens næse med duft af roser, tjære, kirsebær, og ofte trøfler og tobak, som sagtens kan udvikle sig yderligere med alderen. På ganen tilbyder den en struktur, der er både robust og fyldig med en vedholdende tannin, som blødgøres over tid. Klassisk for Barolo vine er også et højt niveau af syre, hvilket er med til at gøre det en dejlig madparrings vin. Når vinen er i glasset tilbyder den en smuk og tiltalende farve, som kan være overraskende lys i kontrast til dens rige og komplekse smag.

Madparring

Barolos tannin og syre gør den til en fremragende ledsager til fedtholdige og smagfulde retter, der kan modstå og komplementere dens intensitet. Retter med trøfler, braiseret kød, rige pastaretter og modne oste er klassiske parringer, der fremhæver de komplekse smage i Barolo-vinen.

Opbevaring og modning

Barolo-vine har et bemærkelsesværdigt aldringspotentiale. De kan lagres i flere årtier under de rette forhold, hvor de udvikler større nuancer og en blødere mundfølelse. Det er en vin, som fortjener at blive ventet på, da den med tiden afslører lag af kompleksitet og en elegance, der gør ventetiden det værd. Nogle af de mere moderne Barolo producenter mener, at ved den rigtige lagringsprocess så er vinen klar indenfor 10 år efter høsten, mens de mere traditionelle producenter mener at vinen mindst skal lagre i 10-12 år og gerne længere. De officielle regler dikterer dog, at en Barolo skal lagre i mindst 38 måneder, hvoraf 18 af disse måneder skal være på egetræ. For Barolo Reserva gælder det sig at den skal lagre i 62 måneder og heraf skal 18 af disse være på egetræ.

Vellykket producering af Barolo er en kunst, som for de dygtige vinmagere resultere i skønne vine. Her er to fantastiske bud på Barolo fra vingården MGM Mondo del Vino:

For de eventyrlystne og lærings ivrige, så har vi en smagekasse med tre af Italiens helt store spillere indenfor rødvin, nemlig Barolo, Brunello og Amarone:

Barolo repræsenterer en fængslende kombination af styrke og elegance, hvilket har cementeret dens status som en af Italiens mest ærværdige vine. Fra de bølgende bakker i Langhe, hvor Nebbiolo-druen bliver kærtegnet til perfektion af sol og jord, fremkommer en vin, der ikke blot er en drik, men en oplevelse og et stykke levende historie i hvert glas.

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.