Home page

6 vine

Portugal//Van Zeller Family Estates & Wines
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"
Maynard´s Colheita 2006 Special Edition "Peacock"

Maynard´s Colheita 2006 Special Edition er en længe ventet nyhed, passet og plejet i årevis af Master Blender, Àlvaro van Zeller, som allerede har etableret sig som en af branchens mest respekterede blendere i de seneste 12-15 år og med titlen "winemaker of the year 2016" - og ikke mindst en hyppig gæst til smagninger i Danmark og i USA og UK.

Van Zeller-familien kan mønstre 14 generationer i portvinsbranchen og er formentlig den længst eksisterende, motiverede, engagerede og trods "arven" meget vitale portvinsfamilie siden slutningen af 1600-tallet.

Til denne vin fandt Àlvaro van Zeller et lille parti fade, hvor vinene havde udviklet sig særligt godt over årene. Fra begyndelsen var disse fades skæbne bestemt for Colheita-klassifikationen og dermed allerede registreret hos IVDP, idet reglerne (dengang) betød, at blenderen allerede ved vinens fødsel måtte beslutte om vinen skulle indgå i blends eller som her kunne "stå på egne ben" og derfor nu efter 12 års tålmodig oxidativ lagring på fade skønnes flyvefærdig, færdigudviklet og tappeklar.

Farven er relativ mørk med fedme og "legs", som vidner om høj koncentration og viskositet, grønne reflekser i tawny-farven og en umiskendelig sødmefuld duft af tørrede frugter, dadler og modne figner, stadig med betydelig frugtintensitet, som er signaturen fra Van Zellerne. Smagen er kraftfuld med god struktur, endnu lidt ungdom i rygsækken, pakket med flydende brunsviger, créme brûlée og alligevel med frelsende syre og skøn eftersmag.

Tappet sommeren 2018 - og leveres i gaverør.

www.robertparker.com

90 Points - The 2006 Colheita Tawny Port (Maynard's) is a blend of 35% Touriga Franca, 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz, 5% Tinto Cão and 10% Tinta Barroca, bottled in 2018 with 114 grams of sugar and a bar-top cork. A solid young Colheita for a tough year, this is nicely concentrated, fresh and vibrant, with good acidity supporting the dense fruit. How did they do this well in such a poor vintage? Well, said Alvaro van Zeller, they made no ruby-family Ports except an LBV. The best juice went to the Colheita, one of the winery's key claims to fame.

 By Mark Squires in Wine Advocate – July 2018

Portugal/Hvidvin/Casal de Ventozela
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco
Casal de Ventozela Vinho Verde - Branco

Casal de Ventozela - er en mindre familieejet kvalitetsproducent, som siden 2008 med succes har fremstillet en stribe personlige vine i sub-regionen Vale do Ave i Minho-regionen, nord for Porto. Inden etableringen af egen vinifikation- og tappelinje solgte familien vin i bulk til større huse og aftappere.

Familien råder over ca. 27 ha vinmarker og har desuden langtidslejet yderligere en snes hektar i samme dal, hvor de stedbunde druetyper dyrkes med særlig opmærksomhed på hver enkelt druetypes profil i.f.t. terroir.

I dag er de vigtigste markeder Japan, Tyskland, USA og UK.

 Casal de Ventozela Branco 2017 Vinho Verde et blend af de velkendte druer fra regionen, Loureiro, Trajadura, Avesso og Azal. Tropisk frugt, citrus & lime i næse og mund, sprød og velsmagende med fin syre, som holder det hele i balance. Letdrikkelig og piv-ren sommervin med den karakteristiske sprødhed og let prikkende profil, som kendetegner Vinho Verde, når det er bedst.

Drikkes ung og gerne køleskabskold.

Leveres med stelvin screwcap,

Portugal/Portvin/Van Zeller´s
Maynard´s Pink Port
Maynard´s Pink Port

Da den britiske Marks and Spencer´s indkøbschef, Sue Daniels i 2008 "overbeviste" deres private-label-portvinsleverandør, Croft, om at opfinde en ung - og derfor ikke-lagret rosé-portvin, rystede de fleste på hovedet, ikke mindst i det stærkt traditionsbundne portvinsbroderskab, som dengang endnu ikke var ramt af finanskrisens kølleslag og hvor mange portvinshuse endnu var familie-ejede og familiedrevne patriarkater af den gamle skole.....

