GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Amarone vin

Amarone rødvin

Amarone er en rig og kraftfuld rødvin fra Valpolicella-regionen i Italien. Vinen er kendt for sin dybe farve, komplekse aromaer og høje alkoholindhold. Amarone laves hovedsageligt af Corvina, Rondinella og Molinara druer. Dens unikke smag skyldes en sÌrlig tørringsproces af druerne, som koncentrerer deres sødme. Amarone er ideel til robuste mültider og er berømt for sin fyldige karakter og lagringspotentiale.

Valpolicella

Valpolicella, en malerisk vinregion i Veneto, Italien, er isÌr berømt for Amarone-vinen. Omrüdet byder pü et sublimt klima og terrÌn for dyrkning af de druer, der er essentielle for Amarone. Dens bakker og dale, med varierende mikroklimaer og jordtyper, er afgørende for de unikke egenskaber, som Amarone er kendt for. Amarone reprÌsenterer regionens arv og vinmÌssige excellens. Denne region er ikke bare et geografisk omrüde, men et symbol pü en dyb forstüelse for vinproduktion, hvor tradition og innovation smelter sammen for at skabe noget helt unikt.

Amarone vinens sĂŚrlige karakteristika

Amarone della Valpolicella, en distinkt og luksuriøs rødvin, har etableret sig som en favorit blandt vinelskere. Kendetegnet ved en dyb, rubinrød farve, kombinerer Amarone intensitet og elegance. Dens unikke smagsprofil omfatter noter af tørrede figner, modne kirsebÌr, og en subtil bitterhed, der stammer fra dens oprindelige sødere version. Amarone er bemÌrkelsesvÌrdig for sin høje alkoholprocent, som ofte overstiger 15%, men balancerer dette med en raffineret smagsstruktur.

Amarone vinens evne til at aldre yndefuldt, ofte over et ürti, appelerer til vinelskere som nyder at købe vine i partier, og smage udviklingen som vinen bliver Ìldre. Amarone passer perfekt sammen med retter af mørkt kød, takket vÌre sin robuste karakter og varmende krydderi. Amarone opnüede sin DOCG-status i 2009, hvilket har styrket dens popularitet samt stür som et bevis for den høje kvalitet af Amarone. Denne status krÌver strenge fremstillingsmetoder, inklusiv specifikke druesorter, hvilket sikrer Amarones autenticitet og høje standarder. Oprindeligt set som en mindre kendt slÌgtning til Valpolicella, har Amarone nu opnüet en fremtrÌdende plads og er ofte det foretrukne valg for forbrugere, der søger en kvalitetsvin.


Fremstilling af Amarone

Fremstillingen af Amarone vin er en kompleks og tidskrÌvende proces, der bidrager til dens unikke kvalitet og smagsprofil. De primÌre druer, der anvendes i Amarone, inkluderer Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella og Molinara, med Corvina Veronese som den mest fremtrÌdende. Efter høsten i oktober, gennemgür druerne en "appassimento"-proces, hvor de tørres pü stativer i op til fire müneder. Denne tørringsproces reducerer druernes vandindhold og koncentrerer sukkeret, hvilket fører til Amarones høje alkoholindhold og intense smag.

Under tørringen mister druerne nÌsten halvdelen af deres vÌgt, og syreindholdet Ìndres, hvilket øger sukkerkoncentrationen. Dette resulterer i en alkoholprocent der ofte overskrider 15% eller mere. Tanninerne i drueskindene udvikler sig ogsü i løbet af tørreperioden, hvilket bidrager til Amarones balance og struktur.

Efter tørringen knuses druerne og gennemgür en langsom gÌringsproces. Amarone lagres derefter i flere ür, typisk i neutrale egefade, hvilket bidrager til vinens kompleksitet og aroma. Denne omhyggelige og tidskrÌvende proces afspejler sig i Amarones pris og kvalitet, og er grunden til at vinen ofte finder sin plads pü vinkortets øverste hylder, ved siden af andre prestigefyldte italienske vine som Brunello og Barolo.

Amarone della Valpolicella er vin, der har imponeret hele verdenen i gennem mange ür. Den unikke fremstillingsproces, som er ansvarlig for vinens mørke og kraftige intensitet, gør det til en fantastisk smagsoplevelse, der skiller sig ud fra mÌngden.
Hvis du vil fortsĂŚtte med at udforske Amarone vinene og alt hvad de byder pĂĽ, sĂĽ lĂŚs lidt om de her to sĂŚrlige vine:

Lyder Amarone interessant, men lidt for tungt og kraftigt for dig? Hos Vinimondo.dk har vi et bredt udvalg forskellige vine til forskellige smage. En dejlig vin som vi anbefaler som et alternativ til Amarone vin er Valpolicella Ripasso. Valpolicella Ripasso er kendt som Amarone vinens lillebror, da den generelt er lidt yngre og har en lettere krop. Et fantastisk bud pü Valpolicella Ripasso er:

Du kan se mere af Vinimondos udvalg af skønne vine her.

Vinimondo

For at handle pĂĽ Vinimondo skal du vĂŚre over 18 ĂĽr.