GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Amarone vin

Amarone rødvin

Amarone er en rig og kraftfuld rødvin fra Valpolicella-regionen i Italien. Vinen er kendt for sin dybe farve, komplekse aromaer og høje alkoholindhold. Amarone laves hovedsageligt af Corvina, Rondinella og Molinara druer. Dens unikke smag skyldes en særlig tørringsproces af druerne, som koncentrerer deres sødme. Amarone er ideel til robuste måltider og er berømt for sin fyldige karakter og lagringspotentiale.

Valpolicella

Valpolicella, en malerisk vinregion i Veneto, Italien, er især berømt for Amarone-vinen. Området byder på et sublimt klima og terræn for dyrkning af de druer, der er essentielle for Amarone. Dens bakker og dale, med varierende mikroklimaer og jordtyper, er afgørende for de unikke egenskaber, som Amarone er kendt for. Amarone repræsenterer regionens arv og vinmæssige excellens. Denne region er ikke bare et geografisk område, men et symbol på en dyb forståelse for vinproduktion, hvor tradition og innovation smelter sammen for at skabe noget helt unikt.

Amarone vinens særlige karakteristika

Amarone della Valpolicella, en distinkt og luksuriøs rødvin, har etableret sig som en favorit blandt vinelskere. Kendetegnet ved en dyb, rubinrød farve, kombinerer Amarone intensitet og elegance. Dens unikke smagsprofil omfatter noter af tørrede figner, modne kirsebær, og en subtil bitterhed, der stammer fra dens oprindelige sødere version. Amarone er bemærkelsesværdig for sin høje alkoholprocent, som ofte overstiger 15%, men balancerer dette med en raffineret smagsstruktur.

Amarone vinens evne til at aldre yndefuldt, ofte over et årti, appelerer til vinelskere som nyder at købe vine i partier, og smage udviklingen som vinen bliver ældre. Amarone passer perfekt sammen med retter af mørkt kød, takket være sin robuste karakter og varmende krydderi. Amarone opnåede sin DOCG-status i 2009, hvilket har styrket dens popularitet samt står som et bevis for den høje kvalitet af Amarone. Denne status kræver strenge fremstillingsmetoder, inklusiv specifikke druesorter, hvilket sikrer Amarones autenticitet og høje standarder. Oprindeligt set som en mindre kendt slægtning til Valpolicella, har Amarone nu opnået en fremtrædende plads og er ofte det foretrukne valg for forbrugere, der søger en kvalitetsvin.


Fremstilling af Amarone

Fremstillingen af Amarone vin er en kompleks og tidskrævende proces, der bidrager til dens unikke kvalitet og smagsprofil. De primære druer, der anvendes i Amarone, inkluderer Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, med Corvina Veronese som den mest fremtrædende. Efter høsten i oktober, gennemgår druerne en "appassimento"-proces, hvor de tørres på stativer i op til fire måneder. Denne tørringsproces reducerer druernes vandindhold og koncentrerer sukkeret, hvilket fører til Amarones høje alkoholindhold og intense smag.

Under tørringen mister druerne næsten halvdelen af deres vægt, og syreindholdet ændres, hvilket øger sukkerkoncentrationen. Dette resulterer i en alkoholprocent der ofte overskrider 15% eller mere. Tanninerne i drueskindene udvikler sig også i løbet af tørreperioden, hvilket bidrager til Amarones balance og struktur.

Efter tørringen knuses druerne og gennemgår en langsom gæringsproces. Amarone lagres derefter i flere år, typisk i neutrale egefade, hvilket bidrager til vinens kompleksitet og aroma. Denne omhyggelige og tidskrævende proces afspejler sig i Amarones pris og kvalitet, og er grunden til at vinen ofte finder sin plads på vinkortets øverste hylder, ved siden af andre prestigefyldte italienske vine som Brunello og Barolo.

Amarone della Valpolicella er vin, der har imponeret hele verdenen i gennem mange år. Den unikke fremstillingsproces, som er ansvarlig for vinens mørke og kraftige intensitet, gør det til en fantastisk smagsoplevelse, der skiller sig ud fra mængden.
Hvis du vil fortsætte med at udforske Amarone vinene og alt hvad de byder på, så læs lidt om de her to særlige vine:

Lyder Amarone interessant, men lidt for tungt og kraftigt for dig? Hos Vinimondo.dk har vi et bredt udvalg forskellige vine til forskellige smage. En dejlig vin som vi anbefaler som et alternativ til Amarone vin er Valpolicella Ripasso. Valpolicella Ripasso er kendt som Amarone vinens lillebror, da den generelt er lidt yngre og har en lettere krop. Et fantastisk bud på Valpolicella Ripasso er:

Du kan se mere af Vinimondos udvalg af skønne vine her.

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.