Pink Ports succes i målgruppen "yngre kvinder og metroseksuelle mænd" sendte chok-bølger igennem salgsstatistikkerne og lørdagsfrokosterne i The Factory House i Porto. 

Med flere års forsinkelse forsøgte andre huse sig med Pink Port og derfor med vekslende succes; sidenhen opgav selv større producenter ævred og indstillede skydningen ud i den svære kunst at lave velsmagende rosé-portvin, da sjusket vinificering og forkert valg af druematerialet hurtigt forvandler en frisk og spændstig rosé-port til en oxideret skuffelse.....og først og fremmest skal man selv begive sig ud i Douro-dalen fra Vila Nova de Gaia´s comfort zone, hvilket er sværere end man skulle tro.

Van Zeller-familien´s dynamiske virketrang har omvendt resulteret i en stadig voksende produktion af Pink Port, baseret på den aromatisk stabile og ikke let oxiderende Touriga Nacional-drue, som er den vigtigske komponent, bistået af Àlvaro van Zellers moderne vinifikationsudstyr og masser af rustfrit stål.....

Maynard´s Pink Port - er en herlig frugtbombe, struttende af friske røde hindbær, jordbær og rød melon-frugt, ukompliceret ja, men velsmagende.

Nydes fra hvidvinsglas med knust is, evt tilsat lidt Dolin Dry Vermouth og et skvæt Diablada Pisco.

50 cl. Restsukkerindhold: 109 g / liter

Drikkeklar og vinder ikke ved flaskelagring.

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 10 Years Old White
Andresen 10 Years Old White

En specialitet og definerende for kategorien, fremstillet med udgangspunkt i de ”hvide” Douro-druer Malvasia Fina, Côdega, Rabigato og Arinto.

J.H. Andresen var det første hus, som lancerede 10 Years Old White og er såvel både pionér og referencemærke for kvalitetsniveauet i kategorien af lagrede hvide portvine.

Her giftes ældre og yngre fadlagrede vine indbyrdes og gennemsnittet i blenden er omtrentligt 10 år, hvorfor den ravgyldne farve er resultatet af den naturlige, oxidative lagring på gamle fade i 550-600 liters klassen.

Duften er kompleks med indslag af sødmefuld tørret frugt, især abrikos og en snert af sultana-rosiner, mens smagen er krydret og balancerer modenhed med delikat friskhed, honning, bitter appelsinskal, kvæde og balanceret syre, som holder sødmen i skak.

Nydes let afkølet alene eller til créme brûlée, tørret frugt eller som aperitif.

Teoretisk holdbar i flere uger efter åbning…….

 

91 points, Wine Enthusiast

17/20 Revista de Vinhos

16,5 / 20 "PORTVIN"  Henrik Oldenburg 2016

Portugal/Portvin/Andresen
Andresen 20 Years Old White
Andresen 20 Years Old White

Ved første øjekast ligner denne lagrede 20 Years Old en Tawny-type men de grønne reflekser afslører alligevel, at glasset rummer en gammel lagret hvid port, idet vinens oprindelige farve, duft og smag forvandles over tid. I blendet indgår vine med næsten 40 år på bagen og ikke overraskende tilfører de vinen en utrolig dybde.

Og ja; igen spiller tiden hovedrollen, hvor farven antager dyb orange mahogni, duften og smagen tydeligt forvandlet fra primær frugt til tørret abrikos, vaniljekorn, akaciehonning og balanceret af rensende syre og en snert apoteks-duft…..alt sammen blidt og ikke sukret og uden garvede elementer da råfrugten er baseret alene fra de grønne druer, Côdega, Malvasia Fina, Rabigato og Arinto.

Nydes af store hvidvinsglas, afkølet som ren meditation eller hvor en Sauternes kunne være valgt.

Blender: Àlvaro Van Zeller

92 points Robert Parker.com

"The NV 20 Year Old White Port was bottled in 2016 with 103 grams per liter of residual sugar. It is a blend of 40% Côdega, 25% Malvasia Fina, 20% Rabigato and 15% Arinto. Almost like a tawny in richness, this is lovely, balanced, surprisingly dry-ish and lingering on the finish. Understated, but showing complex flavors, it is pretty delicious as well as intriguing."

TWA#227, October 2016

17,5 / 20 "PORTVIN" Henrik Oldenburg 2016