Unge chilenske Soledad Adriasola laver Gambero Rosso-hædret vin.

 

Fra  det chilenske vinhus Veramonte i Casablanca Valley til Romagna´s gastronomiske vugge: Den unge fremadstormende chilenske winemaker Soledad Adriasola har med vinene fra Tenuta Santodeno skabt monstrøse vine, der allerede hædres vidt og bredt.

Senest er Tenuta Santodeno´s mørke og tætte Sangiovese  di Romagna Superiore DOC belønnet med 2 glas i Gambero Rosso. Vinen er hentet fra ca. 70 ha vinmarker fra Romagna´s sydligere del, hvor Fabio Ravaioli og Alfeo Martini´s smukke vingård og moderne, arkitektoniske vineri rejser sig i bakkerne omkring landsbyen Nespoli.

Her har Ravaioli-familien dyrket vin siden 1931 og gården er en historisk og betydningsfuld kvalitetsproducent med utallige priser på samvittigheden, ikke mindst takket været Ravaioli-familiens dynamiske energi og evner i hele processen -fra markplejen til vinifikationen.

Soledads moderne fortolkning af Sangiovese Grosso er purpurrød og tætpakket med rød og sort stenfrugt, præget af en let sødme fra fadlagringen på store "botti" med modne og afrundede tanniner; ikke benet og overekstraheret, men fyldig og lidt bamset uden at være klodset.

Følg Soledad - denne fantastiske winemaker som hører fremtiden til!