GRATIS FRAGT ved køb over DKK 699,- Hurtig levering Stort udvalg af kvalitetsvine /

Pinot Noir

 

Pinot Noir er en fantastisk drue, der er elsket og anerkendt af vinmagere og entusiaster verden over. Druen er delikat af natur men kan bære tydlige præg af hvilke lande og områder den er produceret i. Det unikke ved Pinot Noir druen kommer blandt andet til udtryk i dens rige historie, særlige karakteristika og varierede madparrings muligheder.

Pinot Noir druens historie

Pinot Noir, med sine dybe historiske rødder, ranker sig blandt de mest antikke af vindruer, hvis oprindelse menes at strække sig et par tusind år tilbage til Bourgogne i Frankrig. Denne periode markerer begyndelsen på dyrkningen af en vild druesort, hvis enestående potentiale og forførende smag hurtigt fangede opmærksomheden hos dem, der havde fornøjelsen af at smage den.

Denne ærværdige drue har bevaret sin relevans gennem årtusinder, hvilket gør den til en af de mest langlivede vindruer, der fortsat dyrkes i nutiden. Pinot Noir er anerkendt som en af vinverdenens fundamentale forfædre, en kilde til det genetiske grundlag for mange af de vindruer, vi kender i dag. Den deler denne ærefulde status med Savagnin og Gouais Blanc, sidstnævnte næsten forsvundet fra vinmarkerne. Genetiske studier bekræfter, at Pinot Noir har spillet en central rolle i udviklingen af adskillige prominente druesorter.

Karakteristika ved Pinot Noir

Pinot Noir står som et symbol på elegance og finesse i vinens verden. Producenter af Pinot Noir favner traditionen for fadlagring med omtanke, da for lang en fadlagring kan blive skyld i tabet af den karakteristiske finesse og elegance ved Pinot Noir. Nogle klassiske noter ved Pinot Noir er nuancer af blandede bær, vanilje, røg, toast, lakrids, anis, skovbund, tørret frugt og florale toner. Disse vine er karakteristisk lette, båret af deres friske, madvenlige syre og en tanninstruktur, der aldrig overvælder, men snarere inviterer til yderligere eksploration.

I hjertet af Bourgogne, hvor Pinot Noir har bidraget til nogle af verdens mest anerkendte vine, finder vi essensen af, hvad der gør denne drue så særlig. Trods dens lysere farve, gennemsigtighed, og det subtile samspil mellem smag og aroma, som står i kontrast til de mere robuste rødvine som Amarone, ligger der en skrøbelighed, som vinproducenter navigerer med stor omhu. Når Pinot Noir udtrykker sit fulde potentiale, er resultatet intet mindre end vidunderligt.

Pinot Noir's sande magi udfolder sig i dens evne til at balancere feminin elegance med en kompleksitet, der aldrig virker overfladisk. Med et relativt lavt niveau af tanniner og en markant syreprofil, er Pinot Noir i stand til at skabe en vin, der er både rig og nuanceret, samtidig med at den bevarer en luftig delikatesse. Dette er hvad, der gør Pinot Noir til en unik og fortryllende drue.

Madparring

Pinot Noir er exceptionelt alsidig, når det kommer til madparring. Dens balancerede syre og subtile tanniner gør den ideel til at ledsage alt fra delikat fisk som laks til rige, røde kødretter. Det er også en fremragende ledsager til svampebaserede retter og kan komplementere en række ostetyper, især bløde og cremede varianter.

Pinot Noir områder

Mens Bourgogne uden tvivl er Pinot Noirs højborg, har andre regioner også gjort et betydeligt indtryk. Fra Oregon og Californien i USA til de maleriske bakker i New Zealand, har Pinot Noir fundet nye hjem, hvor den kan udtrykke sig i de unikke terroir. I Tyskland dyrkes også Pinot Noir, men her er druen kendt som Spätburgunder og ligeledes dyrkes druen i Østrig under navnet Blauburgunder. Italien er også Pinot Noir producent, men der kalder de druen for Pinot Nero. Kært barn har mange navne.

Se og læs om disse vine for at se de forskellige karakteristika i de forskellige områder, og oplev variationen der er i produktionen af vin på Pinot Noir druen:

Vinimondo

For at handle på Vinimondo skal du være over 18 år